ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ

“Έφυγε” ο θρύλος του Στίβου, Τάκης Βεντικος

Σε πένθος βυθιστηκε η οικογενεια του Ολυμπιακού, καθώς ο μεγάλος Τάκης Βεντικος, ο άνθρωπος που ίδρυσε το τμήμα στίβου του Ολυμπιακού πριν από 64 χρόνια, δεν βρισκεται πια ανάμεσα μας.

Προκειται για τον ανθρωπο, ο οποίος είχε συνδυάσει το όνομά του με τον στίβο και εθεωρείτο δικαίως ένας από τους θρύλους του αθλήματος.

Ίδρυσε το τμήμα στίβου του μεγαλύτερου συλλόγου στην Ελλάδα στις 16 Νοεμβρίου του 1953 και ο ίδιος σε συνέντευξή του για τα 60 χρόνια του τμήματος του Ολυμπιακού είχε δηλώσει στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου:

«Το τμήμα στίβου ιδρύθηκε το 1953. Στις 16 Νοεμβρίου στην παλιά και ιστορική Λέσχη του συλλόγου μας στην Μαρίνα Ζέας», θυμάται αρχικά ο κ. Βεντίκος και συνεχίζει: «Τότε ήμουν πρωταθλητής και είχα το δελτίο μου στο Παγκράτι. Στον Ολυμπιακό με πήγε η Λουκία Σκριβάνου, η οποία ήταν πρωταθλήτρια στο μπάσκετ και στο πινγκ πονγκ. Μαζί πήγαμε στη Λέσχη και στον κ. Καρύδη που ήταν Γενικός Γραμματέας του Ολυμπιακού. Είχε αποφασιστεί ο Ολυμπιακός να φτιάξει τμήμα στίβου και ανέθεσαν σ’ εμένα την δημιουργία του.

Πήρα μεταγραφή στον Ολυμπιακό αφού δόθηκε ένας ποδοσφαιριστής στο Παγκράτι και ξεκίνησα προπονήσεις ως αθλητής στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Με τον καιρό άρχισαν να έρχονται και παιδιά και έτσι ο Ολυμπιακός είχε τους δικούς του αθλητές. Ξεκίνησα ως αθλητής-προπονητής, στη συνέχεια έγινα αρχιπροπονητής και έφορος. Μεγάλο μέρος της ιστορίας μας έχει γραφτεί στο “Θεμιστόκλειο” όπου έκαναν προπόνηση πολλοί μεγάλοι αθλητές και το 1969 ο Ολυμπιακός πήγε στο Καραϊσκάκη»

Ο ιδρυτής του τμήματος στίβου εν συνεχεία μιλάει για τους αθλητές που ανέδειξε και τους Ολυμπιονίκες του τμήματος: «Είναι πολλοί οι αθλητές και οι αθλήτριες του Ολυμπιακού που κέρδισαν μετάλλια σε Βαλκανικούς Αγώνες, σε Μεσογειακούς Αγώνες, Ολυμπιακούς Αγώνες και Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Από εδώ πέρασαν και έγραψαν ιστορία Ολυμπιονίκες όπως ο Κώστας Κεντέρης, η Κατερίνα Θάνου, η Πηγή Δεβετζή, ο Λάμπρος Παπακώστας και πολλοί άλλοι. Ο Ολυμπιακός έβγαζε και βγάζει πάντα αθλητές με ήθος και νικητές. Για μένα ο Ολυμπιακός είναι όλη μου η ζωή».

Ο κ. Βεντίκος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τους παράγοντες που βοήθησαν το τμήμα να «γράψει» χρυσές σελίδες ιστορίας: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους προέδρους του Ολυμπιακού για την βοήθεια τους και το ενδιαφέρον τους για τον στίβο. Ο σημερινός πρόεδρος του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π κ. Κουντούρης μου ανακοίνωσε πως ο σύλλογος θα με τιμήσει για τα 60 χρόνια προσφοράς μου και τον ευχαριστώ πάρα πολύ γι’ αυτό. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Γλου ο οποίος ήταν ο βασικός χρηματοδότης του τμήματος και είναι πάντα κοντά μας».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button