REDΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΨηFI(F)Aκός Θρύλος! (pics)

Έχει κατακτήσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, έχοντας αφήσει αρκετά πίσω τον μεγάλο ανταγωνιστή του, παραγωγής ΚΟΝΑΜΙ! Ο λόγος για το FIFA 18 της EA Sports, το οποίο κυκλοφόρησε και επίσημα χθες στην χώρα μας. Για την ακρίβεια είχε κυκλοφορήσει τέσσερις ημέρες πριν με τα… φουλ πακέτα που έδιναν… Θεούς και Δαίμονες σε όσους τα είχαν προπαραγγείλει ελέω Ultimate Team! Χθες κυκλοφόρησε και απλή έκδοση, την οποία αν ψάξει κανείς… έξυπνα στο Ίντερνετ, μπορεί να την εξασφαλίσει σε πιο οικονομική τιμή.

Ο λόγος για τον οποίο παρουσιάζουμε και δίνουμε μεγαλύτερη βαρύτητα στο FIFA δεν είναι επειδή έχουμε… μπάρμπα στην EA Sports. Απλά, αντικειμενικά είναι το καλύτερο παιχνίδι ποδοσφαίρου που έχει βγει ποτέ σε κονσόλα. Και το πιο ακριβές σε στατιστικά παικτών, οι οποίοι έχουν βαθμολογηθεί και σφραγιστεί με την εγγύηση της FIFA. Μία δοκιμή θα σας… πείσει!

Και ο Gamer του Redaroume παίζει το FIFA πριν από εσάς για εσάς! Η πρώτη κίνηση, αδιαμφισβήτητα, είναι να επιλέξουμε τον Ολυμπιακό μας! Μετά να παίξουμε κλασσικά φιλικούς αγώνες με τους υπόλοιπους τρεις του ελληνικού πρωταθλήματος, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ και μετά να… ρημάξουμε ένα πρωτάθλημα βάζοντας μέσα τον Ολυμπιακό για καριέρα. Εννοείται βάζοντας και τους άλλους τρεις μέσα, έτσι για την αίσθηση, αφού ούτε φέτος μας υπολόγισαν οι κατασκευαστές του FIFA (μέγιστο φάουλ από την στιγμή που είναι πρώτο στην Ελλάδα σε πωλήσεις).

Κατά σειρά, λοιπόν, επιλέξαμε Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ για να δούμε τις… ψηφιακές αρετές του Θρύλου! Ξεκινώντας, να ξεκαθαρίσουμε ότι μέχρι το 2017, το FIFA ήταν ποδοσφαιράκι. Πλέον έγινε ποδόσφαιρο. Έτσι απλά! Για να νικήσεις χρειάζεται ακρίβεια, υπομονή, σκέψη, φαντασία και σωστό timing σε όλα. Στην άμυνα, στην πάσα, στην επίθεση, στο σουτ, παντού.

Τα στατιστικά των παικτών του Ολυμπιακού δεν έχουν ιδιαίτερες διαφοροποιήσεις, με εξαίρεση κάποιους που, πάνω κάτω το περιμέναμε. Τουτέστιν, ο Καπίνο και ο Σεμπά είναι ανεβασμένοι κατά δύο μονάδες από την περσινή σεζόν, ήτοι 77 και 76 αντίστοιχα. Ο Κώστας Φορτούνης παρέμεινε στο 78, ενώ ο Ομάρ Ελαμπντελαουί πήγε από 74 στο 75. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Μάρκο Μάριν έπεσε μία μονάδα, αφού ουσιαστικά πέρσι χρησιμοποιήθηκε πολύ λίγες φορές από τον Πάουλο Μπέντο, ενώ στην πλειονότητά τους οι συμμετοχές του ήταν επί Τάκη Λεμονή.

Σε ότι αφορά και τις μεταγραφές, το κομμάτι δηλαδή που ενδιαφέρει τους πάντες, οι νέες προσθήκες είναι άκρως ανεβασμένες και… ανεβαστικές όσο προχωράει κανείς το παιχνίδι του! Ο Σίλβιο Προτό “παίζει” με 76 αξιολόγηση, ενώ ο Λεονάρντο Κούτρης κάνει το ντεμπούτο του από το 69 έχοντας όμως πολλές δυνατότητες να ανέβει, κάτι που συμβαίνει στον πρώτο κιόλας μήνα της καριέρας που θα ξεκινήσετε. Ο Ένγκελς επίσης έχει τα λεγόμενα great potential και ξεκινάει από 75, ενώ στο 76 βρίσκεται ο Γιάγκος Βούκοβιτς. Ο Οτζίτζα – Οφόε έχει ανέβει σε σχέση με πέρσι και “παίζει” με 78, το οποίο βέβαια στο παιχνίδι σας δεν θα αργήσετε να διαπιστώσετε ότι θυμίζει παίκτη του 80-82! Ο Μεντί Καρσελά αξιολογείται με 77, ενώ ο Εμμανουέλ Εμενίκε αποτελεί πραγματικό “θωρηκτό” στην επίθεση με αξιολόγηση 75. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα δύο από τα τρία παιχνίδια που τον ξεκινήσαμε (με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ), σκόραρε δύο και ένα τέρματα αντίστοιχα. Ο Ούρος Τζούρτζεβιτς, νέος στο FIFA ξεκινά από το 73 αλλά όπως ο Κούτρης, ανεβαίνει μετά τα πρώτα δύο παιχνίδια που θα τον δοκιμάσετε βασικό. Εμπιστευτείτε τον και δώστε του ευκαιρίες. Ο Παναγιώτης Ταχτσίδης επίσης ανεβαίνει από το αρχικό του 75, ενώ ο Γκιγιόμ Ζιλέ συνεχίζει όπως πέρσι, έχοντας γενική αξιολόγηση 78. Ο Μίλιτς βρίσκεται στο 74, ο Μπεν στο 71, ενώ ο Παπέ Σισέ ξεκινάει με 65. Ιδιαίτερα καλές εμφανίσεις κάνουν οι πιτσιρικάδες του Ολυμπιακού, Ανδρούτσος και Νικολάου που αν πάρουν παιχνίδια στα πόδια τους μπορούν να ανέβουν αισθητά.

Σε ότι αφορά τους αντιπάλους, ο Παναθηναϊκός είναι αισθητά “πεσμένος” από πέρσι, ο ΠΑΟΚ δεν έχει σχεδόν καμία διαφορά με το FIFA 2017, ενώ πιο “σκληρή” είναι η ΑΕΚ, η οποία μας δυσκόλεψε περισσότερο από τους άλλους δύο στο να την νικήσουμε! Σημειώνεται ότι η Ένωση επιστρέφει στην σειρά της EA Sports μετά από απουσία τεσσάρων ετών.

Στα καθαρά αγωνιστικά, επιλέξαμε μία ενδεκάδα περίπου αλά Τάκης Λεμονής περίπου, για να αντιμετωπίσουμε τον Παναθηναϊκό.

Για έναν μέσο χρήστη, το “κλειδί” είναι να ανοίξει την πράσινη άμυνα και να ξεπεράσει τον Μολέντο, ο οποίος είναι το “δυνατό” χαρτί του Παναθηναϊκού. Αυτό γίνεται με γρήγορες πάσες ανάμεσα σε Σεμπά, Φορτούνη και Εμενίκε, με τον τελευταίο μάλιστα να μας κάνει σεφτέ στο FIFA 18!

Στα χαφ, με λίγη προσοχή, ενδέχεται να μην περνάει τίποτα παρουσία του Οτζίτζα, ο οποίος κάνει όλο το παιχνίδι του Ολυμπιακού έχοντας στο πλευρό του τον ταχύτατο Ρομαό, που τρέχει και κλέβει τις μπαλιές. Ο Παναθηναϊκός υπήρξε απειλητικός κυρίως με τον Λουντ, ενώ ο Τσάβες κατάφερε να ισοφαρίσει προσωρινα, πριν ο Εμενίκε και ο Πάρντο διαμορφώσουν το τελικό 3-1.

Στο παιχνίδι με την ΑΕΚ δοκιμάσαμε να παρατάξουμε κάπως διαφορετικά τον Ολυμπιακό με Μάριν – Καρσελά στα “φτερά” κάτι το οποίο δούλεψε αλλά όχι τόσο όσο έχοντας Σεμπά – Πάρντο.

Ο Καρσελά είναι πολύ καλός χειριστής της μπάλας και ταλαιπώρησε πολλές φορές με τα “μαγικά του τον προσωπικό του αντίπαλο, πετυχαίνοντας μάλιστα το πρώτο γκολ βασιζόμενος σε ατομική ενέργεια. Το 2-0 ήρθε μετά από σέντρα του ίδιου παίκτη που βρήκε ξεμαρκάριστο τον Οτζίτζα στην περιοχή κι αυτός δεν χρειάστηκε να κάνει κάτι παραπάνω από ένα απλό πλασέ. Η ΑΕΚ είναι πιο επιθετική από τον Παναθηναϊκό και είναι ιδιαίτερα γρήγορη μπροστά, έχοντας μεγάλο “ατού” τον Αραούχο. Ο Αργεντινός μάλιστα διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Τέλος στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, ανακατέψαμε αρκετά την τράπουλα, δοκιμάζοντας δεξιά τον Μπεν, στα χαφ τον Ζντιέλαρ, στην άμυνα τον Νικολάου και στην κορυφή τον Τζούρτζεβιτς. Ο Δικέφαλος του Βορρά παίζει πολύ προσεκτικά στην άμυνα “καταστρέφοντας” το παιχνίδι, ενώ ο παίκτης που στοχεύουν όλοι για τον επιθετικό τομέα είναι ο Πρίγιοβιτς. Το 1-0 ήταν το… καλύτερο που μπορέσαμε να κάνουμε μετά από ασίστ του Τζούρτζεβιτς στον Φορτούνη που πλάσαρε εύστοχα τον Ρέι.

Σίγουρα το FIFA αξίζει να μπει στα σπίτια σας, αφού προσφέρει την απόλυτη εμπειρία του πραγματικού ποδοσφαίρου σε σύγκριση με το νέο PES. Όμως, δεσμευόμαστε, ότι θα κάνουμε μία σύγκριση των δύο παιχνιδιών, προκειμένου να καλύψουμε όλα τα γούστα και σεβόμενοι απόλυτα τις προτιμήσεις των φίλων μας. Μέχρι τότε, όποιο κι αν έχετε επιλέξει, σας ευχόμαστε καλά γκολ και καλές νίκες!

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button