ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Άλλοι… κανονισμοί στο ελληνικό μπάσκετ

Πράγματι, δύο μέτρα και δύο σταθμά. Όχι μόνο σε ό,τι αφορά τα φάουλ. Αλλά και στη βαναυσότητα ορισμένων φάουλ! Γιατί με ό,τι είδαμε στη σειρά των τελικών του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό, στις Γυναίκες, υπάρχει θέμα. Ειδικότερα από τη στιγμή που ακόμα και έμπειροι διαιτητές «χάνουν» τις φάσεις. Ειδικότερα το παραπάνω ρήμα δεν είναι τυχαίο. Όπως έγινε και στο Game 5. Καθώς ο ένας εκ των διαιτητών, σε συζήτηση με τον «ερυθρόλευκο» πάγκο, είχε το ακόλουθο ερώτημα. Αν η αγκωνιά της Σωτηρίου στη Σπυριδοπούλου ήταν σκόπιμη. Αλλά για να καταλογιστεί η παράβαση, μετρά και η παράβαση. Επομένως όχι μόνο η σκοπιμότητα στη φάση. Άλλοι… κανονισμοί στο ελληνικό μπάσκετ.

Στην Ελλάδα έχουμε άλλους… κανονισμούς

Αν, λοιπόν, οι διαιτητές στο μπάσκετ Ανδρών έχουν ήσυχο το… κεφάλι του λόγω του Instant Replay, στο γυναικείο αυτό δεν συμβαίνει. Επιπλέον, παρότι υπήρχε μετάδοση των τελικών διαδικτυακά, χάθηκαν φάσεις που έκαναν… μπαμ. Δηλαδή οι αγκωνιές της Αλέιν στην Βίτολα και της Σωτηρίου στη Σπυριδοπούλου, στο Game 2 και το Game 5 των τελικών. Αξίζει να σημειωθεί πώς η Λετονή έπαθε τριπλό κάταγμα, ενώ η Ελληνίδα φόργουορντ τετραπλό, αντίστοιχα. Ωστόσο οι διαιτητές των ματς δεν πήραν χαμπάρι ότι υπήρχε αντιαθλητικό φάουλ και στις δύο περιπτώσεις. Εξάλλου, σε άλλες χώρες αυτό δεν συμβαίνει, διότι το κανονιστικό πλαίσιο είναι διαφορετικό!

Instant Replay εδώ και τώρα!

Πράγματι, ίσως στο παρελθόν να υπήρχαν δύο έξτρα λόγοι. Καταρχάς, η διαφορά ανάμεσα στα δύο φύλλα. Όπως και οι διαφορά στα οικονομικά. Όμως, είμαστε στο 2024. Επομένως, αυτοί οι λόγοι πλέον δεν υπάρχουν. Άρα ας δούμε ποιος είναι ο πραγματικός. Δηλαδή η έλλειψη του IRS (σ.σ.: Instant Replay System). Διότι στο ανδρικό μπάσκετ, οι διαιτητές έχουν την ασφάλεια του βίντεο. Γιατί μπορούν να διορθώσουν τα λάθη που έχουν κάνει λίγο νωρίτερα. Αντίθετα, στο γυναικείο αυτό δεν μπορεί να συμβεί! Κατά συνέπεια είναι περισσότερο από επιτακτική η ανάγκη ύπαρξης του Instant Replay, ειδικά στους τελικούς. Ώστε να μην υπάρχουν ευτράπελα! Άλλοι… κανονισμοί στο ελληνικό μπάσκετ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button