ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Όταν ο Θρύλος ταπείνωσε τη Γιουβέντους! (Video)

 

Το Redaroume.gr σας θυμίζει τον εκτός έδρας θρίαμβο του Ολυμπιακού απέναντι στη «Βέκια Σινιόρα» στις 7 Δεκεμβρίου του 1999 (1-2) με μεγάλο πρωταγωνιστή και τοπ – σκόρερ τον εμβληματικό αρχηγό του Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς.

 

 

Μία παλικαρίσια νίκη έχει να επιδείξει ο Ολυμπιακός επί ιταλικού εδάφους απέναντι στην Γιουβέντους στο πλαίσιο των αναμετρήσεών του για τις ευρωπαίκές διοργανώσεις.

Με αφορμή την αυριανή αναμέτρηση του «Juventus Arena» το Redaroume.gr σας φέρνει πίσω 18 χρόνια καιας σας φρεσκάρει την μνήμη με την μοναδική εκτός έδρας νίκη του Θρύλου επί των «μπιανκονέρι» με 1-2 και συγκεκριμένα στις 7 Δεκεμβρίου του 1999.

Μία νίκη, η οποία ήρθε να …ταράξει τα νερά της ποδοσφαιρικής Ευρώπης, με τον Ολυμπιακό, όμως να αποκλείεται από τη συνέχεια, λόγω της εντός έδρας ήττα του με 1-3 από την «Βέκια Σινιόρα» στην πρώτη αναμέτρηση του ΟΑΚΑ στο πλαίσιο του τρίτου γύρου του – τότε- Κυπελλου ΟΥΕΦΑ.

Η Γιουβέντους ξεκίνησε με γκολ από τα .. αποδυτήρια. «Δράστης» ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς, ο οποίος έπιασε στον ύπνο την «ερυθρόλευκη» άμυνα.Εκείνο το γκολ όμως, παραδόξως, λειτούργησε ευεργετικά για τον Ολυμπιακό, ο οποίος στην συνέχεια πήρε τα ηνία του αγώνα, υποχρεώνοντας τους Ιταλούς σε ρόλο κομπάρσου

Ο Θρύλος κυριαρχούσε στον αγωνιστικό χώρο και στο 38’ έφτασε στην ισοφάριση. Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς μ’ ένα ξερό σουτ έξω από την περιοχή, έστιελε την μπάλα στα δίχτυα του Ραμπούλα!

Δύο λεπτά αργότερα (40′) ο Καραπιάλης έχασε την ευκαιρία να βάλει την ομάδα του μπροστά στο σκορ. Ο δαιμονιώδης Τζόρτζεβιτς έβγαλε τετ α τετ σε πλάγια θέση τον Βασίλη Καραπιάλη με τον Ραμπούλα, αλλά ο Λαρισαίος άσος καθυστέρησε να πλασάρει.

Στο 84′ ο Θρύλος έφτασε στο δεύτερό του γκολ.

Ο Νινιάδης τροφοδότησε τον Τζόρτζεβιτς, ο οποίος μπήκε στην περιοχή του Ραμπούλα και ανετράπη από τον Μοντέρο. Ο ισπανός διαιτητής. Μαρίν, υπέδειξε την εσχάτη των ποινών. Ο «Τζόλε» εκτέλεσε εύστοχα χαρίζοντας στον Θρύλο την πολύ σημαντική νίκη γοήτρου!

Μάλιστα, στα τελευταία λεπτά οι πορωταθλητές Ελλάδας κυνήγησαν με μανία το τρίτο γκολ.

Στο 92’ ο Ραμπούλα έδιωξε τη μπάλα με τα πόδια, αυτή βρέθηκε στα πόδια του Νινιάδη, ο οποίος λίγο κάτω από τη σέντρα έστελνε τη μπάλα, αργά και βασανιστικά ένα μέτρο δίπλα απ’ τα δοκάρια.

 

Γιουβέντους: Ραμπούλα, Φεράρα, Μίρκοβιτς, Ολίσε, Ντελ Πιέρο (61’Μοντέρο), Μπακίνι (74’Ζαμπρότα), Μπιριντέλι, Κοβάσεβιτς, Εσνάιντερ, Τακινάρντι (46’Πεσότο), Τούντορ.

Ολυμπιακός: Ελευθερόπουλος, Πουρσανίδης, Άντζας, Αμανατίδης, Κωστούλας, Μαυρογενίδης (46’Γιαννακόπουλος), Πασσαλής, Πουρσαϊτίδης, Τζόρτζεβιτς, Καραπιάλης (61’Νινιάδης), Γκόγκιτς (71’Αλεξανδρής).

Θυμηθείτε εκείνη την σπουδαία εκτός έδρας νίκη του Ολυμπιακού στο παρακάτω video

https://youtu.be/dzRmbxJlWKE

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button