ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η εισαγγελική πρόταση: Αθώος ο Βαγγέλης Μαρινάκης!

Ο Εισαγγελέας πρότεινε την αθωότητα του ηγέτη του Ολυμπιακού στη δίκη των «28». Καταρρέει και στα ποινικά δικαστήρια η σκευωρία.
Η αρχή είναι γίνει στα αθλητικά δικαστήρια. Πλέον έρχεται και η δικαίωση στα ποινικά δικαστήρια. Αυτή είναι η μεγαλύτερη δικαίωση για τον Βαγγέλη Μαρινάκη και η επιβεβαίωση πώς όλα αυτό που είχε στηθεί όλα αυτά τα χρόνια ήταν μια σκευωρία. Κάτι που έλεγε η πλευρά του ηγέτη των «ερυθρολεύκων», αλλά ορισμένοι είχαν πιάσει… δουλειά. Δεν σταμάτησαν όλα αυτά τα χρόνια να ρίχνουν… λάσπη.

Αλλά όλο αυτό αποδεικνύεται πώς εξυπηρετούσε… σκοπούς και δεν είχε καμιά σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα.
Η δίκη των «28» φτάνει στο τέλος της, Με τον Εισαγγελέα της έδρας, Χαράλαμπο Λακαφώση, να προτείνει την αθώωση του Βαγγέλη Μαρινάκη. Στην ανάλυσή του, ο Εισαγγελέας ανέφερε πως κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, βάσει των στοιχείων που εξετάστηκαν, δεν προκύπτει κανένα στοιχείο που να δείχνει πώς υπήρχε κάτι το μεμπτό από τον ηγέτη των «ερυθρολεύκων».

Στην αγόρευσή του ο Εισαγγελέας Χαράλαμπος Λακαφώσης έβαλε τα πράγματα στη θέση του. Θυμίζουμε πώς όλα είχαν να κάνουν με την κατάθεση του Τάκη Φύσσα και τον αγώνα Ολυμπιακός – Ατρόμητος. Με τον Εισαγγελέα να τονίζει στην αγόρευσή του πώς «Τα όσα εξέθεσε ο μάρτυρας (σ.σ.: Φύσσας) είναι αβάσιμα και περιέργως αβάσιμα». Συν τοις άλλοις, σε όλα τα σημεία που είχαν αποτελέσει αντικείμενο για τη δίκη, ήταν «καταπέλτης» για όλους τους σκευωρούς.

Τονίζοντας: «Ολυμπιακός – Ατρόμητος 4-2-15. Καταλογίζεται στον Μαρινάκη ότι συμφώνησε με τον Σπανό ο Ατρόμητος να παίξει χωρίς συγκεκριμένους παίκτες. Έχει αξία να δει κάνεις πως οδηγήθηκαν οι αρχές στην κατηγορία. Ο Φύσσας φέρεται να είχε γνωρίσει τον Σα Πίντο. Είχε δει τον αγώνα από την τηλεόραση και λίγες μέρες μετά μίλησε με τον Σα Πίντο που φέρεται να του είπε ότι του ζητήθηκε να αλλάξει 4 παίκτες, Αυτά κατέθεσε ο Φύσσας. Ο μάρτυρας στο ακροατήριο είπε ότι ο Σα Πίντο του μετέφερε κάποιου είδους πίεση, ότι ο Κατσουράνης δεν έπαιξε λόγω ελλιπούς προετοιμασίας. Σε σχέση με τις καταθέσεις Φύσσας προκύπτουν κάποια συμπεράσματα.

Ένας από τους παίκτες που ο Φύσσας λέει ότι δεν έπαιξαν, μπήκε αλλαγή. Κατέθεσε ότι Ναπολεόνι δεν έπαιξε ενώ έπαιξε. Τα όσα εξέθεσε ο μάρτυρας είναι αβάσιμα και περιέργως αβάσιμα. Έχει τέτοιο επαγγελματικό προφίλ που δεν επιτρέπονται τέτοια λάθη. Απ’ όλα αυτά τα περιστατικά δεν μπορεί να ειπωθεί ότι ο Ατρόμητος στον συγκεκριμένο αγώνα αποδυναμώθηκε σκοπίμως. Δε περιγράφεται πως αποδυναμώθηκε ο Ατρόμητος, ούτε συγκεκριμένες φάσεις. Τι δουλειά έχει ο Φύσσας με την εμπειρία που έχει να ασχοληθεί ότι αποδυναμώθηκε ο Ατρόμητος. Η διαδικασία μας έδειξε ότι δεν προέκυψε προσυνεννόηση των συγκεκριμένων αγώνων που προανέφερα όπως επίσης και στους Μαρινάκη, Σπανό, Αγγελόπουλο, για τον τελευταίο αγώνα».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button