ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εποχή Μπένετ τέλος!

Την παραίτησή του από την Προεδρία της ΚΕΔ υπέβαλε ο Άγγλος Αρχιδιαιτητής, έπειτα την παρέμβαση του Τάκη Μπαλτάκου στο θέμα ορισμού του διαιτητή του ντέρμπι ΠΑΟ – ΑΕΚ.

 

Την παραίτησή του από την προεδρία της ΚΕΔ υπέβαλλε σήμερα Σάβαβτο (23/9)  με σχετική επιστολή ο Στιβ Μπένετ. Ο Άγγλος στην επιστολή αυτή, παραδέχεται ότι είχε ορίσει Έλληνες διαιτητές στο μεγάλο ντέρμπι της Σούπερ Λίγκας, αυτό του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ της ερχόμενης Δευτέρας, και πως δεν θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά και να μην παραιτηθεί από την στιγμή που υπήρξε ξεκάθαρα παρέμβαση , Τάκη Μπαλτάκου για τον ορισμό ξένων διαιτητών.

«Δεν μου έμεινε καμία άλλη επιλογή, μετά την παρέμβαση του προέδρου της ομοσπονδίας, στο παιχνίδι Παναθηναϊκός – ΑΕΚ όπου είχα ορίσει ελληνική ομάδα διαιτητών», αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο Μπένετ.

Αναλυτικά αναφέρει η επιστολή του Στιβ Μπένετ…

«Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι. Με πολύ μεγάλη μου λύπη σας ενημερώνω για την απόφαση μου να παραιτηθώ από τη θέση του αρχιδιαιτητή της επιτροπής των διαιτητών.

Δεν μου έμεινε καμία άλλη επιλογή, μετά την παρέμβαση του προέδρου της ομοσπονδίας, στο παιχνίδι Παναθηναϊκός – ΑΕΚ όπου είχα ορίσει ελληνική ομάδα διαιτητών.

Ο Πρόεδρος πήγε στη UEFA, προκειμένου να βρει ομάδα ξένων και στη συνέχεια περίμενε να ανακοινώσω την αλλαγή ως απόφαση της ΚΕΔ.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου μου εδώ, ενεργούσα με ακεραιότητα, ειλικρίνεια, αλλά το πιο σημαντικό μέσα στο πλαίσιο των κανονισμών για τους διαιτητές της UEFA και της FIFA.

Δυστυχώς, η Ομοσπονδία δε φαίνεται να θέλει να ακολουθήσει τον ίδιο τρόπο. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για την υποστήριξη και τη φιλία σας κατά τη διάρκεια της παραμονής μου εδώ – θα μου λείψετε όλοι τρομερά, αλλά ελπίζω ότι θα συνεχίσετε να πιέζετε τον εαυτό σας ακόμα περισσότερο για να είστε οι καλύτεροι.

 

Πάντα πίστευα ότι παίρνεις αυτό που σου αξίζει στη ζωή και αυτό ισχύει και για τη διαιτησία. Όσο πιο σκληρά δουλεύεις τόσο περισσότερη επιτυχία θα έχεις. Προσέξτε και καλή τύχη – ήταν χαρά να συνεργαστώ μαζί σας».

Πλέον η ΕΠΟ καλείται να αποδεχθεί την παραίτηση του Στιβ Μπένετ, κάτι που αναμένεται να γίνει μέσα στην ημέρα στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της ομοσπονδίας.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button