ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η τρέλλα πάει… Καραϊσκάκη!

Λένε ότι η τρέλλα δεν πάει στα βουνά και, μεταξύ μας, τι καλά που κάνει! Διότι αν φέρουμε στο μυαλό μας το τι έγινε χθες, αντιλαμβανόμαστε πως έχει κλείσει θέση για τα καλά στο γήπεδο Καραϊσκάκη!

Ο Ολυμπιακός δίνει, όπως έχουμε ξαναγράψει, μεγάλη μάχη για να πετύχει τον πρώτο στόχο της χρονιάς που είναι η επιστροφή στους ομίλους του Champions League. Αν το καλοσκεφτεί κανείς, εφόσον τα καταφέρει – που θα τα καταφέρει – είναι ένας μικρός άθλος. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα μία ομάδα να είναι σωστά δομημένη και να μπορεί να το πετύχει.

Όμως εδώ, φαίνεται να έχουμε πάει… δυο – τρία βήματα παραπέρα! Και ιδού που είναι το θέμα μας.

Είδαμε χθες τους ποδοσφαιριστές να παλεύουν σαν τα θηρία για να γυρίσουν ένα δικό τους, ουσιαστικά, παιχνίδι που θα μπορούσαν αν ηταν πιο τυχεροί να το είχαν πάρει και με 4-1. Σκύλιασαν, λύσσαξαν να ισοφαρίσουν, έλιωσαν για να το κερδίσουν. Και αυτό που μένει εκτός από το 2-1 είναι αυτή η απίστευτη τρέλα που βγήκε στα γκολ.

Εντάξει. Κι άλλα γκολ έχουν πανηγυριστεί στο Καραϊσκάκη έξαλλα, αλλά αυτό χθες “ξέφυγε” από τα όρια του Αυγούστου, αλλά μας γεμίζει το δίχως άλλο με ακόμη περισσότερη αισιοδοξία.

Γιατί όταν ο φίλαθλος βλέπει έναν Οτζίτζα – Οφόε που μετράει περίπου ένα μήνα στην ομάδα να μην είναι απολύτως έτοιμος, να σφίγγει τα δόντια να παίξει, να πετυχαίνει μια γκολάρα από τις λίγες και να φεύγει “σαϊτα” για εξέδρα κάνοντας νόημα “πάμε” εκεί είναι που τρελαίνεσαι! Λες, “αυτός ο παίκτης γουστάρει το τόπι. Γουστάρει εδώ που ήρθε. Έβαλε το γκολ τρελάθηκε, ένιωσε”! Προσοχή προσοχή! Δεν λέμε ότι “έγινε Ολυμπιακός” και άλλα τέτοια. Αυτό το ξεκαθαρίζουμε διότι κι άλλοι πήραν αυτούς τους τίτλους (σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ) και αποδείχθηκαν πως ήταν πολύ “λίγοι” για να τους αξίζουν. Άλλωστε αυτόν τον τίτλο τον παίρνεις αφότου ολοκληρώσεις την καριέρα σου (βλ. πχ Τζόρτζεβιτς και άλλους εκλεκτούς).

Το να “τρελαθεί” όμως ένας νεοφερμένος παίκτης, το δίχως άλλο, φανερώνει πως όλη αυτή η φάση που βιώνει στην νέα του ομάδα του αρέσει. Και θέλει να τα δίνει όλα! Αυτό είναι το τέλειο, διότι αν ο Οτζίτζα – Οφόε ή ο Ρομαό (μεγάλη ψυχή – το χουμε ξαναπει) και όλοι οι ποδοσφαιριστές πανηγύριζαν σαν τρελλοί χθες και “διψούσαν” τόσο για την νίκη, φανταστείτε τι έχει να γίνει παρακάτω!

Κι αυτός είναι ένας πολύ μεγάλος λόγος που ο κόσμος στέκεται στο πλευρό της ομάδας ακόμη πιο δυνατά, ακόμη πιο αποφασιστικά. Είναι αυτό που λέμε “όλοι μαζί μια γροθιά”. Για το 8ο, για την Ευρώπη, για το νταμπλ, για κάθε στιγμή. Άλλωστε από πάντα στον Ολυμπιακό ταίριαζαν οι παίκτες που ήταν “σκυλιά του πολέμου” και που είχαν μια άλλη επικοινωνία με την εξέδρα. Αυτή η πόρωση που μπορούν να μεταδώσουν, μετουσιώνεται σε ακόμη πιο δυνατή φωνή, σε μεγαλύτερη τρέλλα.

Και να που η τρέλλα δεν πάει στα βουνά. Βρίσκεται εδώ, στο γήπεδο Καραϊσκάκη, στο σπίτι μας! Και θέλουμε να γίνει ακόμη μεγαλύτερη. Να γουστάρουμε να βλέπουμε Θρύλο. Να πορωνόμαστε που έρχεται η Κυριακή, η Τρίτη, η Τετάρτη, το Σάββατο.

Αυτό είναι ο Θρύλος μας! Αυτό είναι το πάθος που βγάζει! Αυτός είναι ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button