Κώστας ΠαλαιολόγοςΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το έκανε κι αυτό ο Θρύλος! Πρώτη ομάδα εκτός Big-4 της Ευρώπης που σηκώνει ευρωπαϊκό μετά το 2011!

Ο Ολυμπιακός του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ πέρασε στο πάνθεον και για έναν ακόμη σημαντικό λόγο, αφού έγινε η πρώτη ομάδα που κατέκτησε ευρωπαϊκό τρόπαιο από το 2011 κι έπειτα που δεν ανήκει στα τέσσερα κορυφαία πρωταθλήματα

Ο Θρύλος τρέλανε την Ευρώπη με την μυθική κατάκτηση του Conference League και ανάγκασε ολόκληρη την Ευρώπη να υποκλιθεί στο μεγαλείο του!

Η απίστευτη επιτυχία της ομάδας του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστεί κανείς το εξής: Είναι η πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια που ομάδα εκτός των τεσσάρων κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων (Αγγλία, Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία) κατακτά ευρωπαϊκό τίτλο.
Υπενθυμίζουμε ότι η τελευταία χρονικά ομάδα που είχε πετύχει ανάλογο επίτευγμα ήταν η Πόρτο το 2011, όταν κατέκτησε το Europa League νικώντας με 1-0 την Μπράγκα στον πορτογαλικό «εμφύλιο» που είχε γίνει στο Δουβλίνο.
Η Ισπανία είναι η πρώτη χώρα σε τίτλους ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων με 65, ενώ ακολουθεί με 50 η Ιταλία, με 48 η Αγγλία και με 32 η Γερμανία. Η Ολλανδία έχει 16, η Γαλλία 14, η Πορτογαλία 11, το Βέλγιο 7, η Σκωτία 4, η Σοβιετική Ένωση (πριν τη διάλυσή της) επίσης 4, η Ρωσία 3, η Ρουμανία 2 όπως και η Τουρκία, η Σουηδία και η πρώην ενωμένη Γιουγκοσλαβία, ενώ από ένα πλέον έχει η Ελλάδα μαζί με την πρώην Ανατολική Γερμανία, την πρώην ενωμένη Τσεχοσλοβακία, την Ουκρανία και τη Δανία.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button