ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ε. Μάλτση: “Ευτυχία να είσαι στον Ολυμπιακό”!

Το ευρωπαϊκό είναι ένα μεγάλο όνειρο και με την οργάνωση που υπάρχει από τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό αλλά και την φροντίδα του για όλα τα τμήματα, η Εβίνα Μάλτση αναγνώρισε μιλώντας στον Νίκο Αβραμίδη και την εκπομπή “Σπορ, Σκορ, Ρεκόρ” πως μία ευρωπαϊκή κούπα θα πιάσει αργά η γρήγορα λιμάνι!

Η άσσος του Θρύλου μίλησε ακόμη για την κατάκτηση του Κυπέλλου, την απίστευτη στήριξη από τον κόσμο του Ολυμπιακού που πανηγύρισε με την ψυχή του αυτό το τρόπαιο και μαζί με τα κορίτσια της ομάδας, ενώ υπογράμμισε το πόσο ευτυχισμένη είναι στον σύλλογο, κάνοντας όμορφα σχέδια για το μέλλον.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε η Εβίνα Μάλτση:

Δεν υπάρχουν ομάδες που κερδίζουν στα χαρτιά ή τα ρόστερ. Απλά υπάρχουν ομάδες που μπαίνουν στο γήπεδο και με την απόδοσή τους κάνουν τα παιχνίδια εύκολα ή δύσκολα. Ο Ολυμπιακός έχει κάνει μία πάρα πολύ μεγάλη κίνηση. Έχει μαζέψει κορίτσια με υψηλού επιπέδου ταλέντο, εκ των οποίων μάλιστα τα οκτώ παίζουν και στην Εθνική Ελλάδος, έχει προσθέσει δύο πολύ καλές ξένες και για αυτό έχουμε σαφώς μία μεγάλη διαφορά από τις άλλες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος. Ωστόσο, εμείς οφείλουμε να αντιμετωπίζουμε όλα τα ματς με σοβαρότητα. Να μπαίνουμε στο γήπεδο και να δείχνουμε εξ’ αρχής ποιες είμαστε και τι μπορούμε να κάνουμε. Δουλεύουμε κάθε μέρα για να γινόμαστε καλύτερες και να προσφέρουμε θέαμα, κι αυτός ήταν ένας από τους στόχους μας χθες. Έτσι θέλουμε να κερδίσουμε και τον κόσμο μας. Γιατί τον θέλουμε δίπλα μας, τον έχουμε ανάγκη. Δεν είναι απλά ο έκτος μας παίκτης, αλλά είναι ένας από εμάς και έχει μάλιστα μερίδιο σε αυτό το Κύπελλο. Είναι και δικό του! Άλλωστε δεν υπάρχει αθλητής που να θέλει να παίζει σε άδειο γήπεδο! Επομένως είναι πολύ σημαντικό για εμάς ότι σηκώσαμε το Κύπελλο μπροστά στον κόσμο μας και ότι πανηγυρίσαμε όλοι μαζί αυτήν την κατάκτηση.

Ο κόσμος ήρθε κοντά σας και το ζήσατε πολύ έντονα:

Ο κόσμος του Ολυμπιακού τώρα μαθαίνει το γυναικείο μπάσκετ, αφού είναι η δεύτερη χρονιά του τμήματος, κι αυτό είναι ένα σημαντικό κομμάτι. Εμείς οφείλουμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε ωστε να έρθει κοντά μας ο κόσμος και να ταυτιστεί και με αυτό το τμήμα όπως και με τα άλλα. Το γεγονός ότι το ζήσαμε και το πανηγυρίσαμε έντονα είναι γιατί είμασττε πολλά χρόνια στο χώρο του γυναικείου μπάσκετ, το διασκεδάζουμε, το αγαπάμε και έτσι εκδηλωνόμαστε! Για αυτό αγαπάμε και τον κόσμο που μας κάνει την μεγάλη τιμή και έρχεται να μας δει, να μας συμπαρασταθεί και προσπαθούμε να δημιουργήσουμε δυνατούς δεσμούς για την συνέχεια.

Τώρα ακολουθεί το πρωτάθλημα. Πιστεύεις όμως πως ο Ολυμπιακός βρίσκεται και κοντά σε ένα ευρωπαϊκό από την ερχόμενη σεζόν;

Το να κάνεις μια τέτοια δήλωση είναι πάρα πολύ “επικίνδυνη”. Αυτή τη κουβέντα δεν θα την πω! Αυτό όμως που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι ο Ολυμπιακός κάποια στιγμή θα φέρει το ευρωπαϊκό στην Ελλάδα από την στιγμή που έχουν αρχίσει να γίνονται αυτές οι κινήσεις και οι άνθρωποι που ασχολούνται με τον Ολυμπιακό και που είναι δίπλα είναι αυτό ακριβώς που θέλουν να κάνουν. Το τμήμα είναι νεοσύστατο. Ηταν η πρώτη χρονιά στην Ευρώπη. Όλες οι κινήσεις ήταν σωστές. Αν, τώρα έγινε κάποιο λάθος είμαι σίγουρη πως έχει ήδη εντοπιστεί και θα διορθωθεί. Οι στόχοι μας είναι πάρα πολύ υψηλοί και ο άμεσος είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος και μάλιστα χωρίς ήττα και φυσικά την επόμενη χρονιά ο σύλλογος θέλει να πρωταγωνιστήσει ακόμη περισσότερο και για αυτό έγιναν και αυτές οι κινήσεις φέτος στο ρόστερ. Γίνεται μια δουλειά από χθες για αύριο κοιτάζοντας το επόμενο βήμα. Και φυσικά όταν δουλεύεις με πρόγραμμα και στόχους, οι επιτυχίες έρχονται, κάτι που το βλέπουμε κι από τα υπόλοιπα τμήματα του Ολυμπιακού.

Η οικογένεια του Ερασιτέχνη είναι ενωμένη και η μία επιτυχία της μίας ομάδας είναι επιτυχία όλου του συλλόγου. Συμφωνείς με αυτό;

Επιτυχία του συλλόγου είναι, όπως είναι και το γεγονός πως όλα τα τμήματα είναι δίπλα το ένα στο άλλο. Το είχα ακούσει αυτό πριν έρθω στον Ολυμπιακό πως έιναι μία οικογένεια, αλλά μέχρι να το ζήσεις κιόλας δεν μπορείς να το γνωρίζεις. Είμαι δύσπιστη με αυτά, αλλά αυτό είναι η μεγάλη απόδειξη. Οι άνθρωποι της ομάδας μου έδειξαν πως είμαστε μία μεγάλη ενωμένη οικογένεια. Βέβαια έχει σημασία, οταν μπαίνεις σε ένα σπίτι το πως θα σε κάνει να αισθανθείς ο οικοδεσπότης κι όχι το να πεις από μόνη σου. Και ένιωσα πολύ όμορφα. Παρακολούθησα τους αγώνες του βόλεϊ των γυναικών θέλω να πάω και την Τετάρτη και έχω γνωρίσει και τους αθλητές της ομάδας πόλο την οποία επίσης θέλω να παρακολουθήσω!

.Πόσο έυκολο ήταν να έρθεις μετά από 12 χρόνια στον Ολυμπιακό έχοντας μία μεγάλη καριέρα στον Ολυμπιακό.

Ήταν πολύ δύσκολο. Η πιο δύσκολη απόφαση που πήρα στη ζωή μου. Τι με έκανε να γυρίσω; Η πρόταση του Ολυμπιακού. Όμως όχι οι οικονομικές απολαβές. Ήταν όλο αυτό το πρόγραμμα, όλο αυτό το πλάνο, όλη αυτή η οργάνωση του τμήματος, ο τρόπος που δουλεύουμε, οι παροχές προς τις αθλήτριες που εμένα με αντιπροσωπεύει. Στην Ελλάδα έχουμε έλλειψη επαγγελματισμού δυστυχώς. Το γνώριζα από τα χρόνια που αναγκάστηκα να φύγω. Όμως ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή λειτουργεί στα πλαίσια του επαγγελματισμού παρέχοντας τις ιδανικότερες συνθήκες σε έναν αθλητή για να προπονηθεί να αγωνιστεί και να φτάσει στις επιτυχίες. Με άλλα λόγια, είναι η χαρά του αθλητή να αγωνίζεται σε έναν τέτοιο σύλλογο όπως είναι ο Ολυμπιακός.

Για την Εθνική ομάδα τι μπορούμε να περιμένουμε:

Τα πράγματα είναι δύσκολα φέτος. Όλοι λένε πως έχουμε τύχει σε έναν δύσκολο όμιλο. Όλοι οι όμιλοι είναι δύσκολοι και όταν περνάς στην φάση των 16 και εμείς είμαστε μια ομάδα πιο αδύναμη από τις άλλες. Δεν αισθανόμαστε ότι είμαστε κατώτερες, ούτε ότι υστερούμε από τις άλλες και θα πάμε να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε.  Αυτό κάνουμε τόσα χρόνια και έχουμε τον τρόπο. Θα είναι λίγο αρνητικό πως πέντε κορυφαίες Ελληνίδες γύρισαν στο ελληνικό πρωτάθλημα και η έλλειψη ανταγωνισμού σε υψηλό επίπεδο θα μας στοιχίσει κατά κάποιο τρόπο. Όμως το γεγονός ότι είμαστε σε μία ομάδα και η προπόνηση μας ανεβάζει το επίπεδο πιστεύω πως θα το ισοσταθμίσει. Δεν ανήκω στους ανθρώπους που λένε μεγάλες κουβέντες! Χαρά και όνειρο όλων μας να περάσουμε στην επόμενη φάση, το θέλουμε όσο θέλαμε και το Κύπελλο.

Για το μέλλον της Εβίνας:

Για τα επόμενα χρόνια θέλω να παίζω μπάσκετ (χαμογελάει)! Ακόμα και στο σπίτι παίρνω μια μπάλα και κάνω ντρίπλες! Σκέφτομαι μπάσκετ, κοιμάμαι βλέπω μπάσκετ, ξυπνάω βλέπω μπάσκετ!

Για το αν το κοντινό μέλλον θα τη βρει με τα ερυθρόλευκα:

Τον πρώτο λόγο τον έχει ο Ολυμπιακός! Θα πρέπει να το θέλει και η ίδια η διοίκηση. Εμένα η επιθυμία μου είναι φυσικα να μείνω εδώ! Είμαι πολύ ευχαριστημένη και δεν θέλω να πω κάτι που θα δείξει ότι θέλω κάτι διαφορετικό αυτό. Μιλάω με τα καλύτερα για τον Ολυμπιακό και στις αθλήτριες του εξωτερικού γιατί όταν γνωρίζεις κόσμο και κάποιες ξένες που αύριο μεθαύριο θα ρωτήσουν πληροφορίες δεν θέλω να κοροϊδέψω. Οι συνθήκες είναι ιδανικές οπότε για ποιον λόγο να θέλω να φύγω;!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button