ΒΟΛΕΪΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΚώστας Παλαιολόγος

Όταν κατέκτησε το πρώτο του ευρωπαϊκό! (Video)

Σαν σήμερα το 1996 ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Κύπελλο Κυπελλούχων στο βόλεϊ, επικρατώντας σ’ ένα κατάμεστο ΣΕΦ της Μπάγερν Βούπερταλ με 3-2, έπειτα από ένα συγκλονιστικό τελικό.

Ιδιαίτερη από κάθε άποψη είναι για τον Ολυμπιακό η 10η Μαρτίου!

Ανήμερα της επετείου των γενεθλίων του ο κορυφαίος σύλλογος της χώρας και εκ των μεγαλύτερων ανά τον κόσμο έχει να επιδείξει την κατάκτηση του πρώτου του ευρωπαϊκού τίτλου της ιστορίας του!

Συγκεκριμένα, σαν σήμερα το 1996 ο Ολυμπιακός σ’ ένα κατάμεστο ΣΕΦ, παρουσία 18.000 και πλέον φιλάθλων τους, επικράτησαν με 3-2 της Μπάγερν Βούπερταλ κατακτώντας το Κύπελλο Κυπελλούχων!

Σε ένα κατάμεστο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ο Ολυμπιακός παρουσία 18.000 κόσμου του υποδέχθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων τους Γερμανούς της Μπάγερν Βούπερταλ και γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο τα 71α τότε γενέθλια του.

Η «παρέα» του Μουστακίδη, Ντράγκοβιτς, Αμαριανάκη, Γκιούρδα, Τσακιρόπουλου Χριστοφιδέλη, αλλά και των Κουβανών Ροδόλφο Σάντσες και Οσβάλντο Ερέρα με το 3-2 επί της Βούπερταλ έστελναν στα ουράνια όλους τους Πειραιώτες και πανηγύριζαν έξαλλα την πρώτη ευρωπαϊκή «κούπα»…

Ένα τρόπαιο που ήταν και το παρθενικό του Ολυμπιακού σε όλα τα ομαδικά αθλήματα και που βρίσκεται σε περίοπτη θέση στην τροπαιοθήκη των «ερυθρολεύκων».
Μοναδικός συνδετικός κρίκος από εκείνη την ομάδα παραμένει, ο μοναδικός, ο αξεπέραστος, ο αειθαλής φροντιστής της ομάδας Σπύρος Μπλέτσας

Θυμηθείτε τις καλύτερες στιγμές εκείνου του αξέχαστου τελικού στο παρακάτω video

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button