Κώστας ΠαλαιολόγοςΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Όταν την «τελείωσε» ο Νάκιτς! (Video)

Τη στιγμή, όπου πλησιάζουμε προς τον σαββατιάτικο τελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ το Redaroume.gr  σας θυμίζει τον προ 21 ετών θρίαμβο των «ερυθρόλευκων» συγκλονιστικό ημιτελικό του ΟΑΚΑ με 63-61. Στην πορεία προς το θρυλικό Triple Crown. 

 

Μετράμε αντίστροφα πλέον για τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ, που φέρνει τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει την ΑΕΚ στα «Δύο Αοράκια».

Με αφορμή το γεγoνός ότι οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου καλουντια να μπουν στην μάχη διεκδίκησης του πρώτου σημαντικού φετινού τους τίτλου, τον οπίο επιθυμούν να κατακτήσουν έπειτα από διάστημα επτά ετών, το Redaroume.gr  μπήκε στον κόπο να σας θυμίσει μία πολύ σημαντική αναμέτρηση των δύο ομάδων από το μακρινό 1997.

Στην μαγική κι ονειρεμένη πορεία του Θρύλου προς το αξέχαστο triple crown.

Ο Ολυμπιακός με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς στην πρώτη του σεζόν στην άκρη του πάγκου του επιζητούσε να διευρύνει τηn απόλυτη κυριαρχία του εντός των συνόρων. Σε αυτή του την προσπάθεια, είχε να αντιμετωπίσει στην άλλη άλλη των πάγκων τον Γιάννη Ιωάννίδη, ο οποίος είχε αποχωρήσει από την ομάδα του Πειραιά το περασμένο καλοκαίρι, έχοντας πανηγυρίσει μαζί της την κατάκτηση τεσσάρων συνεχόμενων πρωταθλημάτων!

Στο Final-4  που είχε διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ τον Απρίλιο του 1997 ο Ολυμπιακός μετείχε μαζί με ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και Απόλλων Πατρών.

Ο πρώτος ημιτελικός έφερε τον Θρύλο αντιμέτωπο με τους «κιτρινόμαυρους»! Έπειτα από ένα συγκλονιστικό σ’ εξέλιξη παιχνίδι ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής κερδίζοντας με 63-61 χάρη σε ιστορικό τρίποντο του Φράνκο Νάκιτς στην εκπνοή του αγώνα!

Στον τελικό ο Ολυμπιακός κατέκτησε το τρόπαιο επίσης με συγκλονιστικό τρόπο επικρατώντας 80-78 του Απόλλωνα Πατρών χάρη σε καλάθι του Δημήτρη Παπανικολάου.δύο δευτερόλεπτα πριν το τέλος της αναμέτρησης.

Για τους λάτρεις των συμπτώσεων. Και φέτος ο Ολυμπιακός … φουλάρει για την κατάκτηση και των τριών τροπαίων και μάλιστα το πρώτο θα κληθεί να το διεκδικήσει κόντρα στους «κιτρινόμαυρους». Όπως τότε…

Ας θυμηθούμε τα καλύτερα στιγμιότυπα εκείνου του συγκλονιστικού ημιτελικού Κυπέλλου με την ΑΕΚ  στο παρακάτω video

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button