ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Όταν σε υποδέχονται σαν φίλο (vid)

Το κλίμα που επικρατεί στις εξέδρες σε αγώνα Ολυμπιακού και Ερυθρού Αστέρα είναι κάτι παραπάνω από αδελφικό. Δεν είναι και το πιο σύνηθες πράγμα άλλωστε να βλέπεις την σήμερον ημέρα φιλάθλους μαζί να τραγουδούν για τις ομάδες τους.

Κι όμως, οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού και του Ερυθρού Αστέρα το ξέρουν, και μπορούν να το καταφέρουν μαγεύοντας την Ευρώπη και στέλνοντας τα δικά τους μηνύματα.

Σε όλες τις αναμετρήσεις μέχρι σήμερα που έχουν διεξαχθεί με αντιπάλους τις δύο ομάδες έχει κερδίσει ο κόσμος και το αποτέλεσμα πάντα περνάει σε δεύτερη μοίρα. Και δεν μιλάμε για τις φιλικές αναμετρήσεις, αφού και στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ έχουν γίνει πολλές φορές. Μιλάμε για τις επίσημες αναμετρήσεις, όπου και εκεί παρά την ένταση και την αγωνία που μπορεί να δημιουργήσει ένας αγώνας, το κλίμα ήταν άριστο.

Την πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός έπαιξε στο Βελιγράδι, οι εικόνες ήταν συγκλονιστικές, με τον κόσμο να ενώνει τις φωνές του. Οι Σέρβοι και οι Έλληνες τραγούδησαν στις γλώσσες τους και ένωσαν τις φωνές τους.

Zvezda mi je sve… κάτι μαγικό, τα δύο συνθήματα εναλλάξ από όλους! Δεν υπήρχε Σέρβος που δεν ήξερε το ελληνικό και Έλληνας που να μην ήξερε το σέρβικο.

Κάπως έτσι δημιουργούνται οι αδελφικές σχέσεις και το συναίσθημα του να σε υποδέχονται σαν φίλο. Είτε είναι στο Kombank Arena, είτε είναι στο ΣΕΦ.

Ας θυμηθούμε σε βίντεο τι συνέβη στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων με τον κόσμο να “κλέβει” την παράσταση και όλη την Ευρώπη να… χαζεύει!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button