ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Είναι που δεν μας χάρισαν παλάτια και… παλατάκια!!!

Τις τελευταίες ώρες πολύς κόσμος αναρωτιέται γιατί τελικά ο Ολυμπιακός του βόλεϊ θα αγωνιστεί στο CEV Cup. Ε λοιπόν, εδώ σε αυτό το άρθρο θα καταλάβετε πολύ καλά για ποιο λόγο ο Ολυμπιακός τελικά επέλεξε το CEV Cup αντι για το CEV Champions League.

Η “λεζάντα” είναι επειδή οι ερυθρόλευκοι, που έφτασαν μία ανάσα από την κορυφή της Ευρώπης, δεν διέθετε, λένε, ένα σύγχρονο γήπεδο άνω των 3000 θέσεων. Ναι, ΟΚ ο Ολυμπιακός διαθέτει το Ρέντη, που για εμάς είναι το ομορφότερο κλειστό του κόσμου, καθώς εκει μέσα έχουμε δει πρωταθλήματα, Κύπελλα και Ευρωπαϊκά, όμως στην CEV δεν κάνει. Από την στιγμή λοιπόν που τίθεται ένα τέτοιο θέμα, θα μπορούσε κάποιος από την πολιτεία να ενδιαφερθεί, ώστε να πει μία κουβέντα να παραχωρηθεί στον Ολυμπιακό ένα από τα δεκάδες κλειστα των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων του 2004 που τα έχουμε και τα τρώει η μούσγα, ο τερμίτης και η κατσαρίδα. Καλό θα έκανε άμα ο Ολυμπιακός έπαιρνε ένα τέτοιο γήπεδο και να το συντηρεί. Έσοδα θα ήταν.

Αλλά βέβαια πως θα μπορούσε να γίνει αυτό. Εμείς δεν είμαστε “άλλες ομάδες” για να μας χαρίζει το κράτος παλάτια και… παλατάκια. Δεν ζητήσαμε να μας χαρίσουν κάτι. Απλά ελπίζαμε ότι κάποιος θα είχε την σεμνοτυφία να πει “ρε φίλε, κοίτα τι έχει κάνει ο Ολυμπιακός. Αυτός κρατάει την ελληνική σημαία ψηλά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ας τους παραχωρήσουμε να ενοικιάσουν ένα από τα κλειστά αυτά για να παίξει σε μία διοργάνωση παραπάνω”. Ωραία θα ήταν, αλλά μην έχουμε ελπίδες να το πει κανένας. Εδώ ακόμα περιμένουμε από κάποιους να πουν συγχαρητήρια στην ομάδα πόλο που κατέκτησε το Ευρωπαϊκό, γήπεδο θα περιμέναμε να μας παραχωρήσουν;

Όμως κάτι κλειστά όπως εκείνο στο Τροκαντερό ή στο Ελληνικό φαίνεται πως για τους αρμόδιους έχουν προτεραιότητα για.. αλλού. Για να γίνονται εκθέσεις αυτοκινήτων, μοτοσυκλετών, εκθέσεις κηδειών, καλύτερης μπουγιαμπέσας, πρωτότυπης τούρτας και μεσημεριανού τσαγιού και συμπάθειας… Που χρόνος – και χώρος – να ενδιαφερθούν για τα αθλητικά δρώμενα της χώρας.

Ειδικά όταν πρόκειται για τον Ολυμπιακό, ο οποίος παρότι αγωνιζόμενος σε εγκαταστάσεις απαρχαιωμένες όπως το Παπαστράτειο που δεν υπάρχουν καν τα κατάλληλα αποδυτήρια και τις απαιτούμενες προδιαγραφές κατάφερε να στεφθεί Βασιλιάς της Ευρώπης. Το ίδιο και το βόλεϊ γυναικών και φυσικά και το βόλεϊ ανδρών που έφτασε ένα βήμα πριν την κορυφή. Μόνος του παλεύει ο Ολυμπιακός σαν οικογένεια και μόνος του τα καταφέρνει. Ένα με την διοίκηση η ομάδα, ένα με τα άλλα τμήματα, ένα με τον κόσμο. Μία τεράστια δεμένη οικογένεια. Συνεπώς, η μόνη ελπίδα για να δούμε μεγαλύτερο γήπεδο – αθλητικό κέντρο θα έχει τα γνωστά ονοματεπώνυμα που έχουν κάνει τον Θρύλο κυρίαρχο παντού…

Σχετικά Άρθρα

Back to top button