ΒΟΛΕΪΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

“Φαρσοκωμωδία ο ημιτελικός”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Σ.Φ.Π.-Τ.Α.Α.

Με μία μακροσκελή ανακοίνωση πήρε θέση ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός για την “φαρσοκωμωδία – πρώτο ημιτελικό” όπως την χαρακτήρισε πολύ εύστοχα. Οι ερυθρόλευκοι είπαν τα πράγματα όπως έπρεπε, αναφερόμενοι στην “επιλεκτική” ακοή του διαιτητή αλλά και στον υπόλοιπο θίασο που μαζί έγραψε και σκηνοθέτησε το σενάριο, συμπεριλαμβανομένης και της περιγραφής του αγώνα από το κρατικό κανάλι.

Αναλυτικά:

Μετά την ολοκλήρωση της φαρσοκωμωδίας στην οποία μετατράπηκε ο πρώτος ημιτελικός του Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδας του Βόλεϊ Ανδρών, να αποδώσουμε τα «εύσημα» στους συντελεστές της παράστασης, που στήθηκε στο κλειστό Γυμναστήριο Καλλιθέας στο Φαληράκι της Ρόδου. Μιας φαρσοκωμωδίας με πρωταγωνιστές την ΕΟΠΕ, το διαιτητή Γεροθόδωρο, ο οποίος αποδεδειγμένα δεν βλέπει και δεν ακούει  και τον ΠΑΟΚ σε ρόλο ενορχηστρωτή-σκηνοθέτη.

Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, οι προαναφερθέντες, ακολουθούσαν ευλαβικά ένα σενάριο, το οποίο ήταν καλογραμμένο, μέχρι και την τελευταία του λεπτομέρεια, με την ΕΡΤ να ακολουθεί με τις κάμερες της καρέ καρέ του πρωταγωνιστές. Σήμερα λοιπόν βραβεύεται ο ΠΑΟΚ για τη… σύλληψη του σεναρίου, η ΕΡΤ για τη… σκηνοθεσία και την απόδοση των διαλόγων και οι διαιτητές και παράγοντες της ομοσπονδίας, για τους σημαντικούς ρόλους που υποδύθηκαν.

Είναι εύλογο λοιπόν να μην υπάρχει χρόνος από την ομοσπονδία να ασχοληθεί με την διοργάνωση και να είναι απούσα και ανίκανη, να προστατέψει τους βασικούς κανόνες μιας αναμέτρησης βόλεϊ, αλλά και τους κανόνες που θέσπισε η ίδια και συμφώνησαν όλοι οι συμμετέχοντες για την συγκεκριμένη διοργάνωση.

Τα βάλατε μαζί με τους Ροδίτες φιλάθλους του Ολυμπιακού, διότι… ΔΕΝ ΚΑΘΟΝΤΑΝ ΚΑΤΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥΣ! Οι Ροδίτες φίλοι του Ολυμπιακού είχαν ακολουθήσει την διαδικασία που είχε ανακοινώσει η… ανίκανη διοργανώτρια αρχή, η ομοσπονδία, η οποία δεν μπορούσε να προστατέψει ούτε τους κανονισμούς που η ίδια μαζί με την πολιτεία, έθεσε. Γιατί κύριοι της ΕΟΠΕ, κάνατε τα στραβά μάτια στους θεατρινισμούς των ανθρώπων του ΠΑΟΚ, οι οποίοι ήταν επίσης ανίκανοι, να βρουν 15 ομοϊδεάτες τους στο νησί της Ρόδου και ήθελαν να κατεβάσουν την Θύρα 4 από την Θεσσαλονίκη; Αυτό που έκαναν δηλαδή και πέρσι στο Αλεξάνδρειο, όπου οι 50 προσκλήσεις έγιναν 1000 φωτοτυπίες! Και εκεί η ομοσπονδία απέδειξε την ανικανότητα της και παρακολουθήσαμε στιγμές ιδιαίτερου κάλους, με μικρά παιδιά να σηκώνονται άρον άρον από τις θέσεις τους στο γήπεδο!

Ο ΠΑΟΚ χτες, δεν έκανε τίποτα λιγότερο από αυτό που ξέρει να κάνει εδώ και καιρό και εσείς να ανέχεστε. Υπό την ανοχή των διαιτητών χτες, οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ, χωρίς να συντρέχει κανένας ιδιαίτερος λόγος, από την στιγμή που όσοι ήταν εντός γηπέδου είχαν ακολουθήσει την διαδικασία, που είχε ανακοινωθεί πριν λίγες ημέρες και ήταν όλοι διαπιστευμένοι, καθυστέρησαν την έναρξη του αγώνα, για περίπου μισή ώρα, δίνοντας εξαιρετική παράσταση φτηνού θεατρινισμού, πάντα όταν οι κάμερες έγραφαν και τα μικρόφωνα ήταν ανοιχτά, για να τους δει ο “μεγάλος πατέρας”. Το ίδιο έκαναν και καθ’ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού, αφού όταν έκριναν σκόπιμο, βάσει της ροής αυτού, το διέκοπταν πάντα υπέρ της ομάδας τους, για ανύπαρκτους λόγους ή δείχνοντας επιλεκτική ευαισθησία που θα μπορούσαμε να δικαιολογήσουμε, μόνο αν ο ΠΑΟΚ μέχρι χθες λάμβανε μέρος σε αγώνες μπαλέτου.
Οι δυο διαιτητές του αγώνα, ο γυμνασίαρχος αλλά και η ομοσπονδία, ανέχτηκαν όλες αυτές τις ενέργειες καταστρέφοντας ουσιαστικά το παιχνίδι, αλλά και όλη την διοργάνωση, μιας και το επόμενο παιχνίδι ξεκίνησε σχεδόν στις εννιά η ώρα και τελείωσε μεσάνυχτα! Συγχαρητήρια για την σπουδαία διοργάνωση, ο αντίπαλος του ΠΑΟΚ σήμερα, Ηρακλής, επέστρεψε στο ξενοδοχείο μετά τη μία τα μεσάνυχτα, με τους παίχτες να τρώνε βραδινό ακόμη πιο αργά, έχοντας χρόνο ξεκούρασης για να αγωνιστούν σήμερα μόλις 12 ώρες!

Φυσικά κύριοι τις ομοσπονδίας, η ευαισθησία σας είχε χαθεί, την στιγμή που χυδαία συνθήματα ακούστηκαν για τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. και μάλιστα ονομαστικά! Εκεί κανένα αυτί των κυρίων αυτών, δεν ίδρωσε και κανένας από όλους αυτούς δεν έδωσε σημασία!

Η κρατική τηλεόραση που είχε αναλάβει την μετάδοση, από πολύ νωρίς είχε γίνει το μέσο έκφρασης και το γραφείο τύπου του ΠΑΟΚ, αφού από πριν ξεκινήσει ο αγώνας με κάθε ευκαιρία οι δυο ρεπόρτερ του καναλιού προσπαθούσαν να δικαιολογήσουν τους θεατρινισμούς των ανθρώπων του ΠΑΟΚ και να αφήσουν υπονοούμενα για τους νομίμως εβρισκόμενους φίλους του Ολυμπιακού στην εξέδρα.

Αποκορύφωμα της μεροληψίας υπέρ ενός, ήταν το γεγονός ότι έδωσαν ανοιχτό μικρόφωνο κατά την διάρκεια του αγώνα στον αποβληθέντα τιμ μάνατζερ της ομάδας του ΠΑΟΚ, κ. Δημητρακόπουλο, ο οποίος μέσα στο παραλήρημα του, αφού ήταν ξεκάθαρο ότι δεν ήταν σε νηφάλια κατάσταση, προσπαθούσε να βάλει στο κάδρο σημεία που του είχαν υπαγορευτεί, έτσι ώστε να δημιουργήσει μια κοινή γνώμη υπέρ των θεατρινισμών και κατά του Ολυμπιακού και των φιλάθλων του, μιλώντας για δήθεν συνθήματα κατά της Μακεδονίας.
Στο τέλος του αγώνα ο κ. Ράνιος, που περιέγραφε τον αγώνα, πανηγύρισε λες και ο ίδιος αγωνιζόταν με την φανέλα του ΠΑΟΚ, αν την φόραγε κάτω από το πουκάμισο του, δεν μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε! Για την ΕΡΤ δεν έχει καμία βαρύτητα ότι ο Ολυμπιακός είναι πολυνίκης του θεσμού με 17 τρόπαια και για αυτό δεν έκρινε σκόπιμο να το αναφέρει. Αντίθετα έκρινε σκόπιμο να κάνει ειδική αναφορά με κάρτα στην ζωντανή ροή τις δυο τελευταίες ήττες, που έχει ο Ολυμπιακός σε τελικούς το 2010 και το 2015. Η ρεπόρτερ που βρισκόταν στον αγωνιστικό χώρο θεώρησε ανάξιο αναφοράς την παρουσία μιας Ελληνικής ομάδας και συγκεκριμένα του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. στον τελικό μιας Ευρωπαϊκής διοργάνωσης όπως το CEV Challenge Cup, για αυτό ουδέποτε το ανέφερε, παρά μόνο ότι οι ερυθρόλευκοι συμμετείχαν στην διοργάνωση γενικά. Στην συνέχεια μας ενημέρωναν για την προειδοποίηση του ΠΑΟΚ για αποχώρηση, αν στην εξέδρα βρίσκονταν οπαδοί του Ολυμπιακού. Λες και ο ΠΑΟΚ είχε δικαίωμα να το κάνει αυτό! Να φτιάξει δηλαδή άλλους κανονισμούς, δικούς του, αφού σε ολόκληρη Ρόδο δεν βρέθηκαν 15 φίλοι του ΠΑΟΚ να πάρουν τις προσκλήσεις που τους αντιστοιχούσαν, έχοντας το δικαίωμα μάλιστα, να δηλώσουν πάνω από 150 ροδίτες φιλάθλους!

Πηγαίνετε λοιπόν, τώρα κύριοι και κυρίες της ΕΟΠΕ, να κάνετε την απονομή σε αυτούς που μας ζητούσατε χτες να κάνουμε υπομονή μαζί τους. Αφού αυτό θέλετε αυτό θα πάρετε. Από αύριο λοιπόν και εμείς, θα είμαστε το ίδιο και χειρότεροι! Αυτό σας αξίζει!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button