ΒΟΛΕΪΜΠΑΣΚΕΤ

«Μεγάλη μου Αγάπη» με δυο ακόμα «ερυθρόλευκα» τρόπαια! (VIdeo)

Κάθε εκπομπή και ένα αφιέρωμα για τα πρωταθλήματα που κατακτούν αδιάκοπα οι ομάδες του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού. Ακόμη δύο κούπες φιλοξενήθηκαν στη «Μεγάλη μου Αγάπη» που μεταδόθηκε τη Δευτέρα 14 Μαϊου από το Κανάλι 1 του Πειραιά και σε Live Streaming από το OSFP TV.

Το στούντιο της Δημοτικής Ραδιοφωνίας του Πειραιά και η επίσημη εκπομπή του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού άστραψαν από τη λάμψη των τροπαίων της Volleyleague Ανδρών και της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και φιλοξενήθηκαν ο Γιώργος Πετρέας και η Στέλλα Καλτσίδου που μίλησαν για τα εφετινά επιτεύγματα στα τάραφλεξ και στα παρκέ αντιστοίχως.

Η «Μεγάλη μου Αγάπη» μετέδωσε ρεπορτάζ από τους τελικούς της Α1 πόλο γυναικών, όπου ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται την Τρίτη (15/5) να σηκώσει ακόμη έναν τίτλο, τον απόηχο από την κατάκτηση του διασυλλογικού πρωταθλήματος στίβου νέα από τα τμήματα υποδομή του Ολυμπιακού ΣΦΠ, χρηστικές πληροφορίες για τους φιλάθλους και τα μέλη του συλλόγου κι απαντήθηκαν όλες οι ερωτήσεις που έγιναν από τους φιλάθλους μέσω γραπτών μηνυμάτων στο OSFP TV και στα social media της εκπομπής.

Διαβάστε αποσπάσματα των συνεντεύξεων:

Γιώργος Πετρέας: «Στόχος μας ήταν να φέρουμε ξανά τον Ολυμπιακό στην κορυφή»

Για την ομάδα μπάσκετ γυναικών: «Συγχαρητήρια στα κορίτσια του μπάσκετ για τον τίτλο του πρωταθλητή και φυσικά για το νταμπλ. Κάνουν υπερήφανο τον Ολυμπιακό, στον οποίο είμαστε πραγματικά μια οικογένεια κι όχι απλά στα λόγια».

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Volleyleague: «Το καλοκαίρι δημιουργήθηκε μια ομάδα με στόχο το πρωτάθλημα. Παιχνίδι με το παιχνίδι γινόμασταν καλύτεροι και καταφέραμε να κατακτήσουμε τον τίτλο αήττητοι. Η αλήθεια είναι πως δεν ήταν αυτοσκοπός, αλλά ήταν πολύ ευχάριστο και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την κυριαρχία αυτής της ομάδας. Όταν στην αρχή της χρονιάς χτιζόταν η ομάδα, όπως ανέφερα, ο μεγάλος στόχος ήταν το πρωτάθλημα, που έλειπε τα τελευταία τρία χρόνια. Επρεπε να επανέλθει η ομάδα στην κορυρή. Φέραμε, λοιπόν, πίσω τον τίτλο στον Πειραιά και είδαμε την χαρά και την ανακούφιση στα πρόσωπα όλων.

Πολλοί έλεγαν ότι αυτή η ομάδα ήταν η καλύτερη των τελευταίων 10 χρόνων. Το δείξαμε αυτό με τη συμμετοχή μας στον τελικό της Τσαλεντ Καπ. Φτάσαμε στον τελικό αποκλείοντας μεγάλες ομάδες, είμαστε πολύ χαρούμενοι που παίξαμε στο ΣΕΦ. Μας έμεινε μία γλυκόπικρη γεύση. Πίκρα για την απώλεια του ευρωπαϊκου, αλλά και η χαρά της συμμετοχής και για την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλαθλοι μας».

Για την καριέρα του στη Γαλλία: «Στη Γαλλία δεν υπάρχει η πίεση του αποτελέσματος αλλά η πίεση της προσπάθειας. Όλοι θέλουν να βλέπουν τις ομάδες τους να δίνουν το 100% ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Εμένα προσωπικά μου έλειψε το πάθος που έχουμε εδώ για την κατάκτηση του τίτλου. Η ένταση που έχουμε σαν Έλληνες είναι μοναδική».

Για το μπλοκ του, που χάρισε την πρόκριση απέναντι στην Τουρ: «Γνωρίζαμε πως αν περνούσαμε την Τουρ θα φτάναμε πολύ μακριά. Πάντως το δικό μου μπλοκ δεν ήταν το σημαντικότερο, αλλά δυο πόντους πριν η φάση με τον Ράουνβερντικ, η άμυνα που έβγαλα και πως την πανηγυρίσαμε δείχνει όσο ομάδα ήμασταν.
Η ένταση σε εκείνο το παιχνίδι δεν ήταν μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι, εμείς δεν προκαλέσαμε καθόλου και στο τέλος μας χειροκρότησαν όλοι».

Για την απώλεια του κυπέλλου: «Αν ένα παιχνίδι μας στεναχώρησε ήταν ο ημιτελικός του κυπέλλου. Ήταν ένας αγώνας που έκρινε έναν τίτλο. Όλοι ξέραμε ότι ήμασταν καλύτεροι από τον ΠΑΟΚ και σε μία σειρά αγώνων δεν υπήρχε περίπτωση να χάσουμε τρεις φορές. Μετά από αυτό το παιχνίδι αντιδράσαμε με πάθος και ένταση και με χαρακτηριστική ευκολία κερδίσαμε το πρωτάθλημα. Η ποιότητα της ομάδας και η εμπειρία της βοήθησε να μην μείνουμε εκεί».

Για την έλλειψη ιδιόκτητων εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού ΣΦΠ: «Το Ρέντη δεν είναι ιδιόκτητο και δεν αρμόζει σε μια ομάδα σαν τον Ολυμπιακό να μην έχει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις. Η μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας δεν μπορεί να πρωταγωνιστεί και να μην έχει δικό της κλειστό γυμναστήριο και κολυμβητήριο. Δεν είναι μόνο οι πρώτες ομάδες αλλά και οι ακαδημίες που ακολουθούν. Η διοίκηση του Ολυμπιακού κάνει τις κινήσεις που πρέπει και πιστεύω ότι αυτό θα αλλάξει ώστε να γιγαντωθεί ο σύλλογος ακόμα περισσότερο».

Στέλλα Καλτσίδου: «Ευρωπαϊκών προδιαγραφών το πρότζεκτ του Ολυμπιακού»

Για την εφετινή χρονιά: «Είναι σημαντικό που κατακτήσαμε το τρίτο σερί νταμπλ μόνο με νίκες και δώσαμε χαρά στον κόσμο που πάντα μας στηρίζει. Σκοπός είναι να πάμε όσο ψηλότερα γίνεται. Υπάρχει μεγάλη διαφορά του Ολυμπιακού από τι υπόλοιπες ομάδες χωρίς να θέλω να υποτιμήσω καμία. Ο στόχος της ομάδας αυτής ήταν ξεκάθαρα η ευρωπαϊκή διάκριση. Σε σχέση με πέρυσι κάναμε ένα βήμα παραπάνω, αλλά μένει μια απογοήτευση καθώς υπήρχαν οι δυνατότητες να συνεχίσουμε ακόμη περισσότερο. Στους αθλητές μένει μια πίκρα όταν φτάνεις πολύ κοντά σε κάτι που ξέρεις ότι μπορείς να πετύχεις. Κληρωθήκαμε με την Τζιρόνα, μια δυνατή ομάδα, κερδίσαμε εδώ αλλά χάσαμε έξω και δεν μπορέσαμε να υπερασπιστούμε τη διαφορά. Θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει κάποια πράγματα διαφορετικά.

Κάθε χρονιά είναι μια εμπειρία και μάθημα, ο Ολυμπιακός μαθαίνει από αυτά και θα τα διορθώσει ώστε η επόμενη χρονιά να είναι καλύτερη. Μόνο με αυτοκριτική βελτιώνεσαι. Δεν υπάρχουν αθλητές υψηλού επιπέδου που να ψάχνουν δικαιολογίες. Συνεχώς βελτιώνεσαι με την σκληρή δουλειά. Λάθη που επαναλαμβάνονται παύουν να είναι συμπτώσεις».

Για το εάν ανταγωνίζονται τον ίδιο τους τον εαυτό: «Πίεση υπάρχει πάντα για το αποτέλεσμα ειδικά όταν βρίσκεσαι σε μια ομάδα με την ιστορία του Ολυμπιακού. Οι λεπτομέρειες σε ένα τέτοιο επίπεδο θα κάνουν τη διαφορά που θα δώσει το αποτέλεσμα. Κερδίζεις-χάνεις, σημασία έχει να δίνεις πάντα τον καλύτερο εαυτό σου».

Για την εμπειρία της στο εξωτερικό: «Έλειπα επτά χρόνια και αγωνιζόμουν εκτός συνόρων. Στο εξωτερικό τα ομαδικά σπορ αντιμετωπίζονται διαφορετικά από μικρή ηλικία. Μαθαίνουν τα παιδιά να γίνονται επαγγελματίες χωρίς να αφήσουν πίσω τις σπουδές τους. Αυτό στην Ελλάδα δεν συμβαίνει».

Για το μέλλον του αθλήματος στην Ελλάδα: «Εύχομαι να υπάρχει μέλλον στο μπάσκετ γυναικών. Υπάρχουν λίγα παιδιά που έχουν τις προοπτικές να κάνουν κάτι. Οταν σταματήσει η δικιά μου γενιά και η αμέσως επόμενη από εμάς, θα υπάρξει ένα κενό καθώς δεν ακολουθούν πολλά παιδιά ώστε να είναι αρκετά να στελεχώσουν την εθνική ομάδα και να την κρατήσουν ψηλά στον ευρωπαϊκό χάρτη. Θέλει πολλή δουλειά και υπομονή. Μαγική συνταγή σίγουρα δεν υπάρχει, ούτε είναι θέμα μίας παραμέτρου που θα άλλαζε την κατάσταση. Σίγουρα η νοοτροπία του αθλητή και η παιδεία παίζουν βασικό ρόλο. Είναι πολλά που πρέπει να αλλάξουν από πολλές πλευρές».

Για την ακαδημία μπάσκετ γυναικών του Ολυμπιακού: «Το ζητούμενο είναι η πρώτη ομάδα να αποτελεί πόλο έλξης ώστε και οι μικρότερες κατηγορίες να ακολουθήσουν. Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στις ακαδημίες και κάνει πολύ σημαντική δουλειά. Αυτό το παράδειγμα όμως πρέπει να το ακολουθήσουν και άλλες ομάδες».

Για την πολυτιμότερη παίκτρια της ομάδας: «MVP θα έβγαζα όλη την ομάδα. Περάσαμε από πολλά κύματα μέχρι να βρούμε ισορροπία. Ήταν μια προσπάθεια που κάναμε όλες για να έρθουν τα αποτελέσματα».

Για τον Ολυμπιακό: «Το να γυρίσω στην Ελλάδα και να αφήσω πίσω μου καταστάσεις που είναι ιδανικές δεν την πήρα γιατί μου έλειψε απλά η Ελλάδα, αλλά γιατί το πρότζεκτ που έχουν για τον Ολυμπιακό οι άνθρωποι του, είναι ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Γύρισα γιατί οι ενέργειες που γίνονται είναι με ευρωπαϊκά δεδομένα και είναι πολύ σημαντικό να συμμετέχω σε αυτή την προσπάθεια των κ.κ. Λεριώτη, Μαρινάκη και Κουντούρη».

*Η εκπομπή «Μεγάλη μου αγάπη» είναι συμπαραγωγή του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού και της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά (Κανάλι 1). Την επιμελούνται το γραφείο Τύπου του συλλόγου και το αθλητικό τμήμα του επίσημου ραδιοφώνου του Πειραιά. Στα μικρόφωνα της εκπομπής είναι κάθε Δευτέρα (17:00 – 19:00) η Γενική Γραμματέας του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π., Χριστίνα Τσιλιγκίρη, τα μέλη του γραφείου Τύπου του συλλόγου, Κώστας Δελεχάς και Σταύρος Ζαζάνης κι ο αθλητικός συντάκτης του Καναλιού 1, Λουκάς Θεοφανόπουλος.

*Στο επισυναπτόμενο βίντεο μπορείτε να δείτε και να ακούσετε την εκπομπή της Δευτέρας 15 Μαΐου 2018.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button