ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ημέρα που επέστρεψε ο Ερνέστο! (Videos)

8153ae6bbfecfa99008cbb26c5bdd59a_XL

Σαν σήμερα πριν από έξι ακριβώς χρόνια ο διοικητικός ηγέτης του Θρύλου Βαγγέλης Μαρινάκης έφερνε ξανά πισω στον Ολυμπιακό τον Βάσκο προπονητή, ώστε να επαναφέρει τον Αυτοκράτορα στην κορυφή της Ελλάδας.

Γράφει ο Κώστας Παλαιολόγος

Ξεχωριστή για την σύγχρονη ιστορία του Ολυμπιακού είναι η σημερινή ημερομηνία,

Συμπληρώνονται αισίως έξι χρόνια από την ημέρα, όπου ο Ερνέστο Βαλβέρδε έπαιρνε το αεροπλάνο με προορτισμό την χώρα μας, ώστε να επιστρέψει στον αγαπημένο του Θρύλο!

Οι συνθήκες που επικρατούσαν εκείνο το διάστημα θυμιζουν έντονα την τωρινή κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα.

Αυτό γιατί, ο Βάσκος προπονητής ερχόταν σε μία περίοδο, όπου επίσης οι «ερυθρόλευκοι» είχαν γνωρίσει τον αποκλεισμό από ομάδα του Ισραήλ (σ.σ. τότε από την Μακάμπι Τελ Αβίβ, αλλά σε προκριματική φάση του Europa League (νίκη 2-1 στο Καραϊσκάκη, ήττα 1-0 στο Τελ Αβίβ)  και όχι από το Champions League όπως συνέβη προ ημερών με θύτη την Χάποελ Μπεερ Σεβά

Με τον Έβαλντ Λίλεν να απολύεται, πληρώνοντας το «μάρμαρο» του πρόωρου ευρωπαϊκού αποκλεισμού…

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έναν μόλις μήνα μετά την ανάληψη των διοικητικών τυχών της ΠΑΕ Ολυμπιακός από τον Σωκράτη Κόκκαλη, είχε παραλάβει τους Πειραιώτες από την χειρότερη πορεία των τελευταίων 20 ετών (σ.σ. οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τερματίσει μόλις πεμπτοι την προηγούμενη χρονιά) και αναζητούσε τρόπο να θέσει τις υγιείς βάσεις για την δημιουργία ενός πανίσχυρου συνόλου, το οποίο θα δημιουργούσε τις προοπτικές για άμεση επιστροφή του Θρύλου στη κορυφή της Ελλάδας, αλλά και παράλληλα τις βάσεις για μία αξιόλογη πορεία στο Champions League στο μέλλον.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος στην πρωτη του σεζόν στον Ολυμπιακό (2008-09)  είχε πανηγυρίσει την κατάκτηση του νταμπλ πήρε τις εγγυήσεις του νέου – τότε – διοικητικού ηγέτη των Πειραιωτών και δεν το σκέφτηκε καθόλου να επιστρέψει στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού!

Ο Ισπανός τεχνικός κάθισε για δύο χρόνια στην δεύτερη θητεία του στον πάγκο του Θρύλου, οδηγώντας τους «ερυθρόλευκους» σε ισάριθμες κατακτήσεις πρωταθλημάτων (2011, 2012) και ενός Κυπέλλου Ελλάδας (2012). Με τον Ολυμπιακό να αποδίδει όμορφο ποδόσφαιρο και τον «Τσινγκούρι» να γνωρίζει την αποθέωση από το απαιτητικό κοινό της πειραίκήςομάδας!

Σε θυμηθούμε τις σημαντικότερες στιγμές του Ερνέστο Βαλβέρδε στην δεύτερη θητεία του στο Ολυμπιακό!

 

https://youtu.be/tOskdVJhjAc

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button