ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σαν σήμερα ήρθε κούπα με «κατοστάρα»! (video)

 

Σαν σήμερα πριν από δυο χρόνια στο κλειστό της Γλυφάδας, ο Ολυμπιακός με το εντυπωσιακό 103-68 διέσυρε τον Πανιώνιο κι αναδείχθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας για δεύτερη διαδοχική σεζόν.Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε η ομάδα μπάσκετ γυναικών του Ολυμπιακού τον τελικό Κυπέλλου του Final-4  επκρατώντας πανεύκολα στην Γλυφάδα του Πανιωνίου με 68-103 και κατέκτησε πανάξια το δεύτερο συνεχόμενο Κύπελλο Ελλάδας.

Παράλληλα, οι «ερυθρόλευκες» κατέγραψαν κι ένα σπουδαίο ρεκόρ, αφού έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία του θεσμού, που προσπερνάει τους 100 πόντους σ’ ένα  τελικό Κυπέλλου, κάνοντας την διαφορά και σε αυτόν τον τομέα της στατιστικής!

Επιβεβαίωσαν απόλυτα τον τίτλο του φαβορί!

Οι «ερυθρόλευκες» αποδίδοντας καταπληκτικά σε άμυνα και επίθεση και βγάζοντα ςπολλές όμορφες συνεργασίες, επιβεβαίωσαν απόλυτα τον τίτλο του ακλόνητου φαβορί, που τους είχε αποδοθεί πριν την αναμέτρηση και πανηγύρισαν την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου Κυπέλλου Ελλάδας και τρίτου συνολικά τροπαίου από την επανίδρυση του τμήματος!

Τα πρώτα 7 λεπτά οι δύο ομάδες μπήκαν αρκετά νευρικές, γεογνός το οποίο τις βρήκε ισόπαλες με 10-10 και με πολύ χαμηλά ποσοστά ευστοχίας αμφότερες.

Προϊιόντος του χρόνου, όμως οι παίκτριες της Ελένης Καπογιάννη, εκμεταλλεύθηκαν την ξεκάθαρη υπεροχή και με όπλο την ποιότητά τους, αλλά και τις πολύ περισσότερες και ποιοτικότερες λύσεις, που διέθεταν από τον πάγκο, άρχισαν να επιβάλλουν τον δικό τους … νόμο στο παρκέ.

Με την Στέλλα Καλτσίδου να δίνει λύσεις και την Τζόνσον να παίρνει ρυθμό κι επιθετικά, ο Ολυμπιακός έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενος 12-20.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει το πόδι πατηγμένο στο … γκάζι και με τις παίκτριες τη Ελένης Καπογιάννη να πιέζουν αφόρητα τις αντιπάλους τους απέκτησαν διαφορά ασφαλείας.

Με τις Χαλιβέρα, Γκοτζή να δίνουν επιθετικές βοήθειες και την Εβίνα Μάλτση να πετυχαίνει δύο συνεχόμενα τρίποντα, ο Ολυμπιακός άνοιξε την διαφορά στους 19 πόντους στο 16’ (18-37).

Οι «κυανέρυθρες» προσπάθησαν με τις Θεοδωρομανωλάκη, Στεφανίδου, Χίλι να αντιταχθούν, μείωσαν προσωρινά σε 23-37, αλλά μέχρι εκεί!

Η Κάϊζερ έκανε … πάρτι κάτω από το καλάθι του Πανιωνίου και με συνεχόμενους πόντους,  σε συνδυασμό με το άριστα οργανωμένο παιχνίδι της Χατζηνικολάου, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο 19’ 40’’ με διαφορά 23 πόντων , χάρη σε καλάθι της Καλτσίδου (30-53), για να κλείσει το πρωτο ημίχρονο προηγούμενος με διαφορά 20 πόντων (33-53) αποδίδοντας εκπληκτικό μπάσκετ! Στο συγκεκριμένο διάστημα, οι πρωταθλήτριες έπαιζαν πολύ πιεστικά στην άμυνα και προσπαθούσαν να δημιουργήσουν τις συνθήκες για συνεχόμενους αιφνιδιασμούς.

Τρίποντος «βομβαρδισμός» και … κατοστάρα!

Στα δύο πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου ο Ολυμπιακός μπήκε μ’ ένα γρήγορο 0-5 για το 33-58, με τις «κυανέρυθρες» να μειώνουν σε 39-58.

Ένα νέο τρίποντο της Μάλτση, έφερε τον Θρύλο ξανά στο +22 (39-61)  για να μειώσει με τρίποντο η Πέτερσεν σε 42-61.  Με κλέψιμο κι αιφνιδιασμό της Χατζηνικολάου ο Ολυμπιακός άνοιξε την διαφορά στους 24 πόντους (42-66) δίνοντας ουσιαστικά διαδικαστικό χαρακτήρα στο υπόλοιπο του τελικού.

Η Χαλιβέρα με τρίποντο έδωσε «αέρα» 26 πόντων στον Θρύλο (45-71) και η Όλγα Χατζηνικολάου με νέα βόμβα τριών πόντων έγραψε το 47-74 στο 28’, ενώ η Κάιζερ έγραψε το 47-76, για να κλείσει το τρίτο δεκάλεπτο με 49-78

Τέρμα το γκάζι

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά και στο τέταρτο δεκάλεπτο και με πέντε συνεχόμενους πόντους της Εβίνας Σταμάτη απέκτησε διαφορά 34 πόντων (49-83)

Η Λινέτα Κάιζερ συνέχισε στον ίδιο ρυθμό για το 51-85 και η Αφροδίτη Κοσμά με τρίποντο έγραψε το 53-88. Η διαφορά εδραιώθηκε στα επίπεδα τνω 35 πόντνω για τον Ολυμπαικό, που συνέχισε να παραδίδει μαθήματα σύγχρονου μπασκετικού θεάματος. .

Η Εβίνα Μάλτση με τρίποντη βόμβα από την γωνία 1’05’’ πριν την λήξη έγραψε την … κατοστάρα για το Θρύλο γράφοντας το 66-101, για να διαμορφώσει η ίδια το τελικό 68-103 μέσα σε αποθέωση!

Τα δεκάλεπτα: 12-20, 33-53, 49-78, 68-103

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button