ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τ-RED-ΗΣ Vs μεταγραφολογία

Καλησπέρα φίλοι ερυθρόλευκοι και γενναίοι συστρατιώτες του Θρύλου μας. Τρίτη σήμερα, επομένως ο T-RED-ης επανέρχεται με την… τάση της εβδομάδας για να μην πούμε του μήνα, για να μην πούμε… μόνιμα και ασταμάτητα!

Σήμερα θα πιάσουμε ένα θέμα που απασχολεί ολους, ακούγεται πολύ, διαψεύδεται συχνά και σχεδόν ποτέ δεν ισχύει όσο πιο μακριά από το τέλος της σεζόν βρίσκεται. Για λόγους γνωστούς παραμένει… τρεντι και είναι ώρα να το περιλάβουμε! Ο λόγος για τις πιθανές μεταγραφές, τους υποψήφιους στόχους, την μεταγραφολογια γενικότερα.

Βρισκόμαστε αισίως στα μέσα Μαρτίου αλλά τα πρώτα “ζουζούνια” άρχισαν να… βουίζουν. Από εδώ για τον έναν, από εδώ για τον άλλο, από κει για τον τρίτο. Και δεν αναφερόμαστε στις δύο – τρεις περιπτώσεις που όντως η μεταγραφή έγινε και υπήρχε επίσημη ανακοίνωση (βλέπε Παπέ Σισέ) αλλά σε περιπτώσεις που κάτι ακούστηκε αλλά δεν ίσχυε ποτέ.

Η μεταγραφολογια ουσιαστικά είναι για να έχουμε να λέμε ή απλά οι μανατζαρέοι να κάνουν τα “παιχνίδια” τους για να αποσπάσουν καλύτερες προσφορές για τους πελάτες τους. Όλα αυτά βέβαια σε βάρος και του Ολυμπιακού και του κόσμου με τον δεύτερο να αγανακτεί κι από την άλλη την ΠΑΕ να τρέχει να διαψεύδει τα παραμύθια και να προσπαθεί να ηρεμήσει τον κόσμο. Εδώ έρχονται και τα δυο συν ένα “πρεπει” που χρειαζεται να ακολουθούμε προκειμένου η μεταγραφολογια να περάσει όσο το δυνατόν πιο “ανώδυνα” ειδικά τώρα που πλησιάζουμε προς το τέλος της χρονιάς και τη μεταγραφική περίοδο.

Πρώτον: ΠΕΊΤΕ ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΟΣΙΑΛ ΜΊΝΤΙΑ!!! Ο καθένας μπορεί να χαζεύει στα φατσοβιβλια τις γκομενες που το Σαββατόβραδο βγήκαν στο ξενυχταδικο φορώντας ένα κομμάτι ύφασμα πάνω από το μπούτι τους και φυσικό είναι! Εκει ο καθένας δικαιούται να πάρει μάτι και να… πιστέψει αυτό που βλέπει! Όταν όμως πρόκειται για μεταγραφές, όχι!

Η ανάρτηση που έκανε ο Mitsaras Paranoia 777 – ο οποίος αν είναι υπαρκτό πρόσωπο ζητούμε συγνωμη αλλά δεν αναφερόμαστε προσωπικά σε αυτόν –  ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΑΞΙΌΠΙΣΤΗ ΠΗΓΗ!!! Το γεγονός ότι του “σφύριξε” κάποιος φίλος του που “είναι στα κόλπα” επειδή μια φορά είπε μια καλησπέρα στον Μοντεστό ή έβγαλε φωτογραφία με τον Κοβασεβιτς δεν τον καθιστά αξιόπιστο σαν πηγή.

Επίσης στην κατηγορία αυτή συγκαταλέγονται και αρκετές ιστοσελίδες με περισσότερες από τρεις λέξεις στη σειρά! Σελίδες του τύπου “sentrasoutgoal” ή “metagrafesapoprotoxeri” και “pliroforiesektwnesw” ενδεχομένως να μην είναι… αξιόπιστες. Ειδικά αν δείτε καμία φορά να έρχεται ένας Μέσι ή ακόμα χειρότερα ο “Νέος Μέσι”, αρχίστε να… τρέχετε!

Δεύτερον: Προσοχή Προσοχή στα δημοσιεύματα των εφημερίδων. Όπως προαναφεραμε κι αυτές την δουλειά τους προσπαθούν να κάνουν και τα περισσότερα από αυτά που γράφονται έχουν φτάσει στα αυτιά τους με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αξιόπιστο ή όχι. Το ποσό ισχύει ή όχι είναι ερωτηματικό. Επιφυλάξεις πάντα πρέπει να διατηρούμε μέχρι να πάρει θέση το τρίτο… “πρέπει” που θα δούμε παρακάτω.

Επίσης, αν ένα όνομα μοιάζει “εξωπραγματικό” τότε κι αν είναι που πρέπει να περιμένουμε… Θυμάστε τι… οδυρμους και τι “αναθέματα” πέρασαν Κόκκαλης και Μαρινάκης επειδή είχε γραφτεί ότι έκλειναν παίκτες για τους οποίους ο Ολυμπιακός, διαολε, δεν είχε εκδηλώσει πότε ενδιαφέρον. Κλασσικα πράγματα. Ο “κακός πρόεδρος που δεν τα χώνει να πάρει ένα παίκτη την Τρίτη, αλλά τη Τετάρτη φέρνει έναν Ριβάλντο, έναν Σαβιολα, έναν Τζιοβάνι έναν Καμπιάσο, έναν Κοβασεβιτς, εναν Μιραλας και γίνεται πάλι ο “τρελός ο Προεδροοοος”. Αμαρτία ρε μάγκα, δεν κάνει! Ειδικά αν στο παρελθόν έχουμε πάρει δείγματα μεταγραφικών “μπαμ”.

Τρίτον και σημαντικότερο ισως ολων:

Η επίσημη θέση! Το γεγονός ότι ένας παίκτης απασχολεί ή όχι τον Ολυμπιακό, η ΠΑΕ το ξέρει. Εγγυημένα. Συνεπώς, προκειμένου να μην ξεφύγει το θέμα και απογοητευτεί ενδεχομένως ο κόσμος, παιρνει επίσημα θέση για να ενημερώσει. Βέβαια θα μου πείτε μπορεί να διαψεύδει και την επόμενη μέρα, τσουπ ο παίκτης να σκάσει αεροδρόμιο με το κασκόλ! Ε τι να γίνει. Όσο επαγγελματικό και να είναι το ποδόσφαιρο, γουστάρουμε την ανθρώπινη έκπληξη. Και ναι, έκπληξη είναι όταν σκάει ένας παικταράς στον Ολυμπιακο. Και αυτός ο τρόπος το κάνει πιο ηχηρό το μπαμ! Γιατί έτσι μας αρέσει!

Αν ακολουθήσουμε λοιπόν αυτό το τρίπτυχο, τότε θα περάσουμε όλοι καλά και ήρεμα με αφορμή το επερχόμενο μεταγραφικό “τσουνάμι” (πουλάει η μεταγραφική δραστηριότητα στον Θρύλο, τι να κάνουμε!!!) της άνοιξης και κυριως του καλοκαιριού!

Προσοχή! Για να μη μας στείλετε σε κάνα γεροδιάολο, δεν εννοούμε να μη διαβάζουμε τίποτα. Δεν είμαστε των άκρων να τα ισοπεδώνουμε όλα, αλλά λίγο προσοχή βρε αδερφέ! Ας μάθουμε να διαβάζουμε και λίγο τα… σημάδια! Κακά τα ψεματα, έτσι όπως έχουν καταντήσει το πρωτάθλημα οι υπεύθυνοι και οι… ανεύθυνοι (επιλέξτε εσεις σε ποια κατηγορία ταιριάζει ο καθένας!!!) ελάχιστες είναι οι πιθανότητες να δούμε κάποιον παικταρά στην Ελλάδα, εκτός αν τον φέρει ο Ολυμπιακός. Και δεν το λέμε επειδή είμαστε Ολυμπιακοί αλλά επειδή αυτή είναι η ομάδα που ξέρουν στην Ευρώπη με συνεχή παρουσία, αρκετές μεταγραφές πρωτοκλασάτων παικτών, πολλες επιτυχίες και οικονομική ευρωστία. Μαντέψτε ποια ομάδα θα “πούλαγε περισσότερο στη μεταγραφολογια! Οπότε προσοχή!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button