ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«’Ετσι μέχρι το τέλος!»

imagehandler

 

Το σύνθημα για ανάλογη συνέχεια έσπευσε να δώσει ο προπονητής του Ολυμπιακού Πάουλο Μπέντο.

 

Με την ικανοποίηση να λάμπει στο πρόσωπό του, ως  απόρροια του εμφατικού 3-0 επί του Παναθηναϊκού, παρουσιάστηκε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ο Πάουλο Μπέντο.

Ο Πορτογάλος τρεχνικός του Ολυμπαικού εστίασε σητν αξία της νίκης, που έδωσε τη δυνατότητα στους πρωταθλητές Ελλάδας να αποσπαστούν επτά βαθμούς από τους «πράσινους», ενώ στάθηκε στη σημασία που έχει αποκτήσει για τους Πειριαώτες, αν μείνουν συγκεντρωμένοι και προσηλώμενοι στο στόχο τους.

Παράλληλα, συμπλήρωσε πως οι αριθμοί δείχνουν τον Θρύλο να είναι πρώτος και καλύτερος.

Αναλυτικά ο Μπέντο μίλησε για…

Την νοοτροπία και το πάθος που έβγαλαν οι παίκτες του απέναντι στον ΠΑΟ:

«Είναι πολύ σημαντικό αυτό που είπατε. Η συμπεριφορά των παικτών να είναι πάντα ίδια ανεξαρτήτως των συνθηκών και ειδικά σε μεγάλα ματς. Ακόμα πιο σημαντικό όμως είναι η οργάνωση και η ποιότητα της ομάδας και όχι μόνο το πως αντιμετωπίζουμε τα ματς. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από το α’ μέρος. Πολύ επιτυχείς. Στο δεύτερο μέρος όχι τόσο και ενώ μετά την φάση του πέναλτι ταρακουνηθήκαμε. Ακόμα και έτσι είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τους 3 βαθμούς και ότι κερδίσαμε έναν άμεσο αντίπαλο.

Το εάν πιστεύει πως ο Ολυμπιακός είναι με διαφορά η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα:

«Είναι αλήθεια πως μέχρι στιγμής πως με εξαίρεση το ματς στην Λάρισα που χάσαμε, στα περισσότερα ματς φάνηκε πως ήμασταν η καλύτερη ομάδα. Η ομάδα με την πιο καλή επίθεση, την πιο καλή βαθμολογία αλλά και τα λιγότερα γκολ που έχει δεχθεί. Είναι και η ποιότητά μας. Είμαστε πρώτοι αλλά αυτό δεν αρκεί. Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι μέχρι το τέλος.»

Την ταχύτητα μετάβασης από άμυνα σε επίθεση:

«Ναι ίσως η ταχύτητα αυτή της μετάβασης από άμυνα σε επίθεση ήταν το κλειδί. Εμείς προσπαθήσαμε να βγαίνουμε γρήγορα στην επίθεση. Στο α’ μέρος το κάναμε πιο πολύ αλλά στο β’ όχι τόσο. Έπρεπε να είμαστε πιο γρήγοροι στην ανάκτηση της μπάλας και την κατοχή. Ναι λοιπόν αυτό το στοιχείο μαζί με τις στημένες φάσεις ήταν το κλειδί.»

Την αμυντική του γραμμή:

«Πραγματικά οι προπονητές προσπαθούν να δείξουν εμπιστοσύνη στους παίκτες του για να διορθωθούν. Και επιθετικά και αμυντικά. Εμείς πάντα έχουμε εμπιστοσύνη στους παίκτες μας. Εάν δούμε τα γκολ που δεχθήκαμε στα ντέρμπι δεν δείξαμε πρόβλημα στην άμυνα. Έχουμε δεχθεί μόλις 4 έως τώρα. Ο ΠΑΟΚ μας προκάλεσε το πιο μεγάλο πρόβλημα στα ντέρμπι. Στα εκτός έδρας ματς μας δυσκόλεψε περισσότερο ο Ατρόμητος.»

Την διαιτησία και το κατά πόσον πιστεύει πως δικαίως προπορεύεται στη βαθμολογία ο Ολυμπιακός:

« Πιστεύω πως τα αποτελέσματα δεν το δείχνουν αυτό. Έχουμε επτά νίκες σε οκτώ ματς. Συγκεντρώνομαι στην δική μου δουλειά και δεν θα ήθελα να σχολιάσω κάτι για την διαιτησία.

Την στάση των παικτών του Παναθηναϊκού απέναντι στον διαιτητή:

«Δεν το σχολιάζω. Εμείς είχαμε στόχο να παίξουμε ποδόσφαιρο. Να πάρουμε πρωτοβουλίες, να είμαστε κυρίαρχοι και να προσφέρουμε ωραίο θέαμα και επιθετικό ποδόσφαιρο. Να χρησιμοποιήσουμε τα λεπτά που είχαμε για να παίζουμε το ποδόσφαιρό μας.»

Το ρητό ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει:«Όχι δεν το πιστεύω γιατί παίζει πάντα ρόλο το πότε έρχονται τα ματς και η κατάσταση της ομάδας. Εμείς κοιτάμε την διαχείριση και να παίζουν οι πιο έτοιμοι και όσοι καταλαβαίνουν την στρατηγική μας καλύτερα. Πιστεύω πως στα ματς μας προσπαθούμε να παίξουμε ωραίο και ποιοτικό ποδόσφαιρο. Και με την Αστάνα εκτός αυτό κάναμε. Πάντα χρησιμοποιούμε τους παίκτες που θέλουμε ανάλογα με τις συνθήκες.»

Το κατά πόσο θεωρεί ότι το συγκεκριμένο ματς αποτέλεσε την καλύτερη φετινή εμφάνσιη του Ολυμπιακού:

«Πιστεύω πως κάναμε ένα καλό ματς και κερδίσαμε. Γενικά δεν είναι το πιο καλό μας παιχνίδι ούτε τόσο καλό όσο το περιμέναμε. Στο α’ μέρος ήμασταν πολύ καλοί αλλά στο β’ όχι. Μέχρι το πέναλτι που… τρομάξαμε, ταρακουνηθήκαμε και μπήκαμε ξανά στον αγώνα. Το 3-0 είναι καλό σκορ για εμάς και έρχεται σε μία σειρά από δύσκολους αγώνες με νίκες. Είμαστε ικανοποιημένοι.»

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button