ΜΠΑΣΚΕΤ

«Χρωστάω πολλά στον Σπανούλη!»

Το εγκώμιο του αρχηγού του Ολυμπιακού έπλεξε ο Έρικ Γκριν, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του για τα όσα βίωσε στους «ερυθρόλευκους» στο διάστημα της περυσινής σεζόν.

Μπορεί ο Έρικ Γκριν εδώ και μερικούς μήνες να φιγουράρει με τη φανέλα της Βαλένθια, ωστόσο, θα έχει για πάντα στην καρδιά του τον Ολυμπιακό.

Αυτό, φαίνεται ξεκάθαρα από τον τρόπο με τον οποίο εκφράζεται στις κατά καιρούς συνεντεύξεις που παραχωρεί.

Ο 26χρονος Αμερικανός γκαρντ, ο οποίος την προσεχή εβδομάδα θα τεθεί αντιμέτωπος των «ερυθρόλευκων» στο πλαίσιο της δέκατης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα,  στο «Eurobasket.com», όπου αναφέρθηκε με εγκωμιαστικά σχόλια για την θητεία του στον Ολυμπιακό, αλλά και την ποιότητα του αρχηγού Βασίλη Σπανούλη

Διαβάστε μέρος της συνέντευξης του Έρικ Γκριν:

«Ο ρόλος μου αυτή τη σεζόν είναι να σκοράρω και να είμαι ο παίκτης που δεν είχαν πέρυσι. Θέλουν να είμαι ο ηγέτης, που τελειώνει καλά τις φάσεις στο ένας με έναν. Πέρυσι στην Ελλάδα είχαμε αρκετό ταλέντο σε πολλούς παίκτες. Ήταν δύσκολο να παίζω πίσω από τον Βασίλη Σπανούλη, αλλά δεν… κράτησα μούτρα. Έμαθα όσα μπορούσα από εκείνον. Είναι εξαιρετικός ηγέτης και άνθρωπος. Είναι νικητής. Δεν τον νοιάζει πόσους πόντους θα βάλει, αρκεί να νικάει. Στο τέλος της ημέρας, αυτό είναι το σημαντικό. Έμαθα πολλά από εκείνον, αλλά ένα πράγμα μου έμεινε πραγματικά. Μου είπε ότι μπορώ να κάνω πολλά στο παρκέ, ειδικά στο σκοράρισμα και είναι σημαντικό να παίρνω το pick και να επιλέγω προσεκτικά. Στην Ευρώπη δεν μετράει μόνο το σκοράρισμα, αλλά και οι επιλογές σου στο παρκέ. Πρέπει να ξέρεις πώς θα βρεις τους συμπαίκτες σου».

Για το τι είπε ο Σπανούλης: «Μην κυνηγήσεις τα χρήματα, απλά παίξε όπως πρέπει και τα καλά θα έρθουν σε εσένα”. Υπάρχουν πολλοί παίκτες στην Ευρώπη που σκέφτονται πολύ τα χρήματα. Έμαθα πολλά από εκείνον και μου είπε πολλές ιστορίες με ενδιαφέρον».

 

 

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button