Κώστας ΠαλαιολόγοςΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Κάρφωσε» με «Ρίμπο» τον εκλεκτό πελάτη! (Video)

ce

Σαν σήμερα το 2004 ο Ολυμπιακός με αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ του Ριβάλντο νίκησε 1-0 τον Παναθηναϊκό στον Ναό και συνέχισε την πορεία του προς την κατάκτηση του νταμπλ εκείνης της περιόδου.

 

Με έναν από τους πολλούς θριάμβους που έχει να επιδείξει στην ιστορία του σε βάρος του … εκλεκτού και … αιώνιου πελάτη Παναθηναϊκού, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη χρονικά για τον Ολυμπιακό η σημερινή ημερομηνία.

Συγκεκριμένα, συμπληρώνονται 12 χρόνια από την ημέρα, όπου ο Θρύλος θριάμβευσε 1-0 των «πρασίνων» στο ανακαινισμένο «Γ. Καραϊσκάκης» και συνέχισε την ξέφρενη κούρσα του προς την κατάκτηση του νταμπλ εκείνης της αξέχαστης σεζόν.

Ήταν το πρώτο «αιώνιο» ντέρμπι του Ριβάλντο από τη στιγμή που έφτασε στην Ελλάδα για χάρη του Ολυμπιακού.

Στο 30′ οι γηπεδούχοι κέρδισαν φάουλ σε πολύ καλό σημείο έξω από τη μεγάλη περιοχή. Όπως ήταν φυσικό, ο μετρ του είδους έστησε τη μπάλα και πήρε φόρα για την εκτέλεση. Με συστημένη εκτέλεση φάουλ με το αριστερό του πόδι, έστειλε την μπάλα πρώτα στο αριστερό δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα του Χαλκιά, σηκώνοντας  στο … πόδι το «Γ.Καραϊσκάκης»!

Το 1-0 έμεινε μέχρι τέλους με τον Ριβάλντο να αναδεικνύεται σε MVP.

Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Πάντος, Ανατολάκης, Βάλλας (90΄ Κουλουχέρης), Βενετίδης, Τζόρτζεβιτς, Καφές(94΄ Μάριτς), Στολτίδης, Καστίγιο (60΄ Γεωργιάδης), Ριβάλντο, Τζιοβάνι

Παναθηναϊκός: Χαλκιάς, Χένρικσεν (80΄ Ολιζαντέμπε), Γκούμας, Κυργιάκος, Βύντρα, Μινχ (61΄ Παπαδόπουλος), Μπασινάς, Μάριτς, Σκάτσελ, Γκονζάλες, Κωνσταντίνου

Ας θυμηθούμε τις καλύτερες στιγμές εκείνου του θριάμβου του Ολυμπαικού στο παρακάτω video

https://youtu.be/BSdnbZ1R8S8

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button