REDΜΠΑΣΚΕΤΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το Redaroume θυμάται τα λιοντάρια που πάλεψαν…

Οι μεγάλες ομάδες αναδεικνύονται μέσα στο χρόνο. Οι θρυλικές ομάδες αναγεννιούνται από τις στάχτες τους. Και σε ότι αφορά τον Ολυμπιακό πέρασε από τα σαράντα κύματα μέχρι να καταφέρει να φτάσει εκεί που έφτασε στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Βίωσε την καταστροφή, την απομόνωση, την μοναξιά, αλλά κατάφερε να ξαναγεννηθεί και να πρωταγωνιστήσει παντού.

Από το 2009, οι ερυθρόλευκοι παραμένουν συνεπείς στα μεγάλα ραντεβού με την ιστορία τους. Βερολίνο 2009, Παρίσι 2010, Κωνσταντινούπολη 2012 με το Ευρωπαϊκό, Λονδίνο 2013 με back2back Ευρωπαϊκό, Μαδρίτη 2015 και την χρονιά που φεύγει πάλι Κωνσταντινούπολη. Πιστός στα ραντεβού με τα Φάιναλ Φορ και σε όλα, πλην του 2009 στον Τελικό. Πάλεψε σαν λιοντάρι και κατέκτησε δύο από τις Ευρωλίγκες.

Το 2017 όμως, μπορεί να μην την κατέκτησε αλλά έγραψε και πάλι την δική του χρυσή ιστορία.

Ο ημιτελικός ήταν ξανά απέναντι στην ΤΣΣΚΑ. Και ήταν “καρμπόν” του 2012, του 2013, του 2015… Το σκηνικό γνώριμο. Ο Ολυμπιακός δεν εγκατέλειψε ποτέ το παιχνίδι, πάλεψε σαν θηρίο και το γύρισε! Το γύρισε με τρόπο εντυπωσιακό και πάνω από όλα Πειραιώτικο!!! Με μαγκιά, λεβεντιά και στο τελευταίο δευτερόλεπτο με το άγχος να ξεχειλίζει αλλά τα χαμόγελα να περισσεύουν και την υπερηφάνεια να ξεχειλίζει!

Για όλους μας η Ευρωλίγκα είχε τελειώσει σε εκείνο το παιχνίδι. Ο Θρύλος είχε αφήσει για μία ακόμη φορά άφωνη την Ευρώπη και κέρδισε ξανά τον σεβασμό της και τον θαυμασμό της. Μπορεί το στέμμα να μην το κατέκτησε για τέταρτη φορά στην ιστορία του αφού έπαιξε και κυριολεκτικά και μεταφορικά “εκτός έδρας” απέναντι στην Φενέρμπαχτσε που όμως και εκεί βάστηξε για περίπου τρία δεκάλεπτα πριν η κόπωση λυγίσει αυτή τη καρδιά του πρωταθλητή.

Δεν πειράζει όμως. Γιατί με παρουσίες και νίκες όπως εκείνης με την ΤΣΣΚΑ, συνεχόμενες μάλιστα, χτίζεις τον χαρακτήρα και πάντα προσβλέπεις για το παραπάνω.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button