REDΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τ-RED-ΗΣ: Η θαυματουργός “σκούπα”

Από χθες, αδιαμφισβήτητα, στο επίκεντρο των “ερυθρόλευκων” δρώμενων έχει βρεθεί ο λόγος – “φωτιά” του Βαγγέλη Μαρινάκη στο Ρέντη προς τους ποδοσφαιριστές αλλά και το τεχνικό επιτελείο της ομάδας. Λόγια που μόνο “του αέρα” δεν αποδείχθηκαν, μιας και λίγες ώρες αφότου έγιναν γνωστά, ξεκίνησαν και οι εκκαθαρίσεις ποδοσφαιριστών και η προώθηση τριών νέων από τις Ακαδημίες. Δεν ήταν μόνο αυτό το κεντρικό σημείο, αλλά πρέπει να σταθούμε και εκεί που θα πάει το πρόστιμο. Τα χρήματα θα πάνε σε αποδεδειγμένες “ψυχάρες” που κρατούν το όνομα του Ολυμπιακού ψηλά στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Στον Ερασιτέχνη μας που διεκδικεί μάνι μάνι… τέσσερα ευρωπαϊκά.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Λίγα λεπτά μετά τα όσα είπε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο Ρέντη, ξεκίνησαν τα… γνωστά. Άρχισαν τα “τόσο καιρό δεν τα είχε πει“. Και από ποιους ειπώθηκε η ατάκα; Από εκείνους που διαμαρτύρονταν τόσο καιρό “που είναι ο Μαρινάκης να τους τα πει“. Κοινώς, όσοι κατέκριναν το γεγονός ότι δεν έπαιρνε θέση τόσο καιρό, άρχισαν να “μουρμουρίζουν” που τα είπε τώρα. Για να ξεκαθαρίσουμε κάτι, αυτά τα πράγματα, δεν γίνεται και δεν είναι σωστό να ειπωθούν μέσα στην σεζόν όταν η ομάδα διεκδικεί τους στόχους της. Κι επιπλέον, δουλειά του Προέδρου δεν είναι να βγαίνει και να μιλάει κάθε φορά που ο καθένας θυμάται να πει το μακρύ του και το κοντό του. Δεν αρμόζει σε έναν Πρόεδρο και πολύ περισσότερο, σε έναν Πρόεδρο του Ολυμπιακού. Αυτό που αρμόζει, ειδικά μπροστά στην βαριά και χρυσή ιστορία του Συλλόγου, είναι ο Πρόεδρος να παραμένει ψύχραιμος και να λαμβάνει τις αποφάσεις όταν πρέπει κι όταν ο ίδιος κρίνει σωστό. Ή ακόμα και να τα λέει “έξω από τα δόντια” όπως το έκανε εχθές. Και είχε κάθε δίκιο που το έκανε και τα είπε όπως τα είπε.

Θα πει βέβαια πάλι κάποιος “αλλάζει τίποτα”; Όχι φυσικά. Στην παρούσα φάση δεν αλλάζει κάτι, αλλά είναι πολύ καλό να καταλάβουν όλοι άμεσα, ότι το “κλωτσοσκούφι”, η “παιδική χαρά”, η αδιαφορία, η κακή αγωνιστική εικόνα και οι παίκτες – περιπατητές στο Ρέντη, δεν έχουν θέση στον Ολυμπιακό.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης με τα λεγόμενά του, έγινε εκφραστής του κόσμου. “Σκληρή” φράση το “να συνεχίσουν τις διακοπές τους μερικοί“; Όχι. Αλήθεια πέρα για πέρα. Κάποιοι μπέρδεψαν τον πρωταθλητισμό με το αραλίκι. Σε ένα πρωτάθλημα που αποδεδειγμένα, τίποτα δεν “χαρίζεται”. Εκτός αν δεν είσαι Ολυμπιακός, οπότε, ΟΚ, εκεί μπορεί και να χαρίζεται!

Άλλοι πάλι είπαν πως έπρεπε να δει το πράγμα πιο ψύχραιμα και πως η “σκούπα” δεν είναι λύση. Είδαμε και με το “ψύχραιμα” τι βγήκε. Την στήριξη που είχαν οι παίκτες, δεν θα την παρείχε κανένας άλλος σύλλογος πλην του Ολυμπιακού. Και εδώ τα “μπράβο” ανήκουν και στον κόσμο που έμεινε στο πλευρό της ομάδας και των παικτών αντί να πάρει κάνα… ξύλο και να αρχίσει να τους κυνηγάει. Δεν γίνεται δουλειά έτσι.

Άλλοι πάλι λένε ότι φέτος αποτύχαμε παταγωδώς. Και το πηγαίνουν και παραπέρα πως η ομάδα είναι γενικά μία αποτυχία. Κλασσικός μηδενισμός, κλασσική ισοπέδωση. ΟΚ… Αν μια ομάδα θεωρείται “αποτυχία” τότε μπορούμε να κάνουμε το πείραμα του εξωτερικού. Άμα βγεις στο εξωτερικό και πεις ότι σε 8 χρόνια μία ομάδα κατέκτησε 7 τίτλους, πόσο μάλλον αν κατέκτησε 19 πρωταθλήματα σε 22 χρόνια μπορεί να σου πουν “ανθρώπινα να χάσεις και τρεις”. Αν σε πουν τώρα και “αποτυχία” με 7 στα 8, τότε, πάσο!!!

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που κατηγόρησαν τον Μαρινάκη ότι φέτος δεν έδωσε λεφτά στην ομάδα. Ναι, ναι, δεν έδωσε και τόσοι παίκτες ήρθαν τζάμπα!!!

Φέτος έδωσε και επένδυσε και με το παραπάνω λεφτά στην ομάδα. Το καλοκαίρι δαπάνησε πολύ μεγάλα ποσά για μεταγραφές και μάλιστα σε ονόματα όπως ο Εμενίκε, ο Οτζίτζα – Οφόε, ο Ένγκελς και τα Χριστούγεννα ο αγαπημένος σε όλους μας Κέβιν Μιραλάς. Μετά το “δεν έδωσε λεφτά” ήρθε το ότι “δεν έπιασαν αυτοί που έφερε”.

Πάμε λίγο…

Κάποιοι έχουν μπερδευτεί και είναι της γνώμης ότι ο Πρόεδρος είναι και σκάουτερ, και μάνατζερ και διαπραγματευτής και τεχνικός διευθυντής και στρατηγικός σύμβουλος! Sorry φίλοι, αλλά δεν είναι FIFA που χειρίζεσαι τα πάντα. Είναι Real Life! Για το γεγονός ότι δεν “βγήκαν” οι μεταγραφές δεν ευθύνεται ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Εκτός αν υπάρχει η εντύπωση ότι ο ίδιος παρακολουθεί όλα τα πρωταθλήματα του κόσμου, βλέπει κάθε βδομάδα τους παίκτες που θέλει να φέρει, αναλύει τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά, συσκέπτεται με τον… εαυτό του (είπαμε είναι και τεχνικός διευθυντής και στρατηγικός σύμβουλος) και λέει ύστερα “ναι αυτός μου κάνει”!!! Όχι. Δεν είναι έτσι. Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι είναι επιτετριμμένοι με αυτή τη δουλειά. Επομένως αυτοί είναι που πρέπει να λογοδοτήσουν. Ούτε στο Champions League λένε δεν πέρασε. Λες και απέναντι του ο Ολυμπιακός βρήκε την Σέριφ Τίρασπολ, την Σλόβαν Μπρατισλάβας και την… Θύελλα Μαγούλας! Ασχέτως αν τα βράδια που ξαπλώνουμε στα κρεβάτια μας και κοιτάμε το σήμα που υπάρχει κάπου σε έναν τοίχο και έχουμε να υπερηφανευόμαστε πως ο Ολυμπιακός κατάφερε να σταματήσει την αρμάδα του Βαλβέρδε και του Μέσι που λέγεται Μπαρτσελόνα!

Ουδέν κακόν αμιγές καλού όμως. Μπορεί το πρωτάθλημα να χάθηκε φέτος, αλλά με την σωστή και πάνω από όλα την “Ολυμπιακή” διαχείριση, μπορεί να γίνει αφετηρία για μία νέα περίοδο ερυθρόλευκης αυτοκρατορίας. Θα ήταν πολύ χειρότερο αν αυτά τα λόγια χθες δεν είχαν ειπωθεί στο Ρέντη και ακόμα χειρότερο αν δεν λέγονταν καθόλου.

Σε ότι αφορά την “σκούπα” κάποιοι δεν θεωρούν ότι είναι λύση να φύγει σχεδόν όλη η ομάδα. Πρώτα από όλα, κανείς δεν είπε ότι θα συμβεί αυτό. Κανείς δεν ξέρει τι έχουν στο μυαλό τους οι ιθύνοντες. Επομένως, είναι άτοπο να το συζητάμε από τώρα. Αν όμως δεν παίρνουν από λόγια και δεν εκτιμούν κάποιοι ποδοσφαιριστές ότι βρίσκονται στην μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδος που είναι οικονομικά τακτοποιημένη και συνεπής απέναντί τους παρέχοντας τους όλες τις ανέσεις για να κάνουν μία και μόνο δουλειά – κι αυτή είναι να παίξουν μπάλα – τότε, ναι, μαζί κι εγώ για την “σκούπα”. Και νομίζω πως δεν είναι μόνο γνώμη δική μου.

Το τι έχει στο μυαλό του ο Βαγγέλης Μαρινάκης, το ξέρει καλύτερα μόνον αυτός. Γιατί δεν είναι απλά διοικητικός ηγέτης, αλλά και φανατικός Ολυμπιακός. Αλλιώς ονειρευόμαστε και αλλιώς ονειρεύεται κι ο ίδιος τον Ολυμπιακό μας. Για αυτό πιστεύουμε πως το καλοκαίρι τα πάντα θα “σβηστούν” με ένα delete και ένα restart. Δίχως βέβαια να ξεχνάμε τι συνέβη ώστε να ξέρουμε πως να αποφύγουμε τους κινδύνους την επόμενη χρονιά.

Κλείνοντας, θα το φωνάζουμε και θα το γράφουμε με τα πιο έντονα γράμματα για την επίσης πολύ σωστή απόφαση του Βαγγέλη Μαρινάκη. Να δώσει δηλαδή τα χρήματα από τα πρόστιμα στον Ερασιτέχνη. Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός έχει τέσσερις ομάδες που πάνε για ισάριθμα ευρωπαϊκά. Τέσσερις ομάδες όπου παίζουν και προπονούν τεράστιες “ψυχές” σε έναν Ερασιτέχνη που έχει ξεφύγει εντελώς από τα ελληνικά σύνορα. Αναζητήστε άλλον Ερασιτέχνη στον κόσμο που ο ιδιοκτήτης του ποδοσφαιρικού τμήματος να επενδύει χρήματα εκεί. Αναζητήστε Ερασιτέχνη που η δύναμή του να είναι ο κόσμος του. Αναζητήστε Ερασιτέχνη όπου ο Πρόεδρός του, οι διοικούντες και οι παίκτες να είναι ερυθρόλευκοι μέχρι το “κόκκαλο”.

Στο δια ταύτα… Αν είναι όλα αυτά να γίνουν έτσι και στο ποδόσφαιρο, τότε ναι, με τις ευλογίες όλων των ερυθρόλευκων φιλάθλων, να πάρει ο Βαγγέλης Μαρινάκης την θαυματουργή “σκούπα” να “σκουπίσει” και μετά να ξαναχτίσει τον Ολυμπιακό μας από την αρχή, όπως θέλουμε όλοι να τον απολαμβάνουμε. Κι ας πάει στο καλό αυτή η σεζόν, αποτελώντας το “κλείσιμο”, μία κακή παρένθεση και συνάμα το εφαλτήριο για μία νέα περίοδο εποποιίας του Θρύλου μας. Συμβαίνει και να χάσεις ένα πρωτάθλημα. Όμως το μεγαλύτερο λάθος είναι να μην μάθεις από αυτή την απώλεια. Συνεπώς, ναι… “Σκούπα”! Όχι αύριο, όχι αργότερα, εδώ και τώρα. Η ερυθρόλευκη ιστορία αλλάζει. Και θα είμαστε – όπως πάντα – εκεί.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button