ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΠΟΛΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ισόπαλο το ντέρμπι Ελλάδας και Κροατίας

Η πρεμιέρα της Ελλάδας στο πόλο Ανδρών, στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ουγγαρίας, δεν έκρυβε εκπλήξεις. Η Εθνική έμεινε στο 8-8 με την Κροατία, στο ντέρμπι του ομίλου. Σε ένα ματς που προηγήθηκε 4-1 στο πρώτο οκτάλεπτο, μετά «κόλλησε» και τελικά αυτό έληξε ισόπαλο 8-8. Με τους δύο τερματοφύλακες του Ολυμπιακού, τον Ζερδεβά και τον Μπίγιατς, να κάνουν τη διαφορά. Ισόπαλο το ντέρμπι Ελλάδας και Κροατίας

Δυνατή αρχή, μετά «κόλλησε»

Η Ελλάδα ήταν πολύ καλή στην άμυνα στον παίκτη λιγότερο. Οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου με ομαδική δουλειά και καλά μπλοκ δεν επέτρεψαν στους Κροάτες να απειλήσουν με αυτό τον τρόπο (0/4). Ένα γκολ στο πρώτο οκτάλεπτο, με σουτ από την περιφέρεια και την μπάλα να κοντράρει. Επομένως, δεν ήταν εύκολο για τον Ζερδεβά να αντιδράσει. Στην επίθεση, η μπάλα κυκλοφόρησε καλά. Η Ελλάδα είχε 2/3 στον παραπάνω και σωστές επιλογές. Με αποτέλεσμα να πετύχει τέσσερα γκολ και να προηγηθεί 4-1.

Ωστόσο το σκηνικό άλλαξε στο δεύτερο. Διάστημα που η Εθνική κόλλησε επιθετικά και παράλληλα, δεν κατάφερε να βρει… απάντηση στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας του Τούτσακ. Οι Κροάτες βρήκαν λύσεις στον παίκτη παραπάνω, ενώ ο Χαρκόβ έκανε… ζημιά από την περιφέρεια. Συνεπώς, το επί μέρους σκορ του δεύτερου οκταλέπτου ήταν 4-1 για τους αντιπάλους μας. Επομένως, το ημίχρονο έληξε ισόπαλο 5-5.

Δύο ισοδύναμες ομάδες

Στο τρίτο οκτάλεπτο έγινε μεγάλη «μάχη». Ήταν το διάστημα που η Ελλάδα και η Κροατία έδωσαν μεγαλύτερο βάρος στην άμυνα. Τόσο ο Μάνος Ζερδεβάς όσο και ο Μάρκο Μπίγιατς, οι δύο τερματοφύλακες του Ολυμπιακού ήταν καθοριστικοί. Με σημαντικές επεμβάσεις. Ο Βλαχόπουλος ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικός και σκόραρε για μια ακόμα φορά, δίνοντας το προβάδισμα στην εθνική ομάδα. Στον παίκτη παραπάνω ισοφάρισαν οι Κροάτες, αλλά ο Αργυρόπουλος-Κανακάκης με μια εξαιρετική προσπάθεια από το 6μετρο, έφερε την Ελλάδα ξανά μπροστά, με 7-6.

Έτσι έληξε το τρίτο οκτάλεπτο. Στο τέταρτο ξανά οι άμυνες είχαν τον πρώτο λόγο. Με Κροατία και Ελλάδα να σκοράρουν αμφότερες στον παίκτη παραπάνω για το 8-7, 3:08 πριν τη λήξη. Η ομάδα του Τούτσακ με τυχερό γκολ ισοφάρισε, ενώ ο Φουντούλης σημάδεψε το δοκάρι στον παίκτη παραπάνω. Το ίδιο και ο Ζούβελα με σουτ από την περιφέρεια, στο τελευταίο λεπτό! Οι άμυνες λειτούργησαν και το ματς έληξε 8-8. Ισόπαλο το ντέρμπι Ελλάδας και Κροατίας.

Τα οκτάλεπτα: 4-1, 1-4, 2-1, 1-2.

Η διακύμανση

1ο οκτάλεπτο: 1-0 Γενηδουνιάς (περιφέρεια, 6:39), 1-1 Χαρκόβ (περιφέρεια, 5:05), 2-1 Κάκαρης (π/π, 4:35), 3-1 Βλαχόπουλος (περιφέρεια, 3:11), 4-1 Φουντούλης (π/π, 0:15)

2ο οκτάλεπτο: 4-2 Ζούβελα (π/π, 4:48), 4-3 Μπούριτς (περιφέρεια, 4:02), 5-3 Βλαχόπουλος (π/π, 3:27), 5-4 Χαρκόβ (π/π, 2:55), 5-5 Χαρκόβ (περιφέρεια, 1:47)

3ο οκτάλεπτο: 6-5 Βλαχόπουλος (π/π, 5:59), 6-6 Μάρινιτς-Κράγκιτς (π/π, 3:45), 7-6 Αργυρόπουλος-Κανακάκης (6 μέτρα, 1:43)

4ο οκτάλεπτο: 7-7 Ζούβελα (π/π, 3:48), 8-7 Βλαχόπουλος (π/π, 3:08), 8-8 Μπάσιτς (περιφέρεια, 1:55)

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης, Καλογερόπουλος, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος-Κανακάκης 1, Γούβης, Κάκαρης 1, Νικολαΐδης, Βλαχόπουλος 4, Τζωρτζάτος.

Κροατία (Ίβιτσα Τούτσακ): Μπίγιατς, Μπούριτς 1, Φάτοβιτς, Κράπιτς, Λάζιτς, Μπούκιτς, Βουκίτσεβιτς, Ζούβελα 2, Μάρινιτς-Κράγκιτς 1, Βρλιτς, Μπάσιτς 1, Χαρκόβ 3, Πόπαντιτς.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button