Κώστας ΠαλαιολόγοςΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γι’ αυτούς τους λόγους είναι αξεπέραστος! (Videos)

Το Redaroume.gr θυμίζει σε όλους για ποιούς λόγους ο Βασίλης Σπανούλης θα αποτελέσει για μια ζωή το «σημείο αναφοράς» του Ολυμπιακού.

Ο Βασίλης Σπανούλης συνεχίζει να γράφει ιστορία, φορώντας την τιμημένη φανέλα της μεγαλύτερης ομάδας της Ελλάδας!

Η «σημαία» του Θρύλου θα εξακολουθήσει και για ακόμη μία σεζόν να … κυματίζει στον ιστό της, έχοντας μοναδική επιδίωξη, να οδηγήσει τον Αυτοκράτορα στην κορυφή της Ελλάδας και της Ευρώπης!

Κόντρα σε όσους είχαν βιαστεί να τον … θεωρήσουν … τελειωμένο (!!) (σ..α εάν είναι ποτέ δυνατόν…) ο αρχηγός του Ολυμπιακού νιώθει πιο διψασμένος από ποτέ για νέες επιτυχίες νέους θριάμβους, καινούριες διακρίσεις, φορώντας για ακόμη μία χρονιά την φανέλα με τον Δαφνοστεφανωμένο Έφηβο

Με αφορμή την νέα επέκταση συμβολαίου του «Kill-Βill» για έναν ακόμη χρόνο (σ.σ. με την προοπτική επέκτασης για ένα  ακόμη) το Redaroume.gr  ξετυλίγει το … κουβάρι των αναμνήσεων και σας υπενθυμίζει όλες τις παραμέτρους, τόσο της ΤΙΤΑΝΙΑΣ, ΜΕΓΙΣΤΗΣ μεταγραφής του στο Λιμάνι των τίλων το καλοκαίρι του 2010, τις τρεις ανανεώσεις συμβολαίων, αλλά και φυσικά όλες τις μεγάλες στιγμές, που μα ςέχει χαρίσει αυτός ο τεράστιος παίκτης, η  επική φυσιογνωμία και προσωπικότητα!

Η μεταγραφή που άλλαξε την ιστορία του ελληνικού κι ευρωπαϊκού μπάσκετ1

Ξεκινάμε από την εποχή, η οποία έμελλε να αλλάξει την ιστορία!

Το καλοκαίρι του 2010 ο Βασίλης Σπανούλης ήταν με διαφορά το πιο «καυτό όνομα» στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Στα 28 του χρόνια έχει αποδείξει την τεράστια αξία του στον Παναθηναϊκό και την Εθνική ομάδα

Οι «πράσινοι» επιθυμούσαν αν του ανανεώσουν το συμβόλαιο, αλλά με … δικούς τους όρους.

Ο «Kill-Bill», όμως έκανε την επανάστασή του! Δεν ήθελε άλλο να ζει στην .. σκιά των Ομπράντοβιτς και Διαμαντίδη… Ήθελε να γίνει αυτός ο ηγέτης και το κυριότερο να οδηγήσει, να εμπνεύσει μία ομάδα με τις βλέψεις του Ολυμπιακού, να επιστρέψει μετά από χρόνια εκεί όπου πραγματικά αξίζει. Στην κορυφή της Ελλάδας και της Ευρώπης!

Οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλους θεωρούν πως είναι ο παίκτης που μπορεί να αλλάξει το ρου της ιστορίας τόσο στην ομάδα του Πειραιά, όσο και στο ελληνικό μπάσκετ και το ένστικτο τους δικαιώθηκε μέσα στα επόμενα χρόνια, καθώς ο Βασίλης Σπανούλης ήταν ο ηγέτης σε όλες τις μεγάλες επιτυχίες των «ερυθρολεύκων» που ακολούθησαν, έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο, φέρνοντας στο μεγάλο λιμάνι πρωταθλήματα σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Οι διοικητικοί ηγέτες του Θρύλου, τίναξαν την … μπάνκα, όταν στις 11 Ιουλίου του 2010 ήρθαν σε συμφωνία με τον Λαρισαίο γκαρντ, του οποίου του πρόσφεραν ηγεμονικό συμβόλαιο τριετούς διάρκειας, που έφτανε το ποσό των 2, 4 εκατ. ευρώ (με την εφορία 4.200.00 ευρώ). Προσέφεραν ένα από τα υψηλότερα συμβόλαια που έχουν δοθεί ποτέ στην Ελλάδα σε αθλητή και παράλληλα πραγματοποίησαν μία από τις σημαντικότερες μεταγραφές στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

 

8 Ιουλίου του 2013, η πρώτη ανανέωση του Σπανούλη

Φτάνουμε στο καλοκαίρι του 2013!

Ο Βασίλης Σπανούλης έχει οδηγήσει τον Θρύλο σε δύο επικές και συνεχόμενες κατακτήσεις Ευρωλίγκα σε Κωνσταντινούπολη (2012) και Λονδίνο (2013), ενώ έχει ήδη πανηγυρίσει  το πρώτο του πρωτάθλημα με τα «ερυθρόλευκα» το 2012.

Επίσης, πήρε το βραβείο του κορυφαίου της σεζόν στην Euroleague, ενώ αναδείχθηκε και MVP του Final Four στο Λονδίνο, «σκοτώνοντας» με 23 πόντους (σ.σ. όλους στο δεύτερο ημίχρονο) την Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό με τα μεγάλα του σουτ.

Στα 31 του χρόνια ο «Kill-Bill» είχε μαγνητίσει το ενδιαφέρον πολλών ευρωπαϊκών συλλόγν, όπως οι ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Μπαρτσελόνα,όμως για τον διεθνή γκαρντ, προτεραιότητα αποτελούσε ο Ολυμπιακός. Τελικά το καθοριστικό ραντεβού με τους αδελφούς Αγγελόπουλους έγινε στις 8 Ιουλίου του 2013 με τον Βασίλη Σπανούλη να παίρνει πάνω του την υπόθεση και οι δύο πλευρές έρχονται σε συμφωνία, μετά από συνάντηση που κράτησε πέντε ώρες!

Η διοίκηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός του προσφέρει νέο τριετές συμβόλαιο, με αύξηση αποδοχών (2.600.000 ευρώ ετησίως) και ο Βασίλης Σπανούλης βάζει την υπογραφή του στο νέο του συμβόλαιο με τους «ερυθρόλευκους»

 

12 Ιουνίου του 2016 η δεύτερη ανανέωση

Πάμε στην … αμέσως επόμενη ανανέωση

Με δύο ακόμη Πρωταθλήματα Ελλάδας στο … παλμαρέ του και μάλιστα συνεχόμενους (2015, 2016) ο «Kill-Bill» έχει εκφράσει την επιθυμία του να ανανεώσει την παραμονή του στο Λιμάνι τν τίτλων

Έχει πραγματοποιήσει καταπληκτικούς τελικούς και κάνει με τον Ολυμπιακό το back-to-back στα πρωταθλήματα στην Ελλάδα, δίνοντας τον εγχώριο τίτλο για δεύτερη σερί σεζόν στην ομάδα του, σημειώνοντας μεγάλα νικητήρια σουτ μέσα στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά την κλάση του.

Το ραντεβού για την δεύτερη ανανέωση της συνεργασίας του πραγματοποιήθηκε… κρυφά, την Κυριακή 12 Ιουνίου, στο γνώριμο μέρος, στα γραφεία των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου, στην Arcadia. Το ραντεβού έχει διάρκεια κάτι παραπάνω από 5 ώρες και ο Βασίλης Σπανούλης αποχωρεί μετά τα μεσάνυχτα. Στις δηλώσεις του γνωστοποίησε πως θα παραμείνει στον Ολυμπιακό για τα επόμενα δύο χρόνια, ένα “deal” που ουσιαστικά σημαίνει πως θα κλείσει την καριέρα του στο μεγάλο λιμάνι: «Είμαι ευχαριστημένος, ήταν πολύ εύκολη διαδικασία να τα βρω πάλι με τους προέδρους. Τους ευχαριστώ πολύ που με κράτησαν στον Ολυμπιακό. Εύχομαι νέες επιτυχίες και ονειρικές στιγμές για τα επόμενα δύο χρόνια με τον Ολυμπιακό»

 

Για να ολοκληρωθεί το … σερί των ανανεώσεων στην σημερινή συνάντηση με τους Ιδιοκτήτες της πειραίκής ΚΑΕ Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο

Με την ειδοποιό διαφορά ότι η ερχόμενη σεζόν, θα τον βρει να αγωνίζεται υπό τις οδηγίες του Ντέίβιντ Μπαλτ, με τον έμπειρο γκαρντ να δηλώνει εξερχόμενος από τα γραφία της Arcadia … «στρατιώτης του Ολυμπιακού»!

Μία δήλωση, η οποία … κρύβει όλο το νόημα της προσφοράς του όλα αυτά τα χρόνια στον Θρύλο

Ας θυμηθούμε στα παρακάτω videos  μοναδικές στιγμές που μας έχει χαρίσει αυτός ο τεράστιος παίκτης με τα «ερυθρόλευκα»

https://youtu.be/JjCphVnXaRM

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button