ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Όταν φεύγεις “γεμάτος” από το γήπεδο…

Το ποδόσφαιρο μπορεί να προσφέρει στιγμές τις οποίες δύσκολα θα τις ξεχάσεις για μία ολόκληρη ζωή. Αυτές συνήθως, γίνονται σε μεγάλα παιχνίδια, με μεγάλες νίκες, μεγάλες κατακτήσεις, υπέροχη ατμόσφαιρα και πολλά χαμόγελα. Και το καλό τους είναι ότι έρχονται σε χρόνο που μπορεί να μην το περιμένεις.

Αλήθεια, χθες το απόγευμα, ξεκινώντας για το γήπεδο Καραϊσκάκη, πόσοι θα μπορούσαν να φανταστούν τί μεγάλο πάρτι θα ακολουθούσε μετά το τέλος του αγώνα κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα; Σίγουρα και ο πιο αισιόδοξος δεν θα περίμενε να γίνουν όλα αυτά που έγιναν. Χθες για τον Ολυμπιακό ήταν μία πολύ μεγάλη βραδιά. Κι ας ήταν δεύτερη αγωνιστική, κι ας ήταν Σεπτέμβριος κι ας μην ήταν ένα από τα ματς κόντρα στους “μεγάλους” αντιπάλους του Θρύλου. Ήταν μία βραδιά που σίγουρα θα τη θυμόμαστε για πάρα πολύ καιρό. Μία βραδιά γεμάτη χαμόγελα, που τόσο πολύ θέλουμε να τα βλέπουμε και στην εξέδρα και στο γήπεδο. Τα είδαμε και θέλουμε πολύ να τα ξαναδούμε.

Τι να ζητήσει κανείς παραπάνω από μία Κυριακή, ποδοσφαιρικά ερυθρόλευκη; Πέντε γκολ, το ένα καλύτερο από το άλλο με πέντε διαφορετικούς σκόρερς! Ομάρ, Φορτούνη, Ποντένσε, Γκερέρο και Μεριά. Εκπληκτικό παιχνίδι σχεδόν σε όλο το 90λεπτο από τους ερυθρόλευκους, οι οποίοι έδειξαν και πάλι διάθεση να νικήσουν αλλά και να προσφέρουν ωραίο θέαμα στον κόσμο που ήρθε να τους δει. Τραγούδια στην εξέδρα, οικογένειες, οικογενειακό κλίμα σε χόρτο και κερκίδες, χαρά, ικανοποίηση και το κυριότερο – ναι θα το ξαναπούμε – χαμόγελα. Μέχρι το τέλος του ενενηντάλεπτου γιατί μετά ακολούθησε κάτι που πραγματικά ξεσήκωσε τον κόσμο και τους ποδοσφαιριστές!

Ο Παγκόσμιος Γιάγια Τουρέ την ώρα που πάταγε στο γήπεδο ξανά μετά από 12 χρόνια ως παίκτης του Ολυμπιακού έμελλε να ξεσηκώσει τους πάντες! Αποθεώθηκε, χειροκρότησε και κάπως σάστισε αφού ούτε ο ίδιος ενδεχομένως να μην πίστευε αυτά που έβλεπε στα μάτια του. Όχι ότι δεν ήξερε από κόσμο Ολυμπιακού. Αλλά το να επιστρέφεις μετά από 12 ολόκληρα χρόνια στην ομάδα που αποτέλεσε το σκαλοπάτι στην καριέρα σου για να κατακτήσεις… τα πάντα και να βλέπεις την ίδια και περισσότερη αγάπη και αναγνώριση, δεν είναι δα και λίγο πράγμα! Μαζί με τους νέους του συμπαίκτες πήγε προς όλες τις πλευρές του γηπέδου και γνώρισε την αποθέωση. Και αντί να φύγουν μετά όλοι μαζί ξαναπήγαν προς την θύρα 7 και άρχισαν να τραγουδούν μαζί με τον κόσμο συνθήματα! Αυτό είναι κάτι που δεν το βλέπεις κάθε μέρα. Είναι το αποτέλεσμα του να νιώθει ο άνθρωπος που βρίσκεται στην εξέδρα “γεμάτος” από όλα αυτά που εισέπραξε και για αυτά τα 90 λεπτά αλλά και για ένα καλοκαίρι ολόκληρο.

Η χθεσινή “ερυθρόλευκη” Κυριακή ήταν αυτό που λέμε εξ’ ορισμού “φεύγω γεμάτος από το γήπεδο”. Και ο κόσμος έτσι έφυγε. Το ίδιο και περισσότερο χαμογελαστός από ότι ήρθε. Αποτέλεσμα της δουλειάς που γίνεται και της υγείας που βγάζει η ομάδα. Θέλουμε να το ξαναδούμε. Θέλουμε πάρα πολύ να το ξαναδούμε. Η εικόνα με τους παίκτες και τον κόσμο να πανηγυρίζουν και να τραγουδούν μαζί σαν οικογένεια είναι τρανή απόδειξη του πως πρέπει να λειτουργεί ένα σωματείο. Οικογένεια. Όλοι μαζί για έναν κοινό στόχο που δεν είναι άλλος από το πρωτάθλημα. Ίσως για το πιο δύσκολο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών το οποίο ο Ολυμπιακός καλείται να ξαναφέρει στον Πειραιά.

Δεν είναι λίγο πράγμα να βλέπεις όλους να φεύγουν “γεμάτοι” από το γήπεδο και η μόνη τους στενοχώρια να είναι “γιατί τέλειωσε το παιχνίδι”. Άνθρωποι μεγάλης ηλικίας που έχουν δει και πέντε πράγματα παραπάνω, μικρά παιδιά να ζητούν από τους μπαμπάδες τους “να τα φέρνουν κάθε μέρα στο γήπεδο”, πιτσιρικάδες να τραγουδούν και παίκτες να πανηγυρίζουν με τις φλέβες να “πετάγονται” από το λαιμό τους μπορούν να περιγραφούν με μία λέξη. “ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ”. Αυτός είναι ο Θρύλος μας!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button