ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αυτό που συμβαίνει δεν είναι αναβάθμιση

Πριν ξεκινήσει η σειρά των τελικών της Α1 μπάσκετ Γυναικών ο Ολυμπιακός έκανε μια σημαντική πρόταση. Τα ματς με τον ΠΑΟ να γίνουν στην κεντρική σάλα του ΣΕΦ και στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, αντίστοιχα. Αντί για την αίθουσα 5 του ΣΕΦ και το κλειστό της Λεωφόρου. Με στόχο την πρόοδο του αθλήματος. Μια σκέψη που φανερώνει την πρόθεση των «ερυθρολεύκων» για να αναβαθμιστεί το γυναικείο μπάσκετ στην Ελλάδα. Όμως, η άλλη πλευρά εξέφρασε αντίθετη άποψη. Το θέμα είναι πώς μετά και το δεύτερο τελικό στη Λεωφόρο, στην ΕΟΚ πώς νιώθουν με όσα έχουν δει. Διότι η πραγματικότητα είναι μία… Αυτό που συμβαίνει δεν είναι αναβάθμιση.

Όχι αναβάθμιση, αλλά 100% υποβάθμιση

Με όσα είδαμε, έξω-αγωνιστικά, το μεσημέρι της Κυριακής το ερώτημα είναι ένα. Στην ΕΟΚ και τη νέα της ηγεσία, που έχει όραμα για καλύτερες ημέρες στο γυναικείο μπάσκετ, πώς αισθάνονται; Με τη διεξαγωγή τελικών σε γήπεδα «στρούγκες». Με τους οπαδούς των γηπεδούχων να ανάβουν καπνογόνα μέσα στο ματς, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική. Και όχι μόνο… Με μεταδόσεις που προκαλούν το κοινό αίσθημα. Από τα μεγάφωνα έκαναν εκκλήσεις στους οπαδούς του ΠΑΟ να έχουν κόσμια συμπεριφορά. Αλλά όσοι αποφάσισαν να παρακολουθήσουν το ματς, άκουγαν πώς δεν συμβαίνει τίποτα!

Τα φτυσίματα που έγιναν… ιδρώτας!

Το καλύτερο ήταν με τις διακοπές στο καλάθι του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο. Στην περιγραφή έλεγαν ότι έγιναν για να σκουπιστεί το παρκέ από τον ιδρώτα των αθλητριών. Αλλά μόνο στη μία ρακέτα έπεφτε ιδρώτας; Στην άλλη ρακέτα γιατί δεν ήταν ανάλογες οι συνεχόμενες διακοπές, για τον ίδιο λόγο; Η απάντηση προφανής. Διότι στη ρακέτα του Ολυμπιακού στο δεύτερο μέρος έφτυναν συνεχώς οι οπαδοί των γηπεδούχων.

Συμπερασματικά, είναι λογικό να υπάρχει ανάγκη να σκουπίσουν το παρκέ, να καθαριστεί ο αγωνιστικός χώρος. Όσον αφορά στη μετάδοση αυτή καθ’ αυτή, το ματς ήταν σε εξέλιξη αλλά ακούγαμε για τους διαιτητές στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου ματς. Βλέπετε, μάλλον ορισμένοι αναπολούν τις εποχές του «Φάρου». Με 28-9 βολές για τις δύο ομάδες και παρουσίαζαν τον ΠΑΟ ως… αδικημένο!

Η ευθύνη της Ομοσπονδίας

Όπως και να έχει, το… μπαλάκι πηγαίνει στην ΕΟΚ. Αν πραγματικά θέλει να αναβαθμίσει το άθλημα, τότε θα πρέπει να θέσει συγκεκριμένα στάνταρ για να συμβάλλει στην πρόοδο του. Οφείλουν στην ομοσπονδία να βάλουν τις βάσεις για καλύτερες ημέρες. Να θέσουν υψηλότερες προδιαγραφές. Διότι αν αφήσουν να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, ένα είναι σίγουρα με τα τωρινά δεδομένα. Αυτό που συμβαίνει δεν είναι αναβάθμιση. Τουναντίον, μιλάμε για ξεκάθαρη υποβάθμιση.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button