ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Μπαρτζώκας για Ζαλγκίρις και Μήτρου-Λονγκ

Το βράδυ της Παρασκευής, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ. Ωστόσο η σημερινή Media Day των «ερυθρόλευκων» δεν αφορούσε μόνο την αναμέτρηση με τους Λιθουανούς. Αλλά και το νέο απόκτημα του Θρύλου, τον Ναζ Μήτρου-Λονγκ. Εξάλλου, ο ομογενής γκαρντ συνδέει τις δύο ομάδες. Βέβαια, ο Έλληνας κόουτς του Ολυμπιακού ξεκίνησε τις δηλώσεις του με τους Λιθουανούς. Αλλά και την απουσία του Γουίλιαμς-Γκος. Ο Μπαρτζώκας για Ζαλγκίρις και Μήτρου-Λονγκ.

Η ανάλυση της Ζαλγκίρις από τον Μπαρτζώκα

Σχετικά με την αυριανή αναμέτρηση, ο Έλληνας προπονητής σημείωσε: «Καταρχάς έχασε από τον Παναθηναϊκό, όπως έχασε. Έκανε 5-6 λάθη στις τελευταίες επιθέσεις, Για να χάσει στον πόντο. Αυτό σημαίνει ότι ήλεγχε το παιχνίδι εκτός έδρας. Έτσι, όποιος ξέρεις μπάσκετ και παρακολουθεί την Euroleague, γνωρίζει ότι είναι μια ομάδα που πηγαίνει πάντα για τη νίκη. Επιπλέον, έχει πολύ καλή εκτέλεση επιθετικά. Ακόμα κάνουν καλά σκριν, έχουν καλά plays. Επιπρόσθετα, έχουν ομοιογένεια με τον προπονητή και ένα κορμό παικτών.

Επίσης αμυντικά είναι μια ομάδα, που επιτίθεται στην μπάλα. Πρέπει και εσύ να έχεις καλή εκτέλεση, υπομονή. Μετά να μείνεις στο πλάνο και να πασάρεις καλά την μπάλα. Γιατί είναι μια ομάδα που, παρότι μπορεί να θεωρηθεί ομάδα έδρας λόγω του κοινού και του γηπέδου με sold out, πάντα παίζει και εκτός έδρας καλά. Είναι μια ομάδα συμπαγής. Άρα σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να την υποτιμήσεις».

Οι απουσίες και οι αλλαγές

Όπως είναι γνωστό, εκτός από την αυριανή αναμέτρηση θα είναι ο Γουίλιαμς-Γκος. Ο Μπαρτζώκας ξεκαθάρισε: «Είναι ευχάριστο που έχουμε επιστροφές, αλλά και πάλι δεν είμαστε πλήρεις. Ο Γκος είναι έξω. Αλλά γενικά έχουμε επιστροφές. Πιστεύουμε ότι θα έχουμε μεγαλύτερο βάθος στο ρόστερ μας αύριο. Ωστόσο, ο Γκος έχει βελτίωση. Όμως θα χρειαστεί να κάνει μια μαγνητική ακόμα, για να δούμε την πρόοδό του και σε ποιο σημείο είναι».

Επίσης, ο κόουτς του Θρύλου δέχθηκε ερώτηση για το ρόστερ του πρωταθλήματος. Αν δηλαδή θα κάνει και άλλη αλλαγή. Πιο συγκεκριμένα, εκείνος ανέφερε: «Δεν είναι κάτι που το έχουμε σκεφτεί. Αλλά άμεσα δεν θα κάνουμε κάτι. Όμως πρέπει να επανεκτιμήσουμε την κατάσταση όλων των παικτών και δεν εννοώ μόνο τον τραυματισμό τους. Αλλά και τη φόρμα στην οποία βρίσκονται».

Ο Μπαρτζώκας για τον Μήτρου-Λονγκ

Στη συνέχεια, ο προπονητής του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στο νέο απόκτημα της ομάδας. Για την ακρίβεια, τόνισε: «Δεν ξεκίνησε προπονήσεις, γιατί θα περάσει ιατρικά το απόγευμα. Χθες ήρθε, αλλά είναι εδώ στο γήπεδο για να γνωρίσει τους συμπαίκτες του. Εγώ είμαι πολύ χαρούμενος με την επιλογή αυτή. Διότι είναι ασφαλής με την έννοια ότι θα έχει ελληνικό διαβατήριο. Γιατί είναι Έλληνας και το θεωρώ πολύ σημαντικό. Αλλά και αγωνιστικά είναι ένας παίκτης που μου αρέσει πολύ εμένα. Μιας και παίζει και στις δυο άκρες του γηπέδου πολύ καλά. Άρα για μένα είναι πάντα σημαντικό αυτό».

Η επιλογή του Μήτρου-Λονγκ

Ο κόουτς του Ολυμπιακού εξήγησε κατόπιν: «Καταρχάς είναι ένας παίκτης που παίζει με μεγάλη ένταση και ενέργεια. Για την ομάδα. Ακόμα είναι πολύ καλός αμυντικός πάνω στην μπάλα και επίσης είναι πολύ καλός σουτέρ. Βέβαια, το κάθε σύστημα ομάδας είναι διαφορετικό. Κάποιος παίκτης μπορεί να ταιριάξει ή να μην ταιριάξει σε ένα συγκεκριμένο σύστημα. Επίσης, υπάρχουν οι ανθρώπινες σχέσεις. Ένας προπονητής μπορεί να ταιριάξει με έναν παίκτη ή να μην ταιριάξει. Χωρίς να είναι το λάθος ούτε του ενός, ούτε του άλλου. Είναι καθαρά θέμα χημείας ανθρώπων.

Ακολούθως σχολίασε: «Εγώ πιστεύω ότι με βάση τα δεδομένα αυτή τη στιγμή, αυτή την κίνηση έπρεπε να κάνουμε. Βέβαια συμφώνησαν και οι πρόεδροι σε αυτό. Δηλαδή πώς παίρνουμε έναν παίκτη, ενισχύουμε τον ελληνικό μας κορμό. Αλλά είναι ένας παίκτης που έχει το επίπεδο. Είναι ξεκάθαρο. Καθώς ήταν πολλά χρόνια στο ραντέρ ομάδων του ΝΒΑ, Εξάλλου ήταν μεταξύ να είναι ΝΒΑ και να μην είναι. Ταυτόχρονα είναι ένας χαρακτήρας πολύ θετικός. Κατά συνέπεια, αυτές τις πληροφορίες πήρα απ’ όλους όσους μίλησα. Επομένως είναι ένα παιδί που αγαπούν όλοι στην ομάδα. Νομίζω ότι για εμένα είναι ασφαλής επιλογή».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button