Κώστας ΠαλαιολόγοςΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Ντόρτια» στον Ιωνικό! [Video]

Στις 26 Μαρτίου του 1997 ο Ολυμπιακός συνέτριψε με 4-1 τους Νικαιώτες στο παλιό «Γ. Καραϊσκάκης» και συνέχισε την ξέφρενη κούρσα του προς την κατάκτηση του πρώτου τίτλου της νέας του δυναστείας.

Με την σεζόν όπου σηματοδότησε το τέλος των πέτρινων χρόνων και άνοιξε διάπλατα τον δρόμο για την δημιουργία της δυναστείας του συνδέεται χρονικά η σημερινή ημερομηνία για τον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό.
Συγκεκριμένα, σαν σήμερα 26 Μαρτίου του 1997 ο Θρύλος με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στην πρώτη του σεζόν στη άκρη του «ερυθρόλευκου» πάγκου συνέτριψε με 4-1 τον Ιωνικό στο παλιό «Γ. Καραϊσκάκης» αποδίδοντας εκπληκτικό ποδόσφαιρο και συνέχισε απτόητος την ξέφρενη κούρσα του προς την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος.
Ο Αλέξης Αλεξανδρής μόλις στο 3’΄άνοιξε από κοντά το σκορ για τον Ολυμπιακό, αξιοποιώντας την ασίστ του Κακλαμάνου. Οι «ερυθρόλευκοι» ζευγάρωσαν τα τέρματά τους στο 17’, με τους ρόλους των δυο επιθετικών να διαφοροποιούνται, καθώς ο Αλεξανδρής έγινε ο δημιουργός και ο Κακλαμάνος ο σκόρερ του 2-0.
Ο Ιωνικός αντέδρασε και στο 24’ μείωσε το σκορ με κεφαλιά του Φρούσσου, όμως οι γηπεδούχοι δεν είχαν όρεξη για … αστεία. Ο Καραπιάλης κέρδισε πέναλτι στο 74’ το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Γρηγόρης Γεωργάτος στο 74’, ενώ το κερασάκι στην τούρτα, το πρόσθεσε ο Στέλιος Σφακιανάκης στο 88’ με κοντινή προβολή.
Θυμηθείτε τις καλύτερες στιγμές εκείνου του αγώνα στο παρακάτω video

Σχετικά Άρθρα

Back to top button