Κώστας ΠαλαιολόγοςΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Χρειάζεται πολλά να βελτιώσει

1532112-1

Την ήττα από την Αναντολού Εφές με 86-79 γνώρισε ο Ολυμπιακός στον τελικό του τουρνουά του Ηρακλείου, δείχνοντας ότι ακόμη έχει πολλά στοιχεία να διορθώσει.

 

Την ήττα με 86-79 από την Αναντολού Εφές γνώρισε ο Ολυμπιακός στο διεθνές τουρνουά του Ηρακλείου

Οι «ερυθρόλευκοι» πραγματοποιώντας τη χειρότερη φετινή τους εμφάνιση στα μέχρι τώρα φιλικά τους παιχνίδια έδειξαν ότι ακόμη χρειάζονται δουλειά, ώστε να φτάσουν στα επιθυμητά αγωνισιτκά τους στάνταρ ενόψει της δύσκολης φετινής σεζόν, που τους περιμένει.

Με εμφανή αδυναμία στα αμυντικά ριμπάουντ και με έλλειψη ρυθμού, ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου έδειξαν ότι χρειάζονται ακόμη αρκετή δουλειά σε καίριους τομείς, ώστε να εμφανιστούν πανέτοιμοι με την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεών τους σε Ελλάδα κι Ευρωλίγκα.

Νωθρό ήταν το ξεκίνημα για τον Ολυμπιακό. Η έλελιψη ρυθμού στην επίθεση, σε συνδυασμό με τις αργές επιστροφές, επέτρεψαν στην Αναντολού Εφές να προηγηθεί νωρίς νωρίς 5-=14 και να πάρει τα ηνία της αναμέτρησης.

Η αστοχία συνεχίστηκε από τους παίκτες του Σφαιρόπουλου, που αδυνατούσαν να βρουν ρυθμό, αλλά η είσοδος του Μτ Λοτζέσκι περίσωσε κάπως την κατάσταση, δίνοντας τη δυνατότητα στον Ολυμπιακό να μειώσει 18-24 με τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου.,

Στο δεύτερο δεκάλεπτο τα πράγματα χειροτέρεψαν.  Η Αναντολύ Εφές με αιχμή του δόρατος τον Τόμας και τον Ερτέλ να «πυροβολά» από την περιπέτεια, «έχτισε» ένα σερί 0-11, αποκτώντας προβάδισμα 17 πόντων στο 13’ (18-35).,

Η ολιγωρία που έδειχε ο Ολυμπιακός στα αμυντικά του ριμπάουντ επέτρεπε στους παίκτες του Περάσοβιτς να ανανεώνουν συνεχώς τις επιθέσεις και κάπως έτσι η κόρνα της λήξης για το πρώτο μέρος βρήκε τη τουρκική ομάδα να προηγείται 33-50.

Στα πρώτα λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου ο Ολυμπιακός πίεσε στην άμυνά και ε τους Μάντζαρη και Ππαανιοκολάου να προσφέρουν λύσεις στο σκοράρισμα, μείωσε σε 45-54 στο 23’. Μέχρι εκεί όμως, αφού η Αναντολού Εφές με όπλο της τα περιφερειακά σουτ, αλλά και τα πολλά επιθετικα΄ης ριμπάουντ, έχτισε εκ νέου διαφορά 19 πόντων (48-69) στο 29΄δε΄χινοντα ςότι πλέον δεν θα μπορούσε να υρίσιε το ματς.

Το τρίποντο του Ματ Λοτζέσκι με την λήξη του τρίτου δεκαλέπτου (58-740 έδωσε μία ψυχολογική ώθηση στον Ολυμπιακό. Ακολούθησαν κάποιες καλές άμυνες και ορισένα σημαντικά καλάθια των Γκριν και Μάντζαρη, ώστε ο Ολυμπαικός να μειώσει στους 7 πόντους στο 36 (69-76), αλλά χωρίς κάποια συνέχεια…

Τα δεκάλεπτα: 18-34, 33-50, 58-74, 79-86.

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button