ΑΚΑΔΗΜΙΕΣΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παντελάκης: «Τα παιδιά το άξιζαν»

Πράγματι, σε αυτές τις ηλικίες μετρά πρωτίστως η προσπάθεια. Ωστόσο όταν φοράς την ερυθρόλευκη φανέλα, μπολιάζεσαι με τη νοοτροπία του πρωταθλητή. Επομένως, κάθε ομάδα του Θρύλου έχει πάντα ως στόχο την κορυφή. Δηλαδή εκεί που έφτασαν και οι Παίδες, μετά την νίκη στο τελικό της Ξάνθης, κόντρα στο Περιστέρι. Όμως για τον προπονητή του Θρύλου μέτρησαν πολλά. Καθώς αυτός ο τίτλος έχει τη σημασία του. Παντελάκης: «Τα παιδιά το άξιζαν».

Οι δηλώσεις του Γιώργου Παντελάκη

Καταρχάς, ο Γιώργος Παντελάκης ανάφερε: «Ο τελικός είναι πάντα ιδιαίτερο παιχνίδι. Επίσης δεν έχει να κάνει με τη δυναμική των ομάδων. Αν και το Περιστέρι είναι πάρα πολύ καλή ομάδα. Βέβαια, είναι ματς ειδικών συνθηκών και το κερδίζει η ομάδα που το θέλει περισσότερο. Σήμερα και οι δύο ομάδες το ήθελαν εξίσου. Επομένως, τελικά, κρίθηκε στις λεπτομέρειες».

Στη συνέχεια, ανέφερε: «Καταρχάς, έγινε ένας πολύ ωραίος αγώνας που θα μείνει χαραγμένος στην μνήμη των παιδιών. Διότι το άξιζαν, γιατί κατέβαλαν πολύ μεγάλη προσπάθεια. Όπως άλλωστε οι παίκτες όλων των ομάδων που ήταν εδώ. Επίσης, εμείς βρεθήκαμε στο Final-8 κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Παρότι χάσαμε το πρωτάθλημα της Ένωσης στο τελευταίο σουτ, από τον Άρη στο τελευταίο δευτερόλεπτο! Όμως τελικά, η ήττα του Άρη από τον Πλάτωνα μας έδωσε το εισιτήριο».

Παντελάκης: «Παίξαμε το μπάσκετ που μπορούμε»

Για να συνεχίσει ο προπονητής της ομάδας Παίδων του Ολυμπιακού: «Θέλω να πω πως δεν ήρθαμε εδώ αποκλειστικά χάρη στη δική μας δουλειά. Όμως καταφέραμε να κατακτήσουμε τον τίτλο. Έτσι είναι ο αθλητισμός. Μιας και προσφέρει και όμορφα και άσχημα συναισθήματα. Επίσης, τα παιδιά αυτά ένιωσαν σχεδόν αποκλεισμένοι και τώρα νιώθουν το συναίσθημα του πρωταθλητή. Ακόμα, συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες. Αλλά όχι μόνο για την αγωνιστική τους παρουσία. Ειδικότερα για τη συμπεριφορά όλων και εκτός παρκέ. Επιπλέον, έγινε ένα πολύ καλό τουρνουά και δίκαια κατακτήσαμε τον τίτλο. Γιατί ήμασταν σοβαροί και παίξαμε το μπάσκετ που ξέρουμε και μπορούμε».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button