ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Ύμνοι» ΕΣΑΚΕ για Θρύλο!

13320949_1164313236952623_7147220716950492558_o-300x225

Αποθεωτικά σχόλια για τον πρωταθλητή Ελλάδας Ολυμπιακό, αφιέρωσε η επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ κάνοντας εκτενέστατη αναφορά στην «αρμάδα» του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Γράφει ο Κώστας Παλαιολόγος

Διθυραμβικά σχόλια στον πρωταθλητή Ελλάδας Ολυμπιακό έκανε η επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο ΕΣΑΚΕ,έκανε εκτενή αναφορά στην καθεμιά, αναλύοντας όλη την χρονιά και τους καλύτερους παίκτες, αφιερώνοντας εγκωμιαστικά σχόλια για την πρωταθλήτρια ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Τελευταία άφησε αυτή του Ολυμπιακού, όπως ήταν λογικό, αφού οι «ερυθρόλευκοι» κατέκτησαν το πρωτάθλημα της Basket League.

Αναλυτικά η αναφορά του ΕΣΑΚΕ, στον Θρύλο

«Ο επίλογος γράφηκε με χρυσά γράμματα»

Το φινάλε της σεζόν ήταν ιδανικό. Έκανε το «back to back» κατακτώντας δηλαδή τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο Πρωταθλήματος που είναι και ο 12ος της ιστορίας του. Το έκανε με τρόπο αλησμόνητο μέσα από μια συγκλονιστική σειρά τελικών με τον Παναθηναϊκό και με κεντρικό πρόσωπο τον Βασίλη Σπανούλη που «υπέγραψε» με τα νικητήρια τρίποντα του στα δύο ματς του ΟΑΚΑ, τη διατήρηση της ομάδας του στην κορυφή. Το esake.gr ολοκληρώνει τα αφιερώματα του στις 14 ομάδες της Basket League ΣΚΡΑΤΣ της περιόδου 2015-16 με τον πρωταθλητή Ολυμπιακό.

Όπως και στην περσινή σεζόν, έτσι και σε αυτήν που ολοκληρώθηκε την περασμένη Δευτέρα, οι ερυθρόλευκοι μέτρησαν μόλις δύο ήττες, μία στην κανονική περίοδο και μία στα πλέι οφ. Κέρδισαν την πρώτη θέση στο πρώτο μέρος του Πρωταθλήματος χάρη στο +14 του εντός έδρας με τον Παναθηναϊκό με το οποίο υπερκάλυψαν το -4 του παιχνιδιού στο ΟΑΚΑ.

Στα πλέι οφ ο Ολυμπιακός αφού «σκούπισε» στις δύο πρώτες φάσεις το Ρέθυμνο Cretan Kings και την ΑΕΚ, ξεπέρασε το μειονέκτημα που δημιουργήθηκε στον πρώτο τελικό με το «break» του Παναθηναϊκού απαντώντας με τρεις νίκες για να φτάσει στον τίτλο.

Τι έμεινε από τη σεζόν για τον Ολυμπιακό;

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 33 νίκες – 2 ήττες – 1η θέση.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έγινε ο 2ος στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος, Έλληνας προπονητής σε τίτλους μετά τον Γιάννη Ιωαννίδη και βέβαια πιστώνεται ένα σημαντικό μερίδιο για το ερυθρόλευκο «back to back» έχοντας έναν εντυπωσιακό απολογισμό αποτελεσμάτων στον πάγκο του Ολυμπιακού για την Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Μετράει 63 νίκες σε 66 αγώνες, ποσοστό 95,45%!

Ο ΜVP: Ο Ντι Τζέι Στρόμπερι όντας ο μόνος από τους 19 παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν από τον φετινό Ολυμπιακό που αγωνίστηκε και στους 26 αγώνες της κανονικής περιόδου, ήταν και αυτός με τον μεγαλύτερο αριθμό ranking. Είχε 287 βαθμούς έναντι 279 του Οθέλο Χάντερ και 266 του Βασίλη Σπανούλη αλλά με τέσσερις περισσότερους αγώνες έναντι του Αμερικανού και πέντε έναντι του Έλληνα γκαρντ. Στα εννιά παιχνίδια των πλέι οφ ο Ματ Λοτζέσκι κέρδισε τον άτυπο τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη του Ολυμπιακού με 143 βαθμούς έναντι 104 του Χάντερ και 101 του Σπανούλη. Έτσι συνολικά MVP, σε απόλυτους αριθμούς, αναδείχτηκε ο Οθέλο Χάντερ με 383 βαθμούς και τον ακολούθησαν με 367 ο Σπανούλης, 331 ο Στρόμπερι και 330 ο Λοτζέσκι αλλά σε μόλις 19 αγώνες.

Ο ΣΚΟΡΕΡ: Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν η σταθερότερη επιθετική επιλογή του φετινού Ολυμπιακού αφού αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ του τόσο στην κανονική περίοδο με 258 πόντους έναντι 257 του Ντι Τζέι Στρόμπερι και 194 του Ιωάννη Παπαπέτρου, όσο και στα πλέι οφ με 123 έναντι 108 του Ματ Λοτζέσκι και 77 του Οθέλο Χάντερ. Έτσι στο σύνολο ο αρχηγός των Πειραιωτών είχε 381 πόντους και τον ακολούθησαν ο Στρόμπερι με 292 και ο Χάντερ με 255.

Ο ΡΙΜΠΑΟΥΝΤΕΡ: Ο Οθέλο Χάντερ ήταν ο κορυφαίος ριμπάουντερ του Ολυμπιακού στο φετινό Πρωτάθλημα. Ήταν ο μόνος που έφτασε σε τριψήφιο αριθμό στην κανονική περίοδο με 127 και αφήνοντας πίσω του τον Παπαπέτρου με 97 και τον Στρόμπερι με 88. Ο Αμερικανός σέντερ μάζεψε 52 ριμπάουντ στα πλέι οφ και τον ακολούθησαν με 35 ο Κώστας Παπανικολάου και ο Γιώργος Πρίντεζης με 29. Έτσι συνολικά ο Χάντερ πήρε την πρωτιά σε αυτήν την στατιστική κατηγορία με 179 ριμπάουντ και πίσω του με 116 ήταν ο Παπαπέτρου και με 112 ο Πρίντεζης.

Ο ΠΑΣΕΡ: Καμία αμφισβήτηση της κυριαρχίας του Σπανούλη στο κομμάτι της δημιουργίας αφού κέρδισε με διαφορά την πρωτιά στην κανονική περίοδο έχοντας 121 ασίστ έναντι 83 του Βαγγέλη Μάντζαρη και έχοντας μάλιστα τέσσερις λιγότερες συμμετοχές. Στη διαδικασία των πλέι οφ ο αρχηγός του Ολυμπιακού είχε 36 ασίστ έναντι 31 του Ντάνιελ Χάκετ με ένα παιχνίδι λιγότερο. Έτσι ο «V-Span» έφτασε τις 157 τελικές πάσες στο φετινό Πρωτάθλημα και τον ακολούθησαν με 105 ο Μάντζαρης και με 92 ο Χάκετ.

ΤΑ ΡΕΚΟΡ: Το «26άρι» του Βασίλη Σπανούλη στον εκτός έδρας αγώνα της κανονικής περιόδου κόντρα στην ΑΕΚ εκτός έδρας, ήταν η κορυφαία επίδοση σκοραρίσματος στο φετινό Πρωτάθλημα για τον Ολυμπιακό. 23 είχε ο Ματ Λοτζέσκι εκτός έδρας με το Λαύριο και από 21 ο Παπανικολάου στον 1ο προημιτελικό με το Ρέθυμνο Cretan Kings και ο Ντι Τζέι Στρόμπερι εντός έδρας με τα Τρίκαλα BC Aries.

Τέσσερις παίκτες μοιράστηκαν την κορυφαία επίδοση ριμπάουντ, μαζεύοντας από 11. Ο Οθέλο Χάντερ (εντός έδρας με τον Κόροιβο), ο Νίκολα Μιλουτίνοφ (επίσης στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Κόροιβο), ο Γιώργος Πρίντεζης (εντός έδρας με την Καβάλα) και ο Πάτρικ Γιανγκ (εκτός έδρας με τον ΠΑΟΚ).

Ο Βασίλης Σπανούλης είχε άλλη μια πρωτιά για τον φετινό Ολυμπιακό, αυτήν των περισσότερων ασίστ σε έναν αγώνα αφού είχε 11 στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Άρη. 10 είχε ο Μάντζαρης εκτός έδρας με το Λαύριο σημειώνοντας ρεκόρ καριέρας και από οχτώ είχαν ο Χάκετ (εντός έδρας με το Λαύριο) και ο Αθηναίου (εντός έδρας με τον Αρκαδικό).

Σχετικά Άρθρα

Back to top button