REDΒΟΛΕΪΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το Redaroume θυμάται την… φωτιά στα κόκκινα

Μαγική από κάθε άποψη ήταν η χρονιά που φεύγει για το γυναικείο τμήμα βόλεϊ του Ολυμπιακού! Οι κούκλες του Μπράνκο Κοβάτσεβιτς, μαζί με την στήριξη και την αγάπη του κόσμου πραγματοποίησαν το 2017 μοναδικά πράγματα αφού παρα λίγο θα είχαν κυριαρχήσει όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη.

Ας δούμε όμως τα πράγματα με την σειρά τους, διότι έτσι είναι το σωστό.

Θα φανεί “επανάληψη” αν ξαναπούμε ότι το τμήμα πριν από περίπου 7 χρόνια ήταν έτοιμο να μείνει ανενεργό; Όχι, διότι μόνο έτσι μπορούμε να εκτιμήσουμε όλα αυτά που έγιναν τα τελευταία χρόνια στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό υπό την καθοδήγηση του Προέδρου Μιχάλη Κουντούρη, την τεράστια συμβολή του Βαγγέλη Μαρινάκη και φυσικά τις πλάτες της θύρας 7 αλλά και όλων των φιλάθλων που λατρεύουν το βόλεϊ. Έτσι το τμήμα αναγεννήθηκε από την στάχτη (και μπούρμπερη, όπως το είχαν καταντήσει στο παρελθόν) και έφτασε να πρωταγωνιστεί στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Εντός των συνόρων, τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα. Πρωτάθλημα, Κύπελλο ήτοι νταμπλ για τα κορίτσια του Ολυμπιακού μας. Όσο απλό κι αν φαίνεται, δεν είναι να το πετύχει μία ομάδα, διότι χρειάζεται πολύ δουλειά, μεθοδικότητα, συνέπεια και φυσικά μία καλή χημεία ανάμεσα στις παίκτριες και τον προπονητή. Ο Ολυμπιακός τα είχε ολα αυτά και φάνηκε όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και παραέξω.

Συγκλονιστική και ίσως μία από τις καλύτερες πορείες του τμήματος ήταν εκείνη της Ευρώπης. Τα κορίτσια με ψυχή χιλίων λεόντων περνούσαν τον ένα αντίπαλο πίσω από τον άλλο και κατάφεραν να φτάσουν μέχρι τον τελικό. Αφού πρώτα η λάβα του Ρέντη “έλιωσε” την Γενισέι Κράσνογιαρσκ και στο εκτός έδρας, μόνα κι έρημα τα κορίτσια στο παγωμένο κλειστό του Κράσνογιαρσκ, υπό τους ήχους… κλάξον από βυτιοφόρα και νταλίκες (πολύ χειρότερα από του Αγρινίου!!!) κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση στον μεγάλο τελικό.

Ίσως να έχουν να το θυμούνται για πάντα κιόλας αυτό το παιχνίδι κι ας μην ήταν και νικηφόρο στο τέλος. Η ατμόσφαιρα που δημιούργησε ο κόσμος του Ολυμπιακού ήταν ανεπανάληπτη στο Ρέντη. Τόσο που είχε να το λέει και η ευρωπαϊκή ομοσπονδία του βόλεϊ για αυτή την ατμόσφαιρα! Ο νους του ανθρώπου μπορεί να μην έβαζε πως σε ένα τόσο μικρό και “μαζεμένο” κλειστό γηπεδάκι θα γινόταν τέτοια εξέδρα που θα ζήλευαν παντού! Ο νους του ανθρώπου δεν το έβαζε, αλλά ο νους της θύρας 7 όχι μόνο το έβαλε αλλα και το έπραξε!

Τελικά τα κορίτσια λύγισαν από την Μπούρσασπορ στην Τουρκία, αφήνοντας όμως παρακαταθήκη για το μέλλον, αφού πρώτος στόχος είναι η συνέπεια στα μεγάλα ραντεβού των ευρωπαϊκών κυπέλλων και ακολούθως η κατάκτησή τους.

Θυμηθείτε πως δημιουργήθηκε και φέτος αυτή η ερυθρόλευκη φωτιά στο γυναικείο βόλεϊ μέσα από το φακό του Redaroume:

Σχετικά Άρθρα

Back to top button