ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Φύλακας – άγγελος ο Προτό!

Για ακόμη ένα παιχνίδι ο Βέλγος πορτιέρο του Ολυμπιακού ήταν κέρβερος κάτω από τα γκολπόστ.

 

«Λίρα εκατό» αποδεικνύεται για τον φετινό Ολυμπιακό ο Σίλβιο Προτό!
Ο πολύπειρος Βέλγος πορτιέρο απέναντι στην Λάρισα ήταν από τους βασικούς πυλώνες πάνω στους οποίους «οικοδομήθηκε» η νέα σπουδαίας σημασίας εκτός έδρας νίκη των «ερυθρόλευκων» επί της Λάρισας με 3-0.

Ένα «τρίποντο» που επέτρεψε στους Πειραιώτες να στρογγυλοκαθήσουν στην κορυφή και παράλληλα να αποκτήσουν τέλεια ψυχολογία ενόψει της κρίσιης συνέχειας. Στη κούρσα προς την κατάκτηση του όγδοου συνεχόμενου πρωταθλήματος.

Ο Προτό, όποτε χρειάστηκε, «φώναξε» παρών κάτω από δοκάρια του Ολυμπιακού και ιδιαίτερα στις φάσεις του 25ου και 910ου λεπτού. Στην μεν πρώτη περίπτωση και με το σκορ σητν λεπτή ισοροπία του 0-0, ενήργησε ακαριαία και παρά το γεγονός ότι η μπάλα πήγε να του παίξει ύτπουλο παιχνίδι ύστερα από τετ α τετ με τον Μασούρα, έτεξε και πρόλαβε να την απομακρύνει

Όμως η διπλή του επέμβαη στο 91’ ήταν από αυτές που χαρακτηρίζουν ένα κορυφαίο τεματοφύλακα! Αρχικά απομάκρυνε το σουτ του Κριζμάν και ενώ ο Ναζλίδης πήρε το … ριμπάουντ, στη συνέχεια «απογειώθηκε» και με εκπληκτικά ρεφλέξ έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ, διατηρώντας για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι το απαραβίαστο της εστίας του!

Πολύ μεγάλη δουλειά για τον Ολυμπιακό ο εξαιρετικός Προτό, που εμπνέει σιγουρά!

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button