ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κερνούσε ο…Κώστας και μοίραζε γκολ ο Θρύλος

Ο Κώστας Φορτούνης είχε τρελά κέφια και μοιράζοντας ασίστ σαν…στραγάλια και σκοράροντας ένα γκολ ,οδήγησε τον Ολυμπιακό στη νίκη με …κόντρα στην Κέρκυρα.. Πρώτο  γκολ για τον Κέβιν Μιραλάς στο Καραϊσκάκη,μετά την επιστροφή του στο Λιμάνι. Γκολ για τον Βρουσάι που μπήκε 10 λεπτά και σκόραρε το πρώτο του επαγγελματικό γκολ

 

Οι πρώτοι  έντεκα που παρέταξε ο Χρήστος Κόντης ήταν αυτοί που αναμένονταν. Με Προτό κάτω από τα  δοκάρια και από δεξιά προς αριστερά ,Ομάρ-Ενχελς-Νικολάου-Κούτρη. Μεσαία γραμμή αποτελείτο από τους  Ταχτσίδη-Ρομαό και μπροστά τους ο Φορτούνης. Δεξιά ο Μάριν, αριστερά ο Μιραλάς και μπροστά ο Καρίμ.

Οι «Φαίακες» προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν τον Ολυμπιακό που έχοντας αρκετά κενά στο δεξί του άκρο στην άμυνα και πιέζοντας ψηλά,είχαναν τον Επστάιν να είναι ιδιαίτερα απειλητικός  και στο 4ο λεπτό, η μπάλα πέρασε στον Γερμανό από πάσα του Ρόλε που απέναντι στον Προτό έστειλε τη μπάλα άουτ.

Με τον Φορτούνη να  προσπαθεί να δημιουργήσει παιχνίδι ψάχνοντας με κάθετες μπαλιές τον Καρίμ,  που ήταν αρκετά κινητικός,  βρίσκοντας τον  στόχο  στο 12, όταν υποδέχτηκε ωραία τη μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα του Γιαννακόπουλου, κάτι που δεν είχε καταφέρει δύο λεπτά νωρίτερα..

Πότε ο Μάριν και πότε ο Φορτούνης δημιουργούσαν προυποθέσεις επίθεσης, αλλά το τρανζίσιον ήταν κακό  πολλές φορές με την Κέρκυρα να είναι απειλητική στις αντεπιθέσεις.

ΤΡΟΜΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΡΟΛΕ-ΕΠΣΤΑΙΝ ΚΑΙ ..1-1

Ο Ολυμπιακός   συνέχιζε να δίνει δικαιώματα στην άμυνα και  στο 27 από την πάσα  και πάλι του Ρόλε , η μπάλα έφτασε στον  Επστάιν και ο Γερμανός, ψύχραιμα ισοφάρισε.

Οι Πειραιώτες χωρίς να παίζουν κάποιο εντυπωσιακό ποδόσφαιρο, είχαν κατοχή μπάλας,αλλά δεν μπορούσαν να φτάσουν εύκολα στην περιοχή του Γιαννακόπουλου.

Αυτό έγινε στο 32, όταν ο Ταχτσίδης από κακό διώξιμο της άμυνας της Κέρκυρας έβγαλε ωραία κάθετη μπαλιά για τον Μάριν αλλά το σουτ που έκανε ήταν κάκιστο και πέρασε άουτ.

Στο 37ο λεπτό, ο Καρίμ έκανε ωραία ατομική ενέργεια  από αριστερά ,αλλά στο «τελείωμα» τον πρόλαβε ο Γρομητσάρης..

ΞΟΡΚΙΣΕ ΤΟ ΚΑΚΟ Ο ΚΕΒΙΝ

Το 1-1 και η μέτρια εμφάνιση του Ολυμπιακού έφερνε και την ανάλογη γκρίνια από την εξέδρα και  στο 41, ο Γρομητσάρης  έβγαλε  εκτός  φάσης τον Μιραλάς που έκανε φοβερή ατομική προσπάθεια και   στο 45, ο Αντέγιο έβαλε το πόδι του, στέλνοντας τη μπάλα κόρνερ όταν  η ωραία  ενέργεια του Μάριν  άδειασε δύο αντιπάλους και τον Γιαννακόπουλο κατηύθυνε τη στρογγυλή θέα προς το γκολ  .

Κάπου εκεί ήρθε ο Μιραλάς που με ένα γκολ από αυτά που μας έχει συνηθίσει, συγκλίνοντας από τα αριστερά  προς τον άξονα και με ωραίο σουτ έδωσε το προβάδισμα  στον Ολυμπιακό στο ημίχρονο.

3-1 ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΗΡΩΑΣ ΠΡΟΤΟ

Ο Ολυμπιακός μπήκε φτιαγμένος για να «τελειώσει» το ματς  και στο 48, ο Μάριν έκανε ωραία κίνηση και σουτ ,αλλά ο Γιαννακόπουλος πραγματοποίησε εξαιρετική επέμβαση και έστειλε τη μπάλα σε  κόρνερ στην εξέλιξη του οποίου ο  Ρομαό έπιασε κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 50, ο Προτό έκανε ηρωική επέμβαση, όταν ο Μυτίδης βρέθηκε ακάλυπτος στην «καρδιά» της «ερυθρόλευκης» άμυνας από σέντρα του Γεωργίου,έπιασε κεφαλιά, αλλά ο Βέλγος ήταν εκεί..

Σχεδόν αμέσως, ο Ολυμπιακός έκανε το πλέον αποφασιστικό βήμα για τη νίκη. Μιραλάς-Καρίμ και Φορτούνης, ως τελικός αποδέκτης συνεργάστηκαν  άψογα  για το 3-1 με τον μέσο του Θρύλου να βρίσκει δίχτυα ουσιαστικά  ακάλυπτος.

Ο Φορτούνης  είχε φοβερά κέφια  στο παιχνίδι  του και με ακόμα μία ασίστ στο παιχνίδι του ,αυτή τη φορά στον Ενχελς , διαμορφώθηκε το 4-1, με τον Βέλγο από το γέμισμα  του  26χρονου μέσου μέσα στην περιοχή να σκοράρει με κεφαλιά στο 71.

Το παιχνίδι είχε γίνει αρκετά ελεύθερο και η Κέρκυρα, που έδειξε επιθετικές αρετές, απείλησε άλλες δύο φορές, πρώτα με τον Μυτίδη στο 82, το πλασέ του οποίου έδιωξε ο Προτό, αλλά και ένα λεπτό μετά όταν ο Τουράμ  βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο Νικολάου έδιωξε ,βάζοντας προβολή.

ΓΚΟΛ ΣΤΟ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΤΟΥ Ο ΒΡΟΥΣΑΙ

Πέρα από το εύκολο της νίκης των «Ερυθρόλευκων», το παιχνίδι απέκτησε και ένα εξαιρετικό κερασάκι στην τούρτα. Και αυτό γιατί στο 88, σε μία «Ερυθρόλευκη» αντεπίθεση, ο Καρίμ έβγαλε για τον Μάριο Βρουσάι που πήρε τη μπάλα και πλάσαρε άψογα για το 5-1 και το πρώτο γκολ με την επαγγελματική ομάδα του νεαρού.

 

Ολυμπιακός (Χρήστος Κόντης): Προτό, Κούτρης, Νικολάου, Ένχελς, Ελαμπντελαουί(72 Ανδρούτσος), Ρομάο, Ταχτσίδης(70 Μαρτίνς), Φορτούνης, Μάριν, Μιραλάς(78 Βρουσάι), Ανσαριφάρντ

Κέρκυρα (Γιάννης Ματζουράκης): Γιαννακόπουλος, Αντέτζο, Γρομητσάρης, Λέκοβιτς, Σπίνουλας, Μπαλάφας, Σιόντης(55 Ιωάννου), Ρόλε, Επστάιν(78 Αρτυματάς), Γεωργίου(71Τουράμ), Μυτίδης

Σχετικά Άρθρα

Back to top button