ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣΜΠΑΣΚΕΤ

Σπανούλης: «Δεν χωρούν εγωϊσμοί στην Εθνική, αλλά αυτοθυσία!»

Απόλυτα κατηγορηματικός παορυσιάστηκε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός όσον αφορά το γενικότερο κλίμα που θα πρέπει να επικρατήσει στην «γαλανόλευκη», ενόψει του Προολυμπιακού τουρνουά.

Το δικό του ξεκάθαρο στίγμα όσον αφορά την ανάγκη η Εθνική ομάδα μπάσκετ να παραμείνει ενωμένη και αποφασισμένη για την επίτευξη του στόχου της πρόκρισης στην Ολυμπιάδα του Παρισιού, έσπευσε να δώσει ο Βασίλης Σπανούλης.
Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της «επίσημης αγαπημένης» στο πλαίσιο της Μedia Day τόνισε με κατηγορηματικό τρόπο ότι η Εθνική ομάδα πρέπει να είναι πάνω από όλους προκειμένου να έρθει η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, προσθέτοντας ότι θα είναι κλειδί το να βρεθεί όλη η ομάδα στην ίδια σελίδα.
Αυτοθυσία. Αυτή είναι μία από τις λέξεις που επέλεξε να χρησιμοποιήσει ο Βασίλης Σπανούλης όταν μίλησε για την Εθνική ομάδα στην Media Day ενόψει του Προολυμπιακού τουρνουά (2-7/7) και το τι χρειάζεται για πετύχει τον στόχο της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αναλυτικά ο Βασίλης Σπανούλης δήλωσε:

Για την κατάσταση της Εθνικής ομάδας εν όψει Προολυμπιακού: «Χαίρομαι που είμαστε εδώ για να αρχίσουμε μια σοβαρή προσπάθεια με την Εθνική ομάδα της χώρας μας. Είμαστε πολύ καλά, ακόμη καλύτερα από ό,τι περίμενα. Σίγουρα χρειαζόμαστε δουλειά, το Προολυμπιακό Τουρνουά έχει ιδιαιτερότητες, δεν έχεις πολύ χρόνο να προετοιμαστείς, αλλά αυτό ισχύει για όλες τις ομάδες. Δουλεύουμε καλά, αύριο έχουμε το πρώτο φιλικό και θα το αντιμετωπίσουμε σαν μια πολύ δυνατή προπόνηση. Τα παιδιά έχουν πολύ ταλέντο, εμπειρία και το πιο σημαντικό είναι πως έχουν διάθεση να κάνουν κάτι καλό με την Εθνική ομάδα».

Για την κατάσταση των αδελφών Αντετοκούνμπο και Σλούκα: «Στο Προολυμπιακό θα είναι όλοι έτοιμοι να παίξουν όσο θα κρίνω εγώ. Υπάρχει ένας προγραμματισμός, το ιατρικό επιτελείο που έχουμε είναι εξαιρετικό και τα παιδιά έχουν τρομερή διάθεση να ασχοληθούν με τους τραυματισμούς τους και να μπουν γρήγορα μέσα. Δεν χρειάζεται όμως βιασύνη, το πιο σημαντικό είναι να είμαστε όλοι υγιείς. Υπάρχει πρόγραμμα και είμαστε μέσα στο πλάνο μας».

Για το κλειδί για να έρθει η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Να βρεθούμε όλοι στην ίδια σελίδα από άποψη φιλοσοφίας και κινήτρου. Εδώ δεν χωράνε εγωισμοί, χρειάζεται αυτοθυσία. Το πιο σημαντικό είναι να καταλάβεις πως στην Εθνική ομάδα μπορεί να έχεις διαφορετικό ρόλο, αλλά να κάνεις ό,τι μπορείς για να συνεισφέρεις, να δώσεις και την καρδιά σου».

Για το αν το γεγονός ότι οι παίκτες έρχονται από γεμάτη σεζόν είναι πλεονέκτημα ή μειονέκτημα
: «Το πλεονέκτημα είναι ότι αγαπούν πολύ την πατρίδα τους και το μπάσκετ. Αν δεν αγαπάς το μπάσκετ και την πατρίδα σου, δεν μπορείς να παίζεις στην Εθνική ομάδα. Το έχουμε κάνει όλοι μας. Η αγάπη και η επιθυμία να πετύχεις με την Εθνική σου ομάδα υπερκαλύπτει τα πάντα, πολλές φορές την πνευματική και σωματική κούραση. Δίνεις και την ψυχή σου. Από προσωπική εμπειρία, μπορείς να κάνεις και καλύτερες χρονιές μετά, γιατί έχεις και το χρόνο να ξεκουραστείς στη συνέχεια».

Για το γεγονός ότι η τελευταία συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν 2008:
«Μη μου το θυμίζεις (γέλια). Ακόμη και τώρα σκέφτομαι το σουτ που έχασα με την Αργεντινή. Μας έλειπε ένα ολυμπιακό μετάλλιο. Τώρα έχουμε ένα Προολυμπιακό Τουρνουά στη χώρα μας, πρέπει να αγωνιστούμε με περηφάνια και πίστη στις δυνατότητές μας. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, είμαστε εδώ πέρα για να πάρουμε το Προολυμπιακό Τουρνουά και να περάσουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν θα είναι εύκολο, τίποτα δεν είναι εύκολο ούτε στον αθλητισμό, ούτε στη ζωή, αλλά είμαστε εδώ για να τα καταφέρουμε».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button