ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η «άρνηση» της ΚΕΔ για IRS!

Πράγματι, στην Ελλάδα του 2024 (σ.σ.: μπαίνει σε 8 ημέρες), συμβαίνουν απίθανα πράγματα. Διότι αυτό που έγινε το μεσημέρι της 24ης Δεκεμβρίου 2023 δεν υπάρχει! Πιο συγκεκριμένα, στον προημιτελικό του Κυπέλλου του μπάσκετ Γυναικών ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Καθώς το ματς το έδειξε η ΕΡΤ, θα μπορούσε να είχε instant replay! Ειδικότερα με βάση τη σημασία της αναμέτρησης και την παρουσία των δύο καλύτερων ελληνικών ομάδων. Αλλά αυτό δεν συνέβη τελικά… Η «άρνηση» της ΚΕΔ για IRS!

Δεν είχε IRS γιατί…

Λοιπόν ένα τόσο σημαντικό ματς, ανάμεσα στους δύο «αιωνίους». Άρα υπήρχαν οι προϋποθέσεις για να λειτουργήσει το σύστημα IRS. Δηλαδή το Instant Replay System. Όμως αυτό δεν έγινε. Εξάλλου, ο λόγος ήταν… απίθανος. Σε ερώτηση που έγινε από την πλευρά του Ολυμπιακού στους διαιτητές, η απάντηση ήταν… χιουμοριστική. Καθώς μόνο ως τέτοια μπορεί να την εκλάβει κάποιος. Έτσι αυτό που είπαν στους «ερυθρόλευκους» είναι πώς το instant replay δεν θα υπήρχε για λόγους… ισότητας. Καθώς αυτό «έλεγαν» από την πλευρά της ΚΕΔ. Μιας και στα άλλα ματς της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας δεν ήταν δυνατό να υπήρχε. Αν λειτουργούσε στο ματς Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, τότε θα ήταν άδικο για τις άλλες έξι ομάδες που συμμετείχαν στις αναμετρήσεις της 8άδας. Φοβερό!

Η… δικαιολογία της ΚΕΔ!

Ωστόσο υπήρχε μια ουσιαστική διαφορά. Δηλαδή στις άλλες τρεις αναμετρήσεις για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, στο μπάσκετ Γυναικών, δεν θα μπορούσε να είχε IRS. Μιας και δεν υπήρχε τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΡΤ. Κατά συνέπεια, δεν υπήρχαν ούτε οι κάμερες, ούτε το σύστημα για να λειτουργήσει το instant replay. Όμως στην αναμέτρηση του κλειστού της Λεωφόρου η δυνατότητα υπήρχε. Άρα θα ήταν καλύτερο να υπήρχε το IRS ώστε να μην συμβεί καμία αμφισβητούμενη φάση. Αλλά η ΚΕΔ δεν έδωσε την έγκριση. Βέβαια έτσι τα φέρνει η ζωή που θα προκύψει!

Όπως αυτή 2:49 πριν το ημίχρονο. Όταν σκόραρε η Τσβίτκοβιτς και πήρε το φάουλ από την Βίτολα. Για κακή τύχη των διαιτητών, η φάση στο replay είναι ξεκάθαρη. Δηλαδή το σουτ και το φάουλ είναι εκπρόθεσμα. Πάλι καλά που δεν ήταν η τελευταία φάση του ματς. Γιατί τότε θα είναι γίνει ο κακός χαμός. Όπως όλα δείχνουν, η ΚΕΔ δεν δείχνει ενδιαφέρον για το καλό του αθλήματος. Ειδικότερα σε μια εποχή που η τεχνολογία είναι «σύμμαχος» και η αμφισβήτηση για τους διαιτητές έντονη. Η «άρνηση» της ΚΕΔ για IRS!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button