ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κύμα… γέλωτος προκαλούν οι δηλώσεις Αλτμάν! (vid)

Πως μπορεί με μία μόνο ατάκα να “σβήσουν” ιερά τέρατα της παγκόσμιας κωμωδίας όλων των εποχών; Γίνεται αυτό; Βεβαίως και γίνεται κι αν δεν το ξέρετε μπορείτε να ρωτήσετε το μεγάλο μεταγραφικό απόκτημα της πράσινης ομάδας, Όμρι Άλτμαν!

Ούτε ο Χοντρός κι ο Λιγνός, ούτε ο Σαρλό, ούτε καν οι κορυφαίοι Έλληνες ηθοποιοί του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου δεν θα έβγαζαν τόσο γέλιο. Μία ατάκα του Άλτμαν τους “έσβησε”:

“Ή μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα ο Παναθηναϊκός”!

Αφού γελάσαμε με την εν λόγω δήλωση προσπαθήσαμε να την εξηγήσουμε με λογική αλλά δεν τα καταφέραμε. Και ιδού το γιατί, προσπαθώντας να αντιληφθούμε το “μεγαλύτερη”:

  • Σε ηλικία; Κάτι δεν μας κάθησε καλά στο θέμα μεγαλύτερη ομάδα από άποψη χρονολογίας ίδρυσης. Κι αυτό γιατί η μεγαλύτερη ομάδα σε ηλικία είναι ο Πανιώνιος που έχει ιδρυθεί το 1890, ενώ οι πράσινοι ιδρύθηκαν το 1908.
  • Σε κατακτήσεις τίτλων; Δεν θα μιλήσουμε γενικώς για σύνολο τίτλων γιατί εκεί όχι απλά είναι… χαμένο το παιχνίδι αλλά γιατί θα γελάσουμε περισσότερο, αφού μία ομάδα με ερυθρόλευκα βρίσκεται… έτη φωτός μακριά!!! Αλλά και μόνο τα ποδοσφαιρικά αν πιάσουμε, το γέλιο δεν είναι λιγότερο. 44 ερυθρόλευκα πρωταθλήματα εναντίον 20 πράσινων; 27 ερυθρόλευκα κύπελλα εναντίον 18; Των τεσσάρων ερυθρόλευκων σούπερ καπ εναντίον των τριών πράσινων; Του ενός ερυθρόλευκου βαλκανικού; Άρα ούτε από πλευράς τίτλων “μεγαλύτερη ομάδα”.
  • Οικονομικό μέγεθος; Τι να πούμε επ’ αυτού; Διαχρονικά να το πάρουμε ή συγκεκριμένα; O παίκτης για τον οποίο δαπανήθηκαν 150.000 ευρώ την στιγμή που η… οικονομικότερη μεταγραφή του εφετινού Ολυμπιακού αγγίζει τα 2 εκατομμύρια; Άρα ούτε από αυτής της άποψης…
  • Από αριθμό φιλάθλων; Ούτε εδώ… Η μισή Ελλάδα και με αποδείξεις έχει γεμίσει με φιλάθλους του Ολυμπιακού και η άλλη μισή με όλων των υπολοίπων ομάδων!!! Άρα, ούτε από κει!
  • Από… αριθμό γραμμάτων; Παναθηναϊκός. 12 γράμματα. Ωπ. Εδώ παίζει και να έχουν δίκιο…  Αμάν…Τι εννοείς ο Αστέρας Τρίπολης έχει 15 γράμματα;

Τελικώς… μεγαλύτερος δεν απεδείχθη σε καμία σύγκριση. Άρα ο Άλτμαν μάλλον κάπου τα μπέρδεψε. Ωστόσο οι δηλώσεις του έφτασαν στα… αφτιά του Χοντρού και του Λιγνού!

Ας δούμε τις αντιδράσεις των δύο τεραστίων κωμικών του παγκοσμίου στερεώματος στο άκουσμα αυτών των δηλώσεων. Ούτε οι ίδιοι άντεξαν!!!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button