ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Είναι στο dna μου να κερδίζω τίτλους»

Την δίψα του για κατάκτηση τροπαίων με τον Ολυμπιακό εξέφρασε ο Σίλβιο Προτό.

«Όταν παίζεις για τον Ολυμπιακό πρέπει να παίζεις για τη φανέλα, ήρθε πολύς κόσμος στην Τρίπολη και πάντα προσπαθείς να κερδίζεις τα ματς και για τον κόσμο. Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν καλοί, ίσως αξίζαμε κάτι παραπάνω στο δεύτερο.

Ήρθα το καλοκαίρι για να βοηθήσω τον Καπίνο, προσπάθησα να τον βοηθήσω όταν ήταν δύσκολα τα πράγματα για εκείνον. Δεν ξέρεις ποτέ αν θα χρειαστείς να παίξεις, είμαι εδώ και προσπαθώ να κάνω το καλύτερο κάθε μέρα, έχεις μεγάλη ευθύνη όταν είσαι τερματοφύλακας του Ολυμπιακού. Προσπαθείς για το καλύτερο που μπορείς κάθε μέρα.

Στις αρχές της σεζόν δεχόμασταν εύκολα αλλά το πιο σημαντικό είναι βάζουμε ένα γκολ παραπάνω από τον αντίπαλο. Έχουμε βελτιωθεί και προσπαθούμε να μη δεχόμαστε ευκαιρίες».

Σε ερώτηση για την απόκρουση που έκανε στο σουτ του Μουνάφο, σχολίασε: «Ήταν δύσκολο το σουτ του Μουνάφο, αλλά είμαι απογοητευμένος γιατί δεν νικήσαμε. Πρέπει να παίξουμε με την ΑΕΚ, στη Θεσσαλονίκη, πρέπει να κάνουμε ότι χρειάζεται για να πάρουμε τους πόντους που χρειαζόμαστε για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα».

Όσον αφορά για την απόφασή του να πάρειμεταγραφή στον Ολυμπιακό, τόνισε: «Ήταν εύκολη η επιλογή για μένα. Στο Βέλγιο έπαιζα πάντα για τον τίτλο με την Άντερλεχτ, ήταν εύκολη η προσαρμογή για μένα. Όλοι θέλουν να σε νικήσουν αλλά εσύ πρέπει να νικάς πάντα. Στα 34 μου βλέπω πράγματα που δεν έχω ξαναδεί, όπως τον απίστευτο κόσμο του Ολυμπιακού σε όλη τη χώρα. Θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ, είναι στο dna μου να κερδίζω τίτλους».

Όταν ρωτήθηκε για το νεαρό της ηλικίας πολλών αμυντικών του Ολυμπαικού, επεσήμανε: «Όταν μίλησα με τον κύριο Μαρινάκη μου είπε πως έχω μια σημαντική δουλειά, να βοηθώ τους νέους με την εμπειρία μου. Το πιο σημαντικό ανεξαρτήτως ηλικίας είναι η ποιότητα που βγάζεις στο γήπεδο για να κάνεις το καλύτερο για τον Ολυμπιακό».

Για το πρωτάθλημα και τη συνέχεια: «Δεν θέλω να σκέφτομαι αυτό, με ενδιαφέρει μόνο να νικήσω στο επόμενο παιχνίδι και στο επόμενο και στο επόμενο. Έτσι θα είμαστε πρωταθλητές. Είναι δύσκολο να κερδίζεις όλα τα παιχνίδια αλλά το ίδιο δύσκολο είναι και για τους άλλους. Το πιο σημαντικό όμως είναι να τα δίνεις όλα, κάθε μέρα, σε κάθε προπόνηση».

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button