ΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Όνειρο για εμένα ο Ολυμπιακός!»

Τον ενθουσιασμό του για την ένταξή του στους «ερυθρόλευκους» εξέφρασε ο Κιμ Τιλί, ο οποίος αναφέρθηκε και στους υψηλούς στόχους της φετινής σεζόν. 

Το μέγεθος της φανέλας που φοράει, αλλά και της δυναμικής του συλλόγου που πλέον εκπροσωπεί, φαίνεται να έχει συναισθανθεί ο Κιμ Τιλί στον μέγιστο δυνατό βαθμό.

Ο διεθνής Γάλλος φόργουορντ του Ολυμπιακού, ο οποίος έχει μείνει εκτός δράσης για διάστημα τεσσάρων μηνών, έπειτα τον σοβαρό τραυματισμό που υπέστη στο ξεκίνημα της φετινής αγωνιστικής περιόδου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη ιστοσελίδα ««bebasket.fr» μίλησε με ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια για την δυναμική του Θρύλου τοποθετώντας τον στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης,  ενώ οριοθέτησε τους υψηλούς στόχους της φετινής περιόδου.

Επίσης, ο 29χρονος άσος μίλησε και για την ατυχία που είχε στην αρχή της φετινής σεζόν, καθώς αυτός ήταν ο πρώτος τραυματισμός ύστερα από έξι χρόνια.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κιμ Τιλί :

«Ήμουν ελεύθερος από την Μπασκόνια, ύστερα από τρία χρόνια συμβόλαιο. Για να είμαι ειλικρινής ήμουν λίγο αγχωμένος, καθώς το καλοκαίρι ήταν μακρύ λόγω της Ευρωλίγκας και μέχρι τα μέσα Ιουλίου δεν είχαν γίνει πολλές μεταγραφές. Παρ’ όλα αυτά, παρέμενα αισιόδοξος και υπομονετικός. Η πρόταση του Ολυμπιακού ήταν η πρώτη που μου έγινε. Υπήρξαν και άλλες προτάσεις από την Ισπανία, αλλά και την υπόλοιπη Ευρώπη (σ.σ. από τη Χίμκι), αλλά η πρώτη ήταν από τον Ολυμπιακό. Ήταν λίγο βιαστικοί να υπογράψουν παίκτη και θυμάμαι ότι δέχθηκα την πρόταση και την επόμενη μέρα μίλησα με τον κόουτς Σφαιρόπουλο.

Εκείνος, μου εξήγησε το πλάνο της ομάδας και μου είπε ότι είχα δύο ημέρες για να αποφασίσω. Πήρα πίσω, ύστερα από 24 ώρες και του είπα ότι μου άρεσε το πλάνο. Ήξερα ότι θα είχα τον ίδιο ρόλο που είχα και στην Μπασκόνια, παίζοντας πίσω από τον Πρίντεζη αυτή τη φορά. Ήξερα ήδη την αποστολή που θα είχα: Να δίνω ενέργεια, να παίζω άμυνα, να σουτάρω όταν θα είμαι ελεύθερος, σχεδόν δηλαδή ότι έκανα στη Βιτόρια. Με μεγάλη χαρά, λοιπόν, αποδέχθηκα την πρόταση μίας από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, που έχει μία από τις πιο όμορφες ιστορίες στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και είναι σε μία πανέμορφη πόλη. Ήταν σίγουρα ένα επόμενο βήμα στην καριέρα μου και ένα όνειρο».

Για τον τραυματισμό του: «Ήταν ένα ατύχημα, καθώς δεν μου δόθηκε η ευκαιρία. Δεν είχα ποτέ πρόβλημα στον προσαγωγό και τραυματίστηκα κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης κόντρα στην Μπασκόνια. Νομίζω ότι αυτό προήλθε από την υπερφόρτωση. Δεν είχα τραυματισμό τα τελευταία έξι χρόνια, αλλά δεν είχα χρόνο για να ξεκουραστώ. Ξεκίνησα τις προπονήσεις ύστερα από πέντε με έξι εβδομάδες. Στην αρχή, μου είχαν πει ότι θα έλειπα για τέσσερις με έξι μήνες και τώρα είμαστε στους 3,5 μήνες. Έχω προχωρήσει αρκετά, καθώς δούλεψα πολύ στην αποθεραπεία. Ελπίζω να επιστρέψω πιο δυνατός από πριν και στόχος μου είναι να επιστρέψω στο 100%, το συντομότερο δυνατό, καθώς θέλω να βοηθήσω την ομάδα μου σε μία απαιτητική φάση της σεζόν.

Κάναμε καλό ξεκίνημα στη χρονιά, όμως το τελευταίο διάστημα ήταν λίγο δύσκολο, με κάποιες ήττες εκτός έδρας. Παρ’ όλα αυτά, είμαστε δεύτεροι στην Ευρωλίγκα και ελπίζω να βοηθήσω την ομάδα. Έχουμε υψηλούς στόχους, καθώς διαθέτουμε μία ομάδα που θέλει να πάει μέχρι τέλους και αυτό θέλουμε να το δείξουμε στο παρκέ. Ήδη, έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε τον πρώτο τίτλο της σεζόν κόντρα στην ΑΕΚ, στον τελικό του Κυπέλλου».

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button