ΠΟΛΟ

Γενηδουνιάς: «Πρότυπο λειτουργίας ο Ολυμπιακός»

Ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές του Θρύλου στο Final-8 του Ανόβερο ήταν ο Ντίνος Γενηδουνιάς. Στον μεγάλο τελικό απέναντι στην Φερεντσβάρος, σημείωσε τα μισά γκολ του Ολυμπιακού και έφτασε τα 42 συνολικά στη φετινή διοργάνωση ενώ αναδείχθηκε και πρώτος σκόρερ του τουρνουά.

Ο Ντίνος Γενηδουνιάς φιλοξενήθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθήνα 9.84 και μίλησε για τη μάχη του φάιναλ 8 και όχι μόνο.

«Δυστυχώς δεν καταφέραμε και το όνειρο δεν έγινε πραγματικότητα. Το θέλαμε και φέτος πάρα πολύ και το δείξαμε. Θα μας μείνει η πίκρα και θα πονάει για καιρό αυτό το αποτέλεσμα. Αργά ή γρήγορα όμως ο Ολυμπιακός θα είναι ξανά στην κορυφή. Σίγουρα δεν υποτιμήσαμε την ομάδα. Άλλωστε από τη Φερεντσβάρος είχαμε χάσει και τον τελικό του Σούπερ Καπ Ευρώπης στα πέναλτι. Η αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια μας χαρακτηρίζουν τα καλά ξεκινήματα. Αυτό δεν έγινε στον τελικό. Ήρθε από τη Φερεντσβάρος και βρεθήκαμε να κυνηγάμε στο σκορ.

Μας σταμάτησε το μεγάλο μας όπλο που είναι ο παίκτης παραπάνω και αντίθετα οι Ούγγροι στο ξεκίνημα ήταν καλοί σε αυτό τον τομέα και για αυτό βρεθήκαμε πίσω. Εκεί κρίθηκε η διαφορά στην αρχή του αγώνα. Βέβαια στη συνέχεια επιστρέψαμε και ισοφαρίσαμε».

Για τη διαδικασία των πέναλτι ο 26χρονος περιφερειακός τόνισε:«Δεν μας πάνε τα πέναλτι. Κι εγώ σκεφτόμουν όλο το βράδυ να έχει παράταση ο τελικός. Χάσαμε και τον τελικό του Σούπερ Καπ από τη Φερεντσβάρος. Χάσαμε και έναν τελικό φέτος με τη Βουλιαγμένη (σ. εννοεί φυσικά την ήττα στα πλέι οφ στο Λαιμό). Δεν μας θέλουν. Τι να κάνουμε. Είναι και θέμα τύχης».

Για το γεγονός των συνεχόμενων αγώνων στο φάιναλ 8, ο Γενηδουνιάς υποστήριξε: «Είμαστε το μοναδικό άθλημα που μέσα σε 48 ώρες παίζουμε τρεις αγώνες. Σε κανένα άλλο άθλημα δεν γίνεται αυτό. Δεν ψάχνω για δικαιολογίες. Άλλωστε το ίδιο ισχύει και για τις άλλες ομάδες. Δεν είναι φυσιολογικό να παίζεις συνεχόμενα παιχνίδια σε αυτό το επίπεδο. Το κορμί θέλει περίπου 48 ώρες για να ξεκουραστεί και να επανέλθει. Είναι κάτι που το συζητάμε με όλα τα παιδιά». Για το γκολ στο τέλος με την Προ Ρέκο στον ημιτελικό, είπε «δεν σκεφτόμουνα κάτι. Δεν ήθελα με τίποτα να πάει ο αγώνας στα πέναλτι. Κοίταξα το χρονόμετρο, σούταρα και μπήκε ένα όμορφο γκολ. Μπορεί κάποιος άλλος να ήταν στη θέση μου».

Για το φινάλε του Γιόζιπ Πάβιτς, επεσήμανε: «Ο,τι και να πεις είναι λίγο. Υπόδειγμα αθλητή και ανθρώπου. Πήγε στον Στέλιο Αργυρόπουλο μετά το τέλος του τελικού να του σηκώσει το κεφάλι ψηλά. Είναι δύσκολη στιγμή όταν χάνεις πέναλτι. Έχει συμβεί και στους καλύτερους. Είναι τιμή όλων μας που υπήρξαμε συμπαίκτες του και στο τελευταίο παιχνίδι».

Ο διεθνής περιφερειακός δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στον τρόπο που λειτουργεί ο Ερασιτέχνης υπό την ηγεσία του Μιχάλη Κουντούρη και τη βοήθεια βέβαια από τον Βαγγέλη Μαρινάκη:

«Ο Ολυμπιακός όπως λειτουργεί με τους κ. κ. Κουντούρη, Μαρινάκη είναι πρότυπο σε Ελλάδα και Ευρώπη. Σε μια κακή δεκαετία, ο Ολυμπιακός όχι μόνο στο πόλο αλλά και στα άλλα αθλήματα είναι σε τελικούς Ευρωπαϊκούς, κατακτά τίτλους, στηριζόμενος στον ελληνικό κορμό». Ρωτήθηκε και για τον κολυμβητήριο, λέγοντας «είναι αλλιώς όταν είσαι σε ένα κολυμβητήριο δικό σου. Δεν έχει άλλες ομάδες και είναι πιο μοντέρνο. Το πρόγραμμά δεν θα είναι το ίδιο όπως τώρα στον Πειραιά. Πρέπει να αλλάξουμε τις προπονήσεις γιατί μαζί μας προπονούνται και άλλες ομάδες, ακαδημίες. Δεν είναι εύκολο, δεν έχουμε την πισίνα όταν θέλουμε. Μην ξεχνάμε πως έπρεπε να γίνει στην Ελλάδα ο τελικός του Σούπερ Καπ Ευρώπης αλλά δεν είχαμε κολυμβητήριο και πήγαμε στη Βουδαπέστη όπου και χάσαμε στα πέναλτι από τη Φερεντσβάρος».

Τέλος για την Εθνική, υπογράμμισε: «Δεν έχουμε ξεκούραση. Μόνο τέσσερις ημέρες. Έχουμε μπροστά μας το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα όπου θα διεξαχθεί με τους νέους κανονισμούς. Το άθλημα θα είναι πιο γρήγορο και διαφορετικό. Θα δούμε πως θα αντιδράσουν οι ομάδες. Εμείς έχουμε δείξει πως είμαστε μέσα στις 4-5 καλύτερες ομάδες. Γιατί να μην κατακτήσουμε και ένα μετάλλιο».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button