ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Έγινε ήδη θεσμός!»

1482061

Τον ενθουσιασμό του για τη απήχηση που απολαμβάνει το «1ο LG Aegean Ball Festival» που θα πραγματοποιηθεί στη Σύρο τον προσεχή Ιούλιο, εξέφρασε ο Γιώργος Πρίντεζης.

Τις …πύλες του άνοιξε το 1ο LG Aegean Ball Festival, στο οποίο θα λάβουν μέρος επαγγελματίες παίκτες μπάσκετ και θα διεξαχθεί από τις 13 ως τις 17 Ιουλίου στην Σύρο.

Στη συνέντευξη Τύπου, η οποία διεξήχθη μέσα σε έντονα συγκινησιακή ατμόσφαιρα το μεσημέρι της Παρασκευής ο Γιώργος Πρίντεζης, ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός, η Marketing Manager της LG Hellas Τζώρτζια Σταυροπούλου και ο υπεύθυνος του τουρνουά Μάικ Φουντεδάκης παρουσίασαν στον κόσμο το μεγάλο γεγονός.

Ο Γιώργος Πρίντεζης που πραγματοποιεί ένα όραμα που είχε στο μυαλό του ως ιδέα και σκέψη εδώ και χρόνια, δήλωσε: «Καλημέρα και από μένα. Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία ενός πολύ μεγάλου 3χ3 που πριν το δούμε να γίνεται πράξη τον Ιούλιο, νιώθουμε με την απήχηση που απολαμβάνει, πως έχει γίνει ήδη θεσμός!

Συνετέλεσαν πολλά πράγματα σε αυτό. Θα προσφέρει την δυνατότητα σε πολύ κόσμο να παίξει, να ευχαριστηθεί το μπάσκετ και την παρέα και να περάσει όμορφα στη Σύρο. Θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα και χαιρόμαστε που θα ακουστεί παντού η Σύρος. Θα γίνουν αγώνες με αστέρες του μπάσκετ. Δεν είναι ένα απλό 3χ3. Έχει πολλές δυσκολίες και είναι ένα Event που απαιτεί πολλή δουλειά από πολλούς ανθρώπους. Όμως με τη βοήθεια όλων βρισκόμαστε τώρα στην ευχάριστη θέση να το ανακοινώσουμε. Ελπίζουμε πως με την προσέλευση του κόσμου θα φτάσουμε στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ο Σπανούλης, ο Ζήσης, ο Παπαλουκάς, ο Γιάνκοβιτς, ο Παππάς, ο Παπανικολάου, ο Μπουρούσης, ο Σχορτσανίτης, ο Κακιούζης, ο Καλαμπόκης έχουν ήδη ανακοινωθεί και θα ακολουθήσουν κι άλλοι. Να ξέρετε ότι θα δείτε ομάδες από μας τους επαγγελματίες που θα είναι συμπαίκτες παίκτες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού!

Εξαρτάται από το πως θα πάει η εθνική στο Προ – Ολυμπιακό τουρνουά για τα υπόλοιπα παιδιά. Αν η Ελλάδα δεν προκριθεί στο Ρίο, πιθανότατα θα έχουμε αρκετά ακόμα μεγάλα ονόματα. Αν περάσει, θα δούμε ανάλογα με τις συνθήκες και πότε ξεκινάει η προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εμείς ευχόμαστε να πάμε Ρίο, θα είναι τεράστια χαρά και δεν θα μας πειράξει καθόλου να έχουμε απώλειες από το LG AegeanBall Festival αν η Ελλάδα πετύχει και περάσει στο Ολυμπιακό τουρνουά».

Στη συνέχεια ο Γιώργος Πρίντεζης μετά τις αρχικές τοποθετήσεις δέχτηκε ερωτήσεις για την εθνική ομάδα και απάντησε: «Για πρώτη φορά μετά το 2008 και με ένα μπρέικ το 2011, δεν αγωνίζομαι στην εθνική ομάδα. Έγιναν πολλά πράγματα μαζί. Έχασα τον πατέρα μου, πέρασα πολύ δύσκολα για μεγάλο χρονικό διάστημα και έχω μεγάλη ανάγκη να είμαι κοντά στην οικογένειά μου.

Την ίδια στιγμή ο τραυματισμός μου δεν μου άφησε κανένα επιπλέον περιθώριο σκέψης. Το πόδι μου ήταν σε κακή κατάσταση όταν τελείωσε η σεζόν. Ακόμα δεν είμαι έτοιμος και ξεκουράζομαι, για να αποκαταστήσω το πρόβλημά μου. Είδα το πρώτο φιλικό της εθνικής με την Τουρκία από την τηλεόραση. Η αλήθεια είναι πως ένιωσα πολύ άβολα. Είναι περίεργο και δύσκολο να μην παίζεις στην εθνική. Δεν θέλω να κάνω προβλέψεις, αλλά εύχομαι μέσα από την καρδιά να τα καταφέρει η ομάδα και να προκριθεί στο Ρίο. Όλα θα κριθούν στα νοκ – άουτ παιχνίδια.»

Για το επίπεδο του ελληνικού μπάσκετ: «Το ελληνικό μπάσκετ βρίσκεται σε τοπ επίπεδο τα τελευταία 20 χρόνια, απλά τα τελευταία έχει επέλθει η καθολική αναγνώριση. Οι Έλληνες προπονητές έχουν περισσότερες γνώσεις από τους ξένους και αξίζουν κάθε επιτυχία και αναγνώριση».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button