REDΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

2018 – Η χρυσή χρονιά ενός υπερήφανου Ερασιτέχνη

Το 2018, φίλες και φίλοι, φτάνει προς το τέλος του. Το έχετε διαβάσει καμιά δεκαριά φορές από το Redaroume, ειδικά αυτές τις μέρες αλλά δεν πειράζει. Αυτές οι μέρες εξάλλου, ελλείψει αγωνιστικής δράσης προσφέρονται πάρα πολύ για… θρυλικές ανασκοπήσεις. Και πως όχι άλλωστε, όταν έχεις καταγεγραμμένες μερικές εξίσου θρυλικές, και πάνω από όλα… τρελλές και μοναδικές επιτυχίες, που καταγράφηκαν στα κιτάπια της Ιστορίας του Ολυμπιακού με πιο χρυσά και από τα χρυσά γράμματα.

Ενθυμούμενοι, λοιπόν, όλα αυτά που ζήσαμε αυτή τη χρονιά με τον Ολυμπιακό, εύλογα θα μπορούσαμε να αναρωτηθούμε. Είναι τελικά το 2018 η πιο χρυσή, η πιο μεγάλη σεζόν του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού; Κάθε χρονιά, αυτός ο υπερήφανος Ερασιτέχνης, ειδικά από το 2012 μας προσφέρει αμέτρητες στιγμές χαράς και συγκίνησης. Όμως, το 2018, καταγράφεται βάσει… αριθμών και βάσει απόδοσης ως η πιο χρυσή χρονιά του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού. Και είναι. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Δίχως καμία διάθεση να αμφισβητηθούν τα κεκτημένα των προηγούμενων ετών – πως άλλωστε να τα αμφισβητήσεις όταν η ιστορία τα έχει καταγράψει – το 2018 ναι, είναι η πιο χρυσή χρονιά του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού στην 93χρονη Ιστορία του.

Γιατί;

Μα φυσικά, γιατί ο Ολυμπιακός κατέκτησε… τα πάντα εντός συνόρων και κατάφερε να σκαρφαλώσει στις κορυφές της Ευρώπης σε δύο τμήματα και να φτάσει να αγωνιστεί σε τελικούς Ευρώπης σε άλλα δύο. Μπορεί εκεί να μην νίκησε, αλλά σίγουρα ήταν κερδισμένος. Και για να πιάσουμε από κάπου την… αρχή, στην πραγματικότητα τα κορίτσια του ερυθρόλευκου πόλο έφτασαν μία ανάσα από την κατάκτηση του LEN Trophy αλλά ηττήθηκαν στο Ματαρό από την Ντουναϊσβάρος με 13-11, έχοντας για δεύτερη σερί σεζόν μία άκρως… εχθρική αντιμετώπιση από την διαιτησία. Όλοι θυμόμαστε τι έγινε στο Κίρισι πέρσι, όλοι είδαμε τι έγινε και με την Ντουναϊσβάρος… Λες και απαγορεύεται ελληνική ομάδα να κατακτήσει έναν ευρωπαϊκό τίτλο στο πόλο. Και ποιος είπε όμως πως δεν είμαστε υπερήφανοι για αυτά τα κορίτσια.

Εξίσου υπερήφανοι είμαστε και για την ομάδα βόλεϊ των ανδρών. Με τον μεγαλύτερο στόχο να είναι η επιστροφή στον Θρόνο της Ελλάδας και από το… πουθενά της προέκυψε και τελικός Ευρώπης με την παντοδύναμη Ραβέννα. Και πάλι, μπορεί και στο Σ.Ε.Φ. οι παίκτες του Μπενίτεθ να μην τα κατάφεραν, όμως το χειροκρότημα και η αγάπη του κόσμου ήταν αρκετό κίνητρο για να τους ωθήσουν στον βασικότερο στόχο που ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Και έγινε!

Από κει και ύστερα, οι κατακτήσεις σε πόλο ανδρών – γυναικών εντός συνόρων ήταν αυτό που λέμε “συνήθεια που έγινε λατρεία”!

Το ίδιο βέβαια και στο μπάσκετ γυναικών με την κατάκτηση του νταμπλ για μία ακόμα χρονιά, την τρίτη διαδοχική που η ομάδα έκανε το 3/3 νταμπλ αποδεικνύοντας περίτρανα την αδιαμφισβήτητη κυριαρχία της!

Και πάμε τώρα στις κατακτήσεις που πέρασαν λίγο περισσότερο στην ιστορία.

Το καλοκαίρι του 2017 ο Ολυμπιακός εγκαινίασε το τμήμα χάντμπολ, το οποίο συμμετείχε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα. Με καρδιά χιλίων λεόντων και κόντρα στα προγνωστικά, κατάφερε το απίστευτο θαύμα απένατι στις μέχρι… πέρσι παραδοσιακές δυνάμεις του ελληνικού χάντμπολ. Κατέκτησε ΝΤΑΜΠΛ! Κι όχι απλά το κατέκτησε, αλλά στον τελικό του πρωταθλήματος βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο χάνοντας εντος και εκτός έδρας από την ΑΕΚ αλλά το γύρισε! Ε, αυτό το πράμα δεν το συναντάς και κάθε μέρα! Έτσι τουλάχιστον πιστεύουμε!

Βόλεϊ γυναικών… 2-3 χαμένος ο πρώτος τελικός του Κυπέλλου Ευρώπης αλλά τίποτα δεν τελείωνε μέχρι να τελειώσει. Κι αυτό το ήξεραν τα κορίτσια του Μπρανκο Κοβατσεβιτς όταν πήγαιναν στην Προύσα να πάρουν “καθαρή” νίκη. Το κατάφεραν! Κόντρα σε όλους και σε όλα, μέσα στην Τουρκία τελείωσαν την Μπουρσα και πήραν το Ευρωπαϊκό σηκώνοντας την ελληνική σημαία ψηλά και στέλνοντας το ελληνικό βολει στα ύψη της Ευρώπης. Τα δάκρυα της Στέλλας εκείνο το βραδυ, της Τζινας, της Κατερίνας και όλων των άλλων κοριτσιών καταμαρτυρούσαν την συγκίνηση και υπερηφάνεια όλου του λαού του Θρύλου.

Τέλος, Ιταλία! Εκεί στη γειτονική χώρα έμελλε να γίνει ο τελικός του Ευρωπαϊκού του πόλο. Εκεί που ο Ολυμπιακός έμελλε να καθαρίσει την Προ Ρέκο μέσα στο σπίτι της. Εκεί που τα λιοντάρια του Θοδωρή Βλάχου έγραψαν ιστορία επαναφέροντας τον Ολυμπιακό στην κορυφή της Ευρώπης.

Τι άλλο να ζητήσεις… Τι να πεις!

Χρυσή χρόνια! Χρόνια ορόσημο την οποία πρέπει να θυμόμαστε και πρέπει να είναι πάντα οδηγός μας. Θρύλε σε ευχαριστούμε. Και είθε το 2019 να είναι εξίσου λαμπρή χρόνια για τον κορυφαίο πολυαθλητικο σύλλογο του κόσμου.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button