ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

“Μας αποσυντόνισε το γκολ”

Πραγματικό… καταιγισμό ερωτήσεων δέχθηκε στην συνέντευξη Τύπου ο προπονητής του Ολυμπιακού, Βασίλης Βούζας!

Ο τεχνικός των πρωταθλητών αναγνώρισε πως το γκολ που δέχθηκε ο Ολυμπιακός αποδιοργάνωσε την ομάδα ενώ τόνισε πως χρειάζεται σοβαρή δουλειά και πολύ μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να βελτιωθούν τα προβλήματα που υπάρχουν.

Παράλληλα δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον κόσμο που στάθηκε στο πλευρό της ομάδας αλλά και στο δικό του, στο πρώτο του παιχνίδι στον ερυθρόλευκο πάγκο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βασίλη Βούζα:

Σχετικά με το πως είδε το ματς μέχρι το γκολ που δέχθηκε ο Ολυμπιακός και πως επηρέασε αυτό:

Μεχρι το γκολ, δεν δεχθήκαμε απειλή από τον αντίπαλο. Τακτικά ήμασταν καλά οργανωμένοι προσεγγίσαμε το ματς σωστά, δεν επιτρέψαμε στον αντίπαλο να δημιουργήσει ευκαιρίες. Είδαμε στο δεύτερο ημίχρονο πως η Μπεσίκτας χρησιμοποιεί την κατοχή για να αποσυντονίσει τον αντίπαλο. Νομίζω σταθήκαμε τακτικά πολύ σωστά και είχαμε αυτοπεποίθηση με το γκολ που βάλαμε. Το γκολ επηρέασε την συγκέντρωση και την αυτοπεποίθηση μας, η Μπεσίκτας πήρε πρωτοβουλίες και έγινε πιο απειλητική χρησιμοποιώντας την κατοχή και τις πολύ καλές συνεργασίες και τις επιθέσεις με διάφορους τρόπους.

Για την εικόνα που άφησε ο Καμπιάσο:

Η παρουσία του ήταν θετική, όχι μόνο ως προς το γκολ αλλά και για το πως λειτούργησε μέσα στην ομάδα. Είναι ένας πολύ έμπειρος παίκτης και πολύ καλός επαγγελματίας. Η απόδοσή του για 70 λεπτά αποδεικνύει ότι μπορεί να σταθεί σε ένα παιχνίδι υψηλών απαιτήσεων. Ο ίδιος φρόντιζε να βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση παρότι δεν είχε πάρει πολλά αγωνιστικά λεπτά συμμετοχής.

Ο αγώνας ήταν σαν… δύο αγώνες, ένας στο πρώτο και ένας στο δεύτερο ημίχρονο. Μήπως τελικά ο Ολυμπιακός αδίκησε τον εαυτό του;

Αν αφαιρέσουμε το λάθος νομίζω ότι η εικόνα της ομάδας, η παρουσία των παικτών και η προσπάθειά τους δικαιώνει αυτά που πιστεύαμε ότι η ομάδα μπορεί να παίξει και καλό ποδόσφαιρο και να έχει καλή και σωστή αμυντική και επιθετική λειτουργία απέναντι σε καλές ομάδες όπως είναι η Μπεσίκτας. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών. Εβγαλαν μία αντίδραση και έπαιξαν σε αυτότο επίπεδο με αξιώσεις. Σε κανένα σημείο του αγώνα ο Ολυμπιακός δεν έδειξε πως υστερεί σε κάτι από τον αντίπαλό της.

Θα μπορούσε ο Ολυμπιακός να φτάσει στην νίκη έχοντας μόνο μία ευκαιρία στο πρώτο μέρος;

Αν δούμε και την συνολική απόδοση της άλλης ομάδας, σίγουρα θα έπρεπε να κάνουμε κάτι καλύτερο στην επιθετική λειτουργία. Είμαι πολύ λίγο χρόνο στην ομάδα και δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω κάτι για αυτό. Παρόλα αυτά, νομίζω πως είχαμε και πολύ καλή κατοχή μπάλας και με αξιώσεις βγήκαμε παρότι δεν ήταν η τελική επιλογή σωστή. Όλα όμως βελτιώνονται. Υπάρχει ποιότητα παικτών και με δουλειά και τακτική προσέγγιση μπορούμε να δούμε πολύ καλύτερες επιθετικές ενέργειες.

Το διάστημα μέχρι την ρεβάνς είναι μικρό. Θα καταφέρει ως τότε ο Λεάλι να ανακτήσει ψυχολογία και να βελτιώσει τις τοποθετήσεις του;

Αν εξαιρέσουμε αυτό το λάθος, η παρουσία του Λεάλι ήταν καλή. Σίγουρα θα πρέπει να το διαχειριστούμε με έναν σωστό τρόπο. Το θέμα είναι ότι σε αυτό το επίπεδο, οποιοδήποτε λάθος και μπροστά στην εστία είναι σίγουρο πως θα το πληρώσεις.

Θεωρείτε ότι το πλεονέκτημα είναι στη Μπεσίκτας ή όλα παίζονται

Θα προτιμούσα αν το σκορ ήταν μία ισοπαλία να μην δεχόμασταν κάποιο τέρμα. Σίγουρα έχει πλεονέκτημα η Μπεσίκτας, αλλά παράλληλα έχει άγχος γιατί θα πρέπει να σκοράρει. Θέλει να παίζει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας μπροστά στο κοινό της και να κάνει γκολ. Θα δούμε πως θα το διαχειριστούμε. Πάντως ο Ολυπιακός έδειξε πως ανήκει στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Έπαιξε ένα καλό παιχνίδι απέναντι σε έναν αντίπαλο με τριπλάσιο μπάτζετ και διαφορετικές δυνατότητες.

Σχετικά με τις δυνατότητες της ομάδας:

Πιστεύω και στις δυνατότητες των παικτών και γενικά της ομάδας. Όπως είπα και στην συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα, πρέπει να ενεργοποιηθούν όλοι οι ποδοσφαιριστές. Είδαμε τον Καμπιάσο να έχει μια πολύ καλή παρουσία. Πιστεύω με δουλειά και βρίσκοντας κάποιοι παίκτες την αυτοπεποίθηση τους θα καταφέρουμε να μείνουμε μέσα στους τρεις στόχους που κυνηγάμε.

Πρέπει να βελτιώσουμε την μορφή και την εικόνα της ομάδας παίζοντας ελκυστικό ποδόσφαιρο. Και ποδόσφαιρο κυριαρχίας και αρεστό στον κόσμο, αυτό δηλαδή που πρέπει να παίζει ο Ολυμπιακός.

Επίσης, να ευχαριστήσουμε και τον κόσμο γιατί μας συμπαραστάθηκε και θα προσπαθήσουμε να τον ανταμείψουμε με καλό ποδόσφαιρο μένοντας μέσα στους στόχους μας.

Ποια θα ήταν η τρίτη διορθωτική κίνηση αν δεν είχε να κάνει την αναγκαστική αλλαγή του Μποτία;

Η αλήθεια είναι πως δεν ήταν προγραμματισμένη και άλλαξε την προσέγγιση που θα είχαμε στο υπόλοιπο διάστημα αλλά συμβαίνουν αυτά.

Πολλοί ποδοσφαιριστές είναι καταπονημένοι έχουν παίξει πολλά ματς χωρίς να υπάρχει το κατάλληλο ροτέισιον. Ίσως να μην άλλαζε κάτι αφού είχε γίνει το λάθος στη μορφή του παιχνιδιού.

Θα μπορούσαμε να ειμαστε πιο ανταγωνιστικοί στα τελευταία λεπτά, προσπαθήσαμε να κλείσουμε τους διαδρόμους κι αυτό επιβάρυνε πολλούς ποδοσφαιριστές όπως ο Μανθάτης και ο Φορτούνης. Πρέπει να το διαχειριστούμε και να βρούμε λύση.

Ερώτηση του Redaroume: Κόουτς, προέρχεστε μέσα από την Ολυμπιακή οικογένεια. Πως νιώσατε στην πρώτη σας παρουσία στον πάγκο του Ολυμπιακού και πως αισθανθήκατε από το χειροκρότημα του κόσμου, τον οποίο ο Ολυμπιακός έδειξε να τον “ξανακερδίζει”;

Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για την συμπαράστασή του. Από κει και πέρα, εμείς έχουμε καθήκον να σκεφτούμε το επόμενο παιχνίδι. Δεν έχουμε περιθώρια. Είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος και πρέπει να διαχειριστούμε την κούραση.

Μπορούμε να αισθανόμαστε χαρούμενοι αλλά πρέπει να σκύψουμε πάνω από τα προβλήματα που μπορεί να υπάρχουν για το ματς με τον Ατρόμητο.

Θεωρώ πως είναι θετική η παρουσία μου στο πρώτο παιχνίδι και ελπίζω να πάμε καλύτερα στα επόμενα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button