ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Χωρίς ενέργεια, δεν κερδίζεις

fortunis

Από την αρχή του πρωταθλήματος ήταν ξεκάθαρο, πολύ απλά πως αν δεν παίξεις κανένα παιχνίδι δεν σου χαρίζεται. Κι αυτό το διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι το μεσημέρι της Κυριακής στο γήπεδο Καραϊσκάκη, όπου ο Ολυμπιακός “κόλλησε” στο 0-0 με την Κέρκυρα.

Λίγες ημέρες μετά την πρόκριση στην φάση των 32 του Europa League, οι πρωταθλητές παρουσιάστηκαν “άδειοι” από ενέργεια και διάθεση στο παιχνίδι με τους Φαίακες και αυτό είχε ως αποτέλεσμα το στραβοπάτημα στον Πειραιά που σίγουρα κανείς δεν το περίμενε και κανείς δεν το σχεδίαζε. Η Κέρκυρα ήταν δεδομένο πως δεν θα κατέβαινε να κάνει ένα σωστό οργανωμένο παιχνίδι για να ψάξει ευκαιρίες και να φτάσει ορθόδοξα στην εστία του Λεάλι. Ήταν αναμενόμενο πως θα παρέτασσε το “πούλμαν” στο 1/3 του γηπέδου όπου ο Ολυμπιακός θα έκανε τις επιθέσεις του. Επομένως ο Ολυμπιακός έπρεπε να εμφανιστεί περισσότερο αποφασιστικός προκειμένου να καταφέρει να διασπάσει αυτή τη διπλή ζώνη άμυνας με την οποία παρέταξε ο Μιχάλης Γρηγορίου την ομάδα του.

Το πρώτο ημίχρονο χάθηκε δίχως σχεδόν καμία ευκαιρία. Μοναδική εξαίρεση ήταν εκείνο το σουτ του Ελαμπντελαουί από μακρινή απόσταση το οποίο αποσώβησε ο Κουτζαβασίλης. Τέτοια σουτ όμως δεν είναι αρκετά για να νικήσεις μία “ταμπουρωμένη” ομάδα που έχει κατέβει για να πάρει την ισοπαλία.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός προσπάθησε να εμφανίσει άλλο πρόσωπο αλλά και πάλι η “φλυαρία” δεν μεταφράστηκε σε κάποια σοβαρή ευκαιρία. Έτσι οι πρωταθλητές αρκέστηκαν να απειλούν από μακρινή απόσταση τον Κουτζαβασίλη ο οποίος ήταν εμφανές πως είχε “ζεσταθεί” και πως θα χρειαζόταν κάτι πολύ πιο καλό για να νικηθεί. Έτσι επι της ουσίας, η μόνη επικίνδυνη φάση που δημιούργησε ο Ολυμπιακός ήταν το σουτ του Φορτούνη στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα που κατέληξε ελάχιστα άουτ.

Ηθικό δίδαγμα είναι αυτό με το οποίο ξεκίνησε το άρθρο. Αν δεν παίξεις με ενέργεια και ζωντάνια, τα παιχνίδια δεν χαρίζονται. Τέτοια ματς “καθαρίζονται” από τα πρώτα λεπτά για να μην μπει μια ομάδα σε μπελάδες. Ο Ολυμπιακός δεν το έκανε ως όφειλε και το τελικό 0-0 μπορεί να περιγράψει με απόλυτη ακρίβεια τα όσα έγιναν στο Φάληρο στον αγώνα της 12ης αγωνιστικής.

ΥΓ: Και επειδή για κάποιους “ο Ολυμπιακός δεν θα έπρεπε να μιλάει για τη διαιτησία” ας μας πουν για τη φάση του 48ου λεπτού. Ο Καρντόσο κατεδαφίζεται ή όχι; Σε άλλη περίπτωση θα γινόταν κόλαση… Τώρα περνάει στα ψιλά. Τα βλέπουμε και δεν ζούμε στην Μπανανία, ούτε θα μας τρελάνουν οι “αντικειμενικοί”

Σχετικά Άρθρα

Back to top button