ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΧΑΝΤΜΠΟΛ

Σκέψη να γίνουν αγώνες εφόσον αυτό καταστεί δυνατό

Νέα δεδομένα έχουν προκύψει μετά τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού και των Υφυπουργών για το χρονοδιάγραμμα επιστροφής στην κανονικότητα μετά την καραντίνα λόγω κορονοϊου.

Στο χάντμπολ σύμφωνα με πληροφορίες η ΟΧΕ εμμένει στην πρόθεση της να γίνουν αγώνες, εφόσον αυτό καταστεί δυνατό.

Μάλιστα η σκέψη που υπάρχει είναι να τροποποιηθούν οι προκηρύξεις και να διεξαχθούν μόνο οι τελικοί της Handball Premier (ΑΕΚ- Ολυμπιακός), της Α1 Γυναικών (ΠΑΟΚ- OΦΝΙ) -στις τρεις νίκες- και ο τελικός του Κυπέλλου Ανδρών (ΑΕΚ- Διομήδης).

Όλα αυτά φυσικά εφόσον υπουργείο και ΕΟΔΥ, δώσουν το «πράσινο φως» για προπονήσεις και αγώνες, εντός εύλογου χρονικού διαστήματος.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΠ/ΟΧΕ Τάσσος Χειβιδόπουλος με δηλώσεις του στο e-handball.gr ανέφερε: «Επεξεργαζόμαστε τα νέα δεδομένα. Αύριο θα στείλουμε επιστολή στον Υπουργό και στον ΕΟΔΥ για να διευκρινίσουμε αν υπάρχει η δυνατότητα με ασφάλεια να ξεκινήσουν σταδιακά προπονήσεις, και στην συνέχεια να πραγματοποιηθούν αγώνες. Θα ζητήσουμε/αιτηθούμε συγκεκριμένες ημερομηνίες για ατομική προπόνηση, ομαδική και στην συνέχεια τους αγώνες. Για εμάς η καταληκτική ημερομηνία είναι το τέλος Ιουνίου. Πρόθεση μας παραμένει το πρωτάθλημα να τελειώσει στο γήπεδο και εφόσον οι αρμόδιες αρχές το επιτρέψουν και ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα με τα σχετικά πρωτόκολλα υγείας, τότε θα προχωρήσουμε στις απαραίτητες διαδικασίες που προβλέπονται με τις αλλαγές στις προκηρύξεις. Θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία στις ομάδες που βαθμολογικά και αγωνιστικά είναι οι καλύτερες και έχουν το μεγαλύτερο κίνητρο, να διεκδικήσουν τους εναπομείναντες εγχώριους τίτλους μέσα στο γήπεδο. Θα εξαντλήσουμε τα περιθώρια που έχουμε από την στιγμή που δεν υπάρχει εντολή/οδηγία των υπουργείων για διακοπή της αθλητικής δραστηριότητας».

Αυτή η πρόθεση της Ομοσπονδίας ξεκαθαρίζει ουσιαστικά και την κατάληξη που θα έχουν οι άλλες κατηγορίες (Α2 Ανδρών, Α2 Γυναικών, Β’ Ανδρών) που όπως όλα δείχνουν θα ολοκληρωθούν ως έχουν, ενώ θα γίνει και συνολική κουβέντα για τις πιθανές αναδιαρθρώσεις που χρειαστούν σε όλες τις κατηγορίες.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button