ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αίσιο τέλος για το “Ελευθέριος Βενιζέλος” και τους τους 875 επιβάτες

Φωτιά ξέσπασε στο πλοίο “Ελευθέριος Βενιζέλος” το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιά – Χανιά λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Σύμφωνα με την πρώτη πληροφόρηση από το θάλαμο επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας, η φωτιά πιθανόν εκδηλώθηκε σε φορτηγό αυτοκίνητο, παρκαρισμένο στο αμπάρι.

Το πλοίο βρίσκονταν εν πλω μεταξύ Υδρας και νήσου Αγίου Γεωργίου. Οκτώ σκάφη του Λιμενικού, δύο πυροσβεστικά πλοιάρια και το Blue Horizon έσπευσαν άμεσα προς βοήθεια.

Όπως ανέφεραν οι αξιωματικοί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, δύναμη της ομάδας υποβρυχίων αποστολών, που ανέβηκε στο πλοίο για μια πρώτη αυτοψία, δεν διαπίστωσε φλόγα, παρά μόνο καπνό. Οι ίδιες πηγές τόνισαν ότι δεν χρειάστηκε εκκένωση, παρόλο που οι επιβάτες είχαν κατευθυνθεί σε δύο σταθμούς συγκέντρωσης στο πρυμναίο τμήμα.

Το πλοίο έπλεε με χαμηλή ταχύτητα τεσσάρων περίπου κόμβων και λίγο πριν τις τέσσερις τα ξημερώματα της Τετάρτης, το “Ελευθέριος Βενιζέλος” κατέπλευσε στο λιμάνι της κρουαζιέρας στον Πειραιά ,στην ακτή Ξαβερίου.

Με κλίμακα της πυροσβεστικής υπηρεσίας –για λόγους ασφαλείας και προληπτικά– πραγματοποιείται η αποβίβαση των επιβατών.
Περίπου 700 επιβάτες έχουν αποβιβαστεί με ασφάλεια ως αυτή τη στιγμή. H κατάσταση στο πλοίο είναι υπό έλεγχο, καθώς αναδίδεται μόνο καπνός, όμως παρ’ όλα αυτά στελέχη της πυροσβεστικής υπηρεσίας θα ερευνήσουν εξονυχιστικά στους χώρους του γκαράζ, προκειμένου να δοθούν ξεκάθαρες οδηγίες για το αν θα πρέπει να ανοίξει ο καταπέλτης των οχημάτων.

Από την πρώτη στιγμή του συμβάντος, στο υπουργείο Ναυτιλίας ήταν ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός και το επιτελείο του αρχηγείου του λιμενικού σώματος.

 


Σχετικά Άρθρα

Back to top button