ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣΠΟΛΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ήττα στην πρεμιέρα για την Εθνική Γυναικών

Με το… αριστερό ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα το οποίο έχασε με 9-7 από τη Ρωσία για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου.

Η Ελλάδα πάλεψε με ψυχή για το θετικό αποτέλεσμα, όμως το εμφανές μειονέκτημα στις προσωπικές μονομαχίες οι οποίες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα, μιας και τα «γαλανόλευκα» κορίτσια ναι μεν μείωναν την όποια διαφορά έπαιρναν οι Ρωσίδες, ωστόσο όταν έφταναν στην… πηγή της ισοφάρισης, δεν κατάφερναν να πιουν νερό μιας και αυτό δεν έγινε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού.

Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι η Ρωσίδα τερματοφύλακας Καρνάουκ, πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της τα τελευταία χρόνια, μιας και με την απόδοσή της άφησε μακριά από τα δίχτυα της την Εθνική.

Πλέον, το επόμενο παιχνίδι της Ελλάδας είναι προγραμματισμένο για την Τρίτη 18/7 και ώρα 14:30 κόντρα στο Καζακστάν και η νίκη με μεγάλη διαφορά είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη ώστε να υπάρχει το πάνω χέρι σε όλες τις περιπτώσεις των ισοβαθμιών που μπορεί να παίξουν τον ρόλο τους στην τελική έκβαση του ομίλου.

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις ξεκίνησε η αναμέτρηση για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Στην πρώτη της επίθεση ευτύχισε να σκοράρει, χάρη στη Βασιλική Διαμαντοπούλου και έτσι άνοιξε το σκορ στο ματς (1-0). Η άμυνα της Ελλάδας, συνέχισε να είναι εξαιρετική στο πρώτο οκτάλεπτο, με την Χρυσή Διαμαντοπούλου να πραγματοποιεί κάποιες εξαιρετικές αποκρούσεις. Ωστόσο στη συνέχεια οι Ρωσίδες, ανέβασαν την απόδοσή τους, άρχισαν να παίζουν πιο πιεστική άμυνα θέλοντας να βγουν στην κόντρα, κάτι το οποίο τελικά το κατάφεραν, παίρνοντας προβάδισμα τελικά στο τέλος της πρώτης περιόδου με 2-1, χάρη στα τέρματα της Καρίμοβα και της Ιβάνοβα.

Στη συνέχεια, η Ελλάδα έχασε τρομερή διπλή ευκαιρία ώστε να ισοφαρίσει άμεσα στο ματς, με την Αλεξάνδρα Ασημάκη να κερδίσει πέναλτι, και την Χριστίνα Τσουκαλά να το εκτελεί, αρχικά να το χάνει, με την μπάλα να ξαναπηγαίνει στα χέρια της, ωστόσο ούτε στο δεύτερο σουτ μπόρεσε να σκοράρει και έτσι έμεινε μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου το 2-1.

Το δεύτερο οκτάλεπτο ξεκίνησε με την Εθνική να έχει την πρώτη επίθεση, ωστόσο να την χάνει και στην αμέσως επόμενη φάση στον παίκτη παραπάνω, η Ρωσία σκόραρε, έκανε το 1-3 και έτσι πήρε «αέρα» δύο τερμάτων με την Σιμάνοβιτς. Σε εκείνο το χρονικό σημείο, η Ελλάδα είχε 0/2 στον παραπάνω, ενώ η Ρωσία 2/3.

Η Εθνική προσπαθούσε να σκοράρει, παίζοντας καλά επιθετικά, έχοντας καλή κυκλοφορία, αλλά έτυχε σε εκείνη την περίοδο να πέσει πάνω σε μια εξαιρετική Καρνάουκ, η οποία απέκρουσε αρκετά σουτ από πλευράς «γαλανόλευκων» κοριτσιών. Στη συνέχεια η τυπικά «φιλοξενούμενες», και πάλι στην κόντρα, όπου ήταν η βασική επιθετική κίνηση των Ρωσίδων, σκόραραν ξανά με την Μπορίσοβα και έκαναν το 1-4, παίρνοντας για πρώτη φορά στο παιχνίδι προβάδισμα τριών τερμάτων.

Ωστόσο, η Ελλάδα δεν το έβαλε κάτω, έκανε την προσπάθειά της ώστε να επιστρέψει στο παιχνίδι, και χάρη σε τέρματα της Ελευθερίας Πλευρίτου και της Ξενάκη, μείωσε και πάλι στο γκολ, σε 3-4. Και στην συνέχεια το παιχνίδι έγινε… ροντέο. #-5 από της Ρωσίδες στην κόντρα με την Καρίμοβα, 4-5 η Ελλάδα στον παραπάνω με την Ξενάκη και 4-6 η Ρωσία με την Τιμοφέεβα, το οποίο ήταν και τελικά το σκορ του ημιχρόνου.

Η τρίτη περίοδος, ξεκίνησε και πάλι με τέρμα των Ρωσίδων, με την Σιμάνοβιτς και έτσι μεγάλωσε για μια ακόμα φορά η διαφορά. Η Βασιλική Διαμαντοπούλου με το δεύτερο της τέρμα, μείωσε προσωρινά, για να πετύχει άλλο ένα γκολ η Καρίμοβα διαμορφώνοντας το 5-8. Κάπου εκεί ήρθε η δεύτερη αντίδραση της Εθνικής στο παιχνίδι. Η Αλεξάνδρα Ασημάκη με δύο εντυπωσιακά τέρματα μείωσε στο γκολ με την λήξη της τρίτης περιόδου.

Η Ελληνική αντεπίθεση ωστόσο έμεινε ημιτελής, καθώς η Σιμάνοβιτς σκόραρε και πάλι με την έναρξη της τελευταίας περιόδου διαμορφώνοντας το 7-9, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Ρωσία – Ελλάδα 9-7

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 4-3, 2-3, 1-0

Ρωσία: Καρίμοβα 3, Ιβάνοβα 1, Σιμάνοβιτς 3, Μπορίσοβα 1, Τιμοφέεβα 1

Ελλάδα: Β. Διαμαντοπούλου 2, Ελ. Πλευρίτου 1, Ξενάκη 2, Ασημάκη 2

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

Κυριακή 16/07

Αυστραλία – Καζακστάν 16-4

Ρωσία – Ελλάδα 9-7

Τρίτη 18/07

14:30     Ελλάδα – Καζακστάν

18.30 Αυστραλία – Ρωσία

Πέμπτη 20/07

11.50 Αυστραλία – Ελλάδα

13.10 Ρωσία – Καζακστάν

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Αυστραλία 2

2. Ρωσία 2

3. Ελλάδα 0

4. Καζακστάν 0

Σχετικά Άρθρα

Back to top button