ΠΟΛΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Χρυσοί Έφηβοι στην κορυφή

Παιδιά φτιαγμένα από χρυσάφι. Η εθνική ομάδα πόλο εφήβων με τον Δημήτρη Κραβαρίτη στο τιμόνι κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Σομπατέλι μετά τη νίκη με 9-8 επί των Ισπανών στον τελικό.

Ένα χρόνο μετά το χρυσό μετάλλιο της εθνικής πόλο Νέων ανδρών στο παγκόσμιο της Κροατίας και λίγες μέρες μετά το ασημένιο της εθνικής ομάδα γυναικών στο ευρωπαϊκό της Βουδαπέστης μια ακόμη κορυφή έρχεται να προστεθεί στον κύκλο των επιτυχιών του ελληνικού πόλο.

Η εθνική ομάδα ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Σομπατέλι, δείχνοντας ότι εκτός από παρόν στο άθλημα υπάρχει και λαμπρό μέλλον.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παίζοντας κυριαρχικό πόλο σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης και κερδίζοντας την υπερδύναμη Σερβία στον ημιτελικό, επικράτησε 9-8 και της Ισπανίας στον τελικό κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο. Η Εθνική μας ομάδα στον τελικό είχε τον έλεγχο του αγώνα από την αρχή μέχρι το τέλος και δεν επέτρεψε στους τυπικά γηπεδούχους Ισπανούς να κάνουν το παιχνίδι τους.

ΙΣΠΑΝΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ 8-9

Οκτάλεπτα: 3-3, 1-4, 3-2, 1-0

Ισπανία: Γκαρσία, Σαναούγια 6, Ασένσιο, Πριέτο, Λινάρες, Κολόμα, Μπερτάν 1, Ετσεβαρία 1, Μόντας, Φριογκόλα, Αλέγκρε, Αλκόν, Αγκίρε

Ελλάδα: Πιοβάν, Αλαμάνος, Χαλυβόπουλος Α. 1, Καλογερόπουλος 3, Κουρούβανης 1, Κεχαλάρης, Μπράιμε 1, Γραμματικός 1, Χαλυβόπουλος Ιπ., Πάτερος, Παπανικολάου 1, Δήμου 1, Μανθογιάννης

Η τελική κατάταξη

1. Ελλάδα
2. Ισπανία
3. Ουγγαρία
4. Σερβία
5. Ιταλία
6. Κροατία
7. Μαυροβούνιο
8. Αυστραλία
9. ΗΠΑ
10. Ρωσία
11. Βραζιλία
12. Κολομβία
13. Αίγυπτος
14. Νέα Ζηλανδία
15. Νότιος Αφρική
16. Αργεντινή
17. Καναδάς
18. Σαουδική Αραβία
19. Κίνα
20. Ουζμπεκιστάν

Σχετικά Άρθρα

Back to top button