ΠΟΛΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ακατανόητη στάση της ΚΟΕ

Έχουν κάνουν πρόταση στον Θοδωρή Βλάχο για αποκλειστική συνεργασία. Την ώρα που ξέρουν πώς έχει κάνει τον προγραμματισμό του Ολυμπιακού.

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Κυριάκος Γιαννόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο sport24 και τη Μαρία Καούκη, τόνισε μεταξύ άλλων: «Θέλω τον Θοδωρή Βλάχο ως το Παρίσι, αλλά πρέπει να διαλέξει ανάμεσα σε Εθνική και Ολυμπιακό». Τα νέα ρεπορτάζ αναφέρουν πώς οι δύο άνδρες μίλησαν μετά τον τελικό του Ολυμπιακού τουρνουά στο Τόκιο για την πρόταση που έχει γίνει από την πλευρά της Ομοσπονδίας στον Θοδωρή Βλάχο. Βάζοντάς τον σε μια διαδικασία να επιλέξει.

Είτε να είναι στο πόστο του ομοσπονδιακού προπονητή για όλο τον καιρό -έχοντας την επίβλεψη όλων των εθνικών ομάδων και ηλικιών, με αυξημένες αποδοχές, αλλά με αποκλειστική συνεργασία με την ΚΟΕ- είτε να μην κάνει αποδεκτή αυτή την πρόταση και να παραμείνει στον πάγκο του Ολυμπιακού. Ο Θοδωρής Βλάχος είναι αυτός που έχει κάνει με τη διοίκηση του Ολυμπιακού το σχεδιασμό, όχι μόνο για τη νέα σεζόν, αλλά για την προσεχή διετία. Δημιουργώντας μια ομάδα που θα είναι σε θέση να διεκδικήσει και να κατακτήσει το LEN Champions League.

Η ηγεσία της ΚΟΕ και ο νέος πρόεδρός της είναι αμετανόητοι. Η πορεία της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν τους έχει βάλει μυαλό. Δεν κατάλαβαν το «μυστικό» αυτής της πετυχημένης πορείας. Όλα έγιναν διότι αυτή η εθνική ομάδα είναι μια μεγάλη οικογένεια. Τα λόγια του αρχηγού της εθνικής Ουγγαρίας, Ντένες Βάργκα, τα βάζουν όλα σε μια σειρά: «Ο Βλάχος και ο Ολυμπιακός είναι το μυστικό της Ελλάδας». Τάδε έφη ο πολύ μεγάλος Μαγυάρος παίκτης.

Στην ΚΟΕ, όμως, και χωρίς να τους νοιάζει το καλό της εθνικής ομάδας, για να κάνουν αυτό που νομίζουν ότι είναι σωστό, αποφάσισαν να χαλάσουν αυτή την πετυχημένη «συνταγή». Βάζοντας τον Βλάχο να διαλέξει είτε το ένα, είτε το άλλο. Ουσιαστικά η πρόταση της Ομοσπονδίας δεν έχει μέσα Ολυμπιακό.

Κοινώς οδηγούν τον Βλάχο να πάρει την απόφαση να αποχωρήσει από την εθνική ομάδα και να αφοσιωθεί στους «ερυθρόλευκους». Χαμένη από αυτή τη διαδικασία θα βγει η ΚΟΕ. Διότι όποιος και να έρθει, θα βρίσκεται στη σκιά της πετυχημένης πορείας του Βλάχου. Ο οποίος είναι αργυρός Ολυμπιονίκης στο Τόκιο. Συν τοις άλλοις, το ρεπορτάζ δείχνει πώς ακόμα δεν έχουν πάρει έστω και ανεπίσημα, μια καταφατική απάντηση από κάποιον άλλο προπονητή. Άρα, είναι απροετοίμαστοι.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button